OFFENSIV OG FLEKSIBEL: – Vi legger stor vekt på hele tiden å kunne levere fleksible løsninger til konkurransedyktige priser, sier daglig leder John-Einar Jacobsen (t.v.) og administrasjonssjef Helge Mortensen i Telemix.

Baner vei for
nytt bredbånd

Skrevet for telemix
02.02.2020 18:54

De begynte med personsøkere og telefaks i 1987. I dag er Telemix en garvet operatør som tilbyr internett, infrastruktur og sikkerhetsløsninger.

– Det har vært en lang reise, sier daglig leder John-Einar Jacobsen.

Det første gjennombruddet kom da telefonmonopolet ble brutt i 1989 og Telemix fikk anledning til å selge telefoner og telefonsentraler. Her skjøt den tekniske utviklingen fart og det gikk fort fra vanlig telefon til trådløse enheter og så gjorde mobilen sitt inntog.

Saken fortsetter under bildet.

DEN GANG DA: De første mobiltelefonene veide fire kilo og kostet et par vanlige månedslønninger da de kom på markedet.

BANEBRYTENDE TELEFONER

Det vil si, de første telefonen var ikke så mye mobile som de var transportable.

– En av de første vi hadde veide fire kilo og den billigste modellen kostet 28.000 kroner eks moms, minnes Jacobsen.

Og med tanke på at dette utgjorde rundt to vanlige månedslønner på dette tidspunktet, så var ikke dette en investering hvem som helst kunne ta seg råd til.

For ett år siden valgte Telemix å kutte mobilsalget, da marginene var blitt så små at det ikke var regningssvarende. Nå satser de tungt på internett og sikkerhetsløsninger.

Saken fortsetter under bildet.

UNGE TALENTER: Telemix er en attraktiv bedrift for unge talenter. Emil Breimo er en av de nylig ansatte.

FLEKSIBELT BREDBÅND

Det faktum at det gamle kobbernett er på vei ut og stadig flere brudd ikke blir reparert, har åpnet for et nytt marked: Trådløst internett, også i kombinasjon med fiberkabler.

– Vi tilbyr svært fleksible løsninger i områder hvor andre selskaper rett og slett ikke har noe tilbud, sier administrasjonssjef Helge Mortensen i Telemix.

Det betyr at de også kjører samarbeidsprosjektet med bygdelag og enkeltpersoner, hvor lokale krefter for eksempel går sammen om å sørge for grøftegravingen. På den måten kommer prisen ned på et fornuftig nivå.

Saken fortsetter under bildet.

EGET VERKSTED: Telemix har sitt eget verksted hvor de vedlikeholder og reparerer utstyr. Her er det prosjektleder Ronni Fornes som sjekker walkie talkier.

FJELLTOPPER OG HULER

Også bedrifter som jobber i områder uten dekning kan få bistand av Telemix, som da setter opp sendere slik at anleggsbrakker og midlertidige bygg får telefon, data og fjernsynssignaler.

Telemix har også hatt noen spesielle oppdrag, som da de sørget for at det var mulig å strømme et bryllup i Plura som skjedde inne i en hule hvor brudeparet og gjester måtte dykke ned og svømme inn. De var også selskapet som ordnet nettet da internasjonale tv-selskaper skulle sende målgangen på Korgfjellet under Arctic Race of Norway i 2016.

Saken fortsetter under bildet.

TUNG KOMPETANSE: For å sikre kundene topp kvalitet, trenger Telemix flinke folk. Ashokkumar Mariappan er nyansatt IT-ingeniør, som her drifter de kunderelaterte IT-systemene.

SIKRER VERDIENE DINE

I dag er det 14 årsverk i Telemix, hvor oppdragsmengde er jevnlig fordelt mellom internett og sikkerhetsløsninger:

– I en hverdag hvor vi ser en økende grad av innbrudd, tyveri, ran og overfall, er det viktig med forebyggende løsninger. Vi i Telemix har lang erfaring med alarmer, kameraovervåking og adgangskontroll, sier Jacobsen.

Telemix leverer store og små løsninger som både sikrer verdiene dine og trygger hverdagen til dine ansatte.