Solid team: - Vi har dyktige ansatte, som står på helt til jobben er ferdig, sier Roger. Her utenfor Interiør-Service Helgelands kontorer i Industriparken. F.v Davidos, Jussi, formann Glenn, daglig leder Roger, formann Mindugas, Ernestas, Rimantas, Andrius og Audrius.

20 år med godt håndverk

Skrevet for Interiør-Service Helgeland
09.01.2021 19:00

Minst 10.000 liter maling i året går med når Interiør- Service Helgeland svinger kosten. I januar er det jubileum og Interiør-Service Helgeland feirer 20 år.

Vi har vært på Mo siden 2011, og har økt fra 4 til 22 ansatte disse årene. I takt med etterspørselen og oppdragene, sier daglig leder Roger Pettersen.

Interiør-Service Helgeland ble etablert i Sandnessjøen i 2001, og har valgt å spesialisere seg på sin nisje i stedet for å levere alt innenfor bygg. - Hovedsakelig fokuserer vi på store prosjekter både innen offentlig og privat sektor. Vi utfører alt av håndverktjenester innen maling, belegg, flis, murpuss, bad og våtrom.

De har hele tiden hatt en langsiktig strategi, der de har lagt stein på stein. Under korona-pandemien har de erfart at de kan tilpasse seg nye situasjoner fort, og er takknemlig for at det har vært mulig å øke omsetningen i denne perioden. Likevel har det ikke vært problemfritt. Siden det nesten er umulig å få tak i fagfolk lokalt, består arbeidsstokken av arbeidere fra blant annet Finland, Sverige, Polen og Litauen. Da Korona kom ble det også innført en rekke reiserestriksjoner og mange av de ansatte ble sittende «Korona-fast» i andre land. Likevel klarte Interiør-Service Helgeland å komme seg godt gjennom sommeren og høsten.

 

Flotte ansatte

De ansatte på Interiør-Service Helgeland har lavt sykefraværet og arbeidsstokken har vært stabil over mange år.

– Vi er prisgitt de ansatte. Det er en fantastisk gjeng som jobber for oss nå! Likevel kan vi ikke legge skjul på at vi gjerne skulle hatt inn flere lokale fagfolk og lærlinger, sier Roger.

– Vi er helt avhengige av utenlandske arbeidere da det er tilnærmet umulig å få tak i fagfolk lokalt.», forteller Roger Pettersen

De som snakker norsk er lønnsvinnere, da de ofte tildeles mer ansvar. Formann Glenn From er fra Sverige, men må vel kunne regnes som helgelending etter to tiår i regionen. Han er fornøyd og liker særlig at det er en allsidig jobb. Han følger opp alle prosjekter og leder både kunde- og byggemøter.

Det er mye trykk i bransjen for tiden. Akkurat nå har 8 av de ansatte kurs i rommet ved siden av. Det er et sertifiseringskrav innen varmebehandling.

– Det er viktig for oss at de ansatte er oppdatert på siste nytt, og har mulighet til å utvikle seg på arbeidsplassen, sier Pettersen.

 

Spennende prosjekter

– Vi velger å si at vi ikke konkurrerer, vi komplementerer, sier Roger. De går ofte inn og gir pris når de store aktørene har fått en totalentreprise. Det sikrer store jobber og god forutsigbarhet.

– Vi driver nøkternt og er god på de store oppgavene.

Akkurat nå jobber de med flere spennende prosjekter. Et av de mest spennende er kanskje Nasjonal biblioteket, der det males og legges belegg langt inne i Mofjellet. De arbeider også på den nye Grubenskolen, et miljøbygg i massivt tre. - Det er mye som skjer, og vi skulle så gjerne hatt inn et par lærlinger. Fagfolk må til for å holde hjulene i gang, avslutter Roger.