SIGNATURBYGG: Øvre Forsland Kraftverk, et oppdrag for Helgelandskraft, ble til et unikt signaturbygg som har blitt en attraksjon i seg selv og prosjektet fikk også Architizers pris for bærekraftig arkitektur i 2016.

Arkitektur skaper verdi

Skrevet for Stein Hamre Arkitektkontor
20.02.2019 20:30 - OPPDATERT 20.02.2019 20:56

Når du kan gjøre en kraftstasjon til et populært mål for søndagsturen, har du lykkes som arkitekt. Og det beviser kraften i faget

– Hvert oppdrag er unikt og utformet med tanke på behov, lokalitet og alltid med en iboende ambisjon om at løsningen skal være den beste for miljøet og samfunnet, sier faglig leder Stein Hamre.

Saken fortsetter under bildet.

SPENNENDE PROSJEKT: Et nytt hotell i Svolvær inngår i den spennende porteføljen til Stein Hamre Arkitektkontor.
TVERRFAGLIG STYRKE
Kontoret, som ble stiftet i 1978, er ett av Nord-Norges største, med kontoret på Mo i Rana og Leknes.

– Vi legger stor vekt på at bedriften skal være tverrfaglig, med høy kompetanse innen planarbeid, arkitektfaget, økonomi og ledelse, sier daglig leder Sissel Hanne Holdahl.

Saken fortsetter under bildet.

KREATIVE KUNDER: Figurteateret i Stamsund har fått bistand fra Stein Hamre Arkitektkontor til å skape noe helt nytt.
VARIERT PORTEFØLJE
Fra dag én har kontoret bestrebet seg på å ha en variert kundeportefølje, noe som reduserer risikoen når det blir svingninger i markedet.

En av de største kundegruppene er det offentlige med skoler, barne- hager, omsorgsboliger og sykehjem. Men de jobber også med næringsbygg, hoteller og har blitt en kjent aktør innen kraftbransjen.
 
UNIKT SIGNATURBYGG
Øvre Forsland Kraftverk, et oppdrag for Helgelands- kraft, ble til et unikt signaturbygg som har blitt en attraksjon i seg selv og prosjektet fikk også Architizers pris for bærekraftig arkitektur i 2016.

– Målet var å vise frem kraftproduksjonen på naturens premisser, og da ble også bygningene utformet etter inspirasjon av miljøet rundt, sier Hamre.

Saken fortsetter under bildet.

IKKE BARE EN BYGNING: Stein Hamre Arkitektkontor jobber hele tiden med å skape noe mer enn kun en bygning. Den skal ha en ekstra dimensjon som gjør at det hele også blir en langvarig opplevelse.
OPPDRAG I HELE NORD-NORGE
Selv om hovedkontoret ligger på Mo, har de kunder fra Sømna i sør til Berlevåg, Karasjok og Kirkenes i nord. Hele tiden med det for øyet at byggene skal gi det lille ekstra.

Men det er ikke bare ikoniske bygg som får hjertet til å banke ekstra hardt. Noen ganger består jobben i å hjelpe en gammel dame med noen raske råd, uten å ta betalt. En dame som kommer tilbake med en stor bløtkake som takk.
 
STERKE INNTRYKK
– Eller når vi bistår folk som må bygge om huset fordi de har fått et multihandikappet barn eller noen i familien har vært i en ulykke og havner i rullestol. Noen av de sterkeste inntrykkene så langt i karrieren har kommet fra oppdrag av denne typen, sier Hamre.

Av spennende prosjekter i tiden som kommer ser kontoret blant annet frem til et hotell-prosjekt i Svolvær for Thon og lokale investorer og en omfattende arkitekt-jobb i det historiske fiskeværet Nusfjord. Den økende oppdragsmengden gjør også at selskapet nå jakter på to nye arkitekter.