TOPP JOBB: Frida Robertsen Jamtli (t.v.) og Lene Solbu stortrives som rørleggere hos Union. – Spennende jobber og verdens beste kolleger, fastslår de to bestevenninnene. Rune Nilsen

Beste-vennene fant verdens beste jobb

24-åringene har vært bestevenner siden barnehagen. Nå jobber de side om side som rørleggere hos Union vvs.

– Vi har jo alltid trivdes veldig godt i hverandres selskap, men at vi skulle ende opp hos samme arbeidsgiver var nok litt mer tilfeldig sier Lene Solbu (24) og Frida Robertsen Jamtli (24).
 

VARIERT HVERDAG
De har hengt sammen siden barnehagen og befant seg plutselig også sammen på byggfag. Hvor de begge ble fascinert av rørleggerfaget. Fram til da hadde for så vidt ingen av dem noen klar formening om hva de skulle bli når de ble store.
 
– En spennende jobb med en variert hverdag. Det er aldri kjedelig å jobbe som rørlegger, sier Frida.
 

LÆRE FOR LIVET: – Selv om du har svennebrevet så lærer du noe nytt på jobbe hver dag, noe som gjør at det aldri blir kjedelig, sier Frida Robertsen Jamtli.

 

STORE MULIGHETER
De ble kjent med det som i dag er Union vvs da de hospiterte hos Brødrene Dahl mens de gikk på skolen. Og det var det som fristet til å ta læretiden der. Noe som igjen førte til jobb da svennebrevet var i boks.
 
Så er svennebrevet også bare en inngangsbillett til et yrke hvor du har mange muligheter til å spesialisere deg. En rørlegger skal nemlig håndtere alt fra sanitær og varmeinstallasjoner til sprinkleranlegg, varmepumper, kommunalteknikk og omfattende prosjektledelse.
 
– Arbeidsplassen varierer fra en vanlig enebolig til store industribygg, noe som gjør at vi får testet ut alt vi har lært. Samtidig så lærer du også noe hver dag på jobb, sier Lena.

 

EKTE HÅNDVERK: – Noe av det som er så fascinerende med rørleggerfaget er at du får jobbe med helt konkrete ting og du skaper noe for ettertiden, sier Lene Solbu.
 

Også rørleggerfaget er for lengst innhentet av den digitale revolusjonen, hvor datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner er like sentrale som den klassiske rørtanga.
 

STOLTE FAGARBEIDERE
Lena er nettopp kommet tilbake på jobb etter å ha fått sitt første barn. Og under dåpen var Frida en selvskreven gudmor.
 
– Det var god å få henne tilbake, sier Frida.
 
Selv fant hun kjærligheten på jobben og er samboer med en rørlegger fra Union.
 
– Det blir nok litt ekstra fagprat rundt middagsbordet.
 
Både Lene og Frida er stolte over å få jobbe i en bransje som er med på å skape et nytt og bedre Helgeland.
 
– Det er det som er så flott med et yrkesfag, vi skaper noe konkret hver dag.