– Rektor har overhodet ikke lyttet til det enorme engasjementet som har vært på Helgeland i denne saken

Skrevet av Hedda Hiller
21.06.2019 16:01 - OPPDATERT 21.06.2019 17:03

Nordland SVs gruppeleder, Marius Meisfjord Jøsevold, reagerer sterkt på innstillingen til rektor Hanne Solheim Hansen.

Rektor ved Nord Universitet har i dag lagt fram ei ny innstilling til ny studiestedsstruktur. Nordland SVs gruppeleder, Marius Meisfjord Jøsevold, reagerer sterkt på innstillingen. 

– Rektor har overhodet ikke lyttet til det enorme engasjementet som har vært på Helgeland i denne saken.

– Det er kommet inn tett på 300 høringsuttalelser, og det er etter det jeg kan se bare 9 som støtter ei innstilling med nedleggelse av Nesna og Sandnessjøen, sier Jøsevold. 

Han mener forslaget ikke er i tråd med fusjonsplattformen fra 2015.

– Når en rekke stemmer allerede tar til orde for at Nesna må ut av denne fusjonen, så bør det jo kanskje gi grunn til at styret tenker seg om en gang til før styremøtet førstkommende onsdag. Et samlet Helgeland har krevd utvikling, ikke avvikling – og med dette forslaget så kommer Helgeland samlet sett til å få et mye dårligere tilbud, sier Jøsevold, og har en tydelig oppfordring til Stortinget. 

– Saken skal uansett til Stortinget, og jeg utfordrer alle regjeringspartiene og deres representanter fra Nordland til å gjøre om på dette!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.