En nesten fulltallig Helgelandstropp klar for ei begivenhetsrik ute. Foto: Ragna Gunn Bye

Rekordstor junior-tropp klar for store opplevelser

Skrevet av Roger Marthinsen
10.07.2019 19:30

Helgeland Juniorbridgeklubb er klar for junior-NM, Norgescup og Norsk bridgeforbunds sommerleir.

Helgeland Juniorbridgeklubb (HJBK) har i år sendt 32 barn og unge til Stokke for å delta på tre viktige arrangementer:

Junior-NM, Norgescup og Norsk bridgeforbunds sommerleir.

Troppen som er i Stokke er ikke veldig rutinert. Alle har startet med å spille bridge i forbindelse med bridgeklubbens rekrutteringsprosjekt, som startet i 2018. Leder for HJBK, Kurt Ove Thomassen, mener at deltakelse på leiren er viktig for å oppnå rask progresjon, samtidig som det sosiale aspektet med ei slik samling er viktig.

– Barna knytter kontakter og vennskap med bridgespillere fra hele Norge. Samtidig med sommerleiren spilles EM for ungdomslag. Det er veldig bra at de ferske spillerne kan se hvordan et stort, internasjonalt, mesterskap arrangeres, og det kan hende at spillere fra Helgeland om noen år spiller på landslaget i de aldersbestemte klassene, sier Thomassen.

(Saken fortsetter under bildet)

Andreas Wright og Sondre Øijord i aksjon i sommerleirens «elitegruppe». I bakgrunnen spilles EM. Foto: Ragna Gunn Bye

Det har aldri tidligere vært så stor deltakelse fra en bridgeklubb, hverken på sommerleiren eller i NM, som den troppen som deltar fra Helgeland. dette vekker oppsikt.

– Helgeland Juniorbridgeklubb gjør et helt fabelaktig arbeid for bridgejuniorene. Gjennom skolebesøkene har de introdusert flere barn og unge for bridge enn alle landets bridgeklubber til sammen. Kvaliteten i opplæringen er ypperlig, og måten lokalmiljøene i Helgeland krets har knyttet seg sammen på er unik i landssammenheng. Juniorbridgeklubber i hele Norge lar seg inspirere, så det er veldig viktig for bridgemiljøet i hele Norge at Helgeland kommer med en så stor delegasjon hit til sommerleiren», sier rekrutteringsansvarlig i Norsk Bridgeforbund, Marianne Harding.

Av spillerne fra Helgeland skal 13 spille Norgesmesterskapet og 12 Norgescup.

[annonse]
– Vi regner ikke med noen topplasseringer, men vil være fornøyd om vi har spillere over middels. Det er ikke det sportslige, men erfaringen som er viktig denne gang, sier klubbleder Kurt Ove Thomassen.

-----

Troppen fra Helgeland Juniorbridgeklubb består av disse deltakerne fra Sømna, Alstahaug, Leirfjord, Lurøy og Rana: 

Miranda Hågensen, Signe Søfting, Eva Mørtsell, Signe Mørtsell, Thea Emilie Michaelsen, Tirill Leirånes Aarberg, Sigve Kristiansen, Sander Rødvann, Håkon Pruglhei, Andre Johnsen, Henrik Nyhus, Thomas Langnes, Sofus Kristiansen, Andreas Wright, Sondre Øijord, Markus Sandvær, Filip Asplund, Ella Olvik, Malin Nergård, Isabel Nergård, Alma Thomassen, Jan-Henrik Nikolaisen, Randi-Elise Nikolaisen, Hågen Andre Mathisen, Ida Kristine Mathisen, Tor Gunnar Mathisen, Markus Hansen Moe, Heidi Ellingsen, Emil Reitan Reppe Karlsen, Samantha Gaustad Strand, Max Kean og Fredrik Rørmark.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.