Foto: Nordvik A/S Foto: Stian Gulla

ACR Arena; en arena for alle

Arctic Circle Raceway har fått ny drakt, både innvendig og utvendig


ACR Arena; en arena for alle

Arctic Circle Raceway har fått ny drakt, både innvendig og utvendig. Med nye eiere, ny profil og nyoppussede lokaler, har ACR brettet opp ermene for å skape en arena for aktivitet, trivsel og sist, men ikke minst, motor. 
 
Det var i 2021 at Momek, Haaland, Rana utviklingsselskap, Nordvik gruppen, Rana Gruber, 
T Kolstad Eiendom og Freyr kom inn på eiersiden, og sammen eier de 49%.
Den resterende eierandelen eies fortsatt av Norges Motorsportforbund.
Daglig leder for ACR, Stian Gulla, forteller at det merkes godt at de har fått inn sterke, lokale bedrifter på eiersiden. 
 
-Det har betydd mye for aktiviteten til ACR å få inn aktive eiere og nytt styre. I 2021 hadde vi 39 dager med arrangementer, mens vi i år kommer opp på 66. Vi skyter fart i riktig retning, og det er et resultat av gode samarbeidspartnere og målrettet arbeid.
 
Engasjerte eiere
ACR har hatt som mål om å være et godt driftet og vedlikeholdt anlegg som sikrer en god og trygg arena for alle som ønsker å benytte den. Det nye eierskapet har tatt store tak, og spyttet inn frisk kapital som har resultert i en flunkende ny kafé og kjøkken. I tillegg kan de skimte med kanskje Ranas lengste kjøkkenbenk, i følge Gulla. 
 
-Det har blitt investert rundt to millioner kroner i oppussingen av kaféen og kjøkkenet vårt, og lokalet har virkelig fått et skikkelig løft. Kjøkkenbenken vår på ni meter er også funksjonell når vi skal servere mat til mange personer om gangen. Nå satser vi også på å ta imot grupper og bedrifter til julebord. På menyen står det tradisjonell julemat, underholdning og aktivitet skreddersydd etter kundens behov. Her er vi åpne for det meste, forteller han. 


 Foto: Nordvik A/S - Vi ønsker å utnytte arenaen til sitt fulle potensial, og tilbakemeldingene fra Arctic Trucks Norge var at hit måtte de bare komme tilbake igjen, sier Gulla.


Et vinterparadis uten like
Et av de større fokusene fremover er å skape en arena som fungerer hele året rundt, og der er de godt i gang. I vinter arrangerte de blant annet skidag for skoleelever og Toyota Nordvik hadde øvelsesdag med bilmodellen sin Arctic Trucks for å teste utfordrende forhold.  Banen har også vært brøytet slik at de som ønsker å prøve bilen sin på vinterføre har fått muligheten til det i kontrollerte former. 

Foto: Marius Husnes
ACR-snocross-helgelandscupen 2022 
Det er i tillegg full aktivitet på de to snowcross-banene som ligger på området 


-Det kan jo bli over 3 meter med snø her oppe, og med våre 200 meter over havet kommer snøen tidligere enn andre steder i Rana. Før jul prøver vi å få til et skiløp i samarbeid med Emilie Kalkenberg, og over nyåret skal vi arrangere en motorsportkonferanse hvor vi får besøk av sentrale navn innenfor motorsporten som skal fortelle om sin reise. I tillegg blir det konsert og festligheter på kvelden. 


I sommer tok vi fult ansvar for det som tidligere het sommertreffet, og relanserte det som Motorfestivalen.


Bygger en destinasjon 
Det handler om å utnytte de ressursene man har for hånden, og der er ACR virkelig et prakteksemplar. I fjor hadde de fire millioner i omsetning, og i år går det mot det dobbelte. De satser både høyt og lavt. 
 
-Under Motorfestivalen arrangerte vi for eksempel en egen familiedag hvor gruppen «Hagle» opptrådte. I sommer har også flere av deltagerne på førerutviklingskurs satt av tid til å se og oppleve andre ting som Helgeland har å by på, kyst tur, dykking i Plura for å nevne noe. Vi ønsker å selge inn destinasjonen Helgeland avslutter Gulla. 


Daglig leder for ACR, Stian Gulla, forteller at det merkes godt at de har fått inn sterke, lokale bedrifter på eiersiden.