Rektor Alexander Halsen og studiesekretær Miriam Fallmyr Hansen gleder seg over interessen for Havbruksakademiet. Foto: Havbruksakademiet

Har mer enn tre søkere til hver plass

Skrevet av Roger Marthinsen
12.04.2021 17:00

Havbruksakademiet opplever en kraftig vekst i antall unge som søker om studieplass: – Ungdom har fått øynene opp for mulighetene i havet.

Søkningen til årets opptak på Vg1 Naturbruk ved Havbruksakademiet på Toft i Brønnøy kommune slår alle rekorder. Ved fristens utløp 1. april har 65 ungdommer søkt opptak. Halvparten av dem, 32, er jenter.

De elevene som har søkt om opptak på Vg1 Naturbruk ved Havbruksakademiet i år, kjemper om i alt 20 plasser. I fjor var det til sammenligning 39 søkere på Vg1.

 – Dette er helt utrolig. Hvem skulle trodd at nesten halvparten av årets 10. klassinger på Sør-Helgeland ønsker å begynne hos oss, sier Robert Jørgensen, grunder og styreleder i Havbruksakademiet. Han mener dette er en del av en nasjonal trend, der ungdommen har fått øynene opp for mulighetene i havet, og nærmest står i kø for å ta blå utdanning. 

Rektor ved Havbruksakademiet, Alexander Halsen mener rekordsøkninga er resultatet av et godt team og målrettet arbeid:

– Vi har et godt arbeidsmiljø, og det smitter over på elevene. Den gode miksen mellom teori og praksis slår an hos elevene, mener rektoren.

Studiesekretær Miriam Fallmyr Hansen mener at Havbruksakademiet tjener på å være en liten skole:

– Det gir mulighet til å se den enkelte elev, og vi har et sterkt fokus på at elevene skal trives her. Vi er nå på 3. året uten ett eneste frafall, og det er vi skikkelig stolt av, slår hun fast.

Havbruksakademiet er en privat videregående skole på Toft i Brønnøy kommune med godkjenning etter friskoleloven i 2018. Den er en ideell virksomhet med statsstøtte og elevpenger. I dag har Havbruksakademiet 12 ansatte og til sammen 48 elever. Disse er fordelt på Vg1 Naturbruk – blå linje, Vg2 Akvakultur, Vg2 Fiske og fangst og Vg3 Studieforberedende Naturbruk. Skolen har søkt om linje for Maritime fag med oppstart i 2022, og har mulighet til å tilby spesiell studiekompetanse som kvalifiserer til ingeniør- og veterinærstudier. Havbruksakademiet er en del av Campus BLÅ, som også omfatter høyere yrkesfaglig utdanning og kurssenter.

 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.