Ahmed trives veldig godt i jobben som bussjåfør for Boreal.

Bli med på en meningsfull reise med Ahmed og Erlend

I jobben som bussjåfør møter vi mennesker fra 8 år til 80 år med ulike behov. Nå søker Boreal etter flere talenter til sitt sjåfør-team, og du kan være akkurat den de ser etter.


I over seks år har Ahmed Hashi Tohow jobbet som bussjåfør for det ledende mobilitetskonsernet Boreal, ved avdelingen i Mo i Rana. Boreal trenger alltid flere bussjåfører som kan tenke seg å bidra i den samfunnskritiske rollen, både i Mo i Rana og ellers i landet. I rollen som bussjåfør forteller Ahmed at han får utfoldet seg selv på mange ulike måter.

-Gjengangeren for meg er at jeg liker å jobbe med folk! Tidligere har jeg jobbet som tolk og skoleassistent. Jeg har også jobbet i omsorgsbolig og på et flyktningmottak. I jobben min som bussjåfør får jeg bruk for hele bakgrunnen min, og ingen dager er like.

Omsorg og varme

Ahmed forteller at han opplever at han gjennom jobben har blitt godt integrert i samfunnet, og at han også får gitt tilbake ved å hjelpe mennesker med å komme seg fra A til B.

Passasjerene blir godt tatt imot av den hjelpsomme og blide bussjåføren Ahmed Hashi Tohow.

-Det er en veldig meningsfull jobb å kunne bistå eldre med å komme inn og ut av bussen, og jeg tror også de setter pris på de samtalene vi har på bussturene, forteller han.

Blir sett og tatt vare på av Boreal

Ahmed er opprinnelig fra Somalia, og flyttet til Norge i 2008. På kontoret til Boreal i Mo i Rana er åtte nasjonaliteter representert. Med et mangfoldig miljø legger Boreal til rette for mange sosiale initiativ, blant annet egen Eid-feiring.

-Det er et stort fokus på å skape sosiale møteplasser på jobb, og vi har blant annet vafler hver fredag og pizza hver måned. Et annet fantastisk tilbud vi har er Eid-feiring for de som er muslimer. Da samles vi for å kose oss med god mat og drikke, og det er kjempepositivt at Boreal tar initiativ til dette og dekker kostnadene det medfører, poengterer han.

En viktig del av samfunnet

Med sine 2700 medarbeidere som kjører både buss, trikk, hurtigbåt og ferge over store deler av Norge og Nord-Sverige, sier det seg selv at mangfoldet er stort. Tidligere politibetjent, Erlend Mikalsen, har jobbet ett år i Boreal, og er kollega med Ahmed.

Bussjåfør Erlend Mikalsen møter passasjerer i alle aldre, og transportere dem trygt fra A til B.

-Det er veldig artig å være bussjåfør fordi du får utfordret de praktiske evnene dine. Som skolebuss-sjåfør frakter vi jo det aller mest verdifulle vi har; barn og unge som skal ta over for oss i fremtiden. Det er et viktig ansvar, og vi er nødt til å kjøre på en skikkelig måte for at det skal være trygt for alle passasjerene. Jobben som bussjåfør er samfunnskritisk fordi samfunnet vårt har et reelt behov for transport for å komme seg fra A til B. Det er ikke alle som har mulighet til å kjøre bil, og Helgeland er en region med lange avstander som gjør det umulig å gå og sykle overalt, sier Mikalsen.
 
Et positivt element i hverdagen

En annen fordel med jobben er at man blir godt kjent med folk og lokalområdene. Man blir rett og slett bedre kjent med byen. Som tidligere politibetjent setter Erlend Mikalsen pris på å møte mennesker i en mer positiv sammenheng nå som han jobber som bussjåfør. Miljøet på arbeidsplassen er også en av de mange positive sidene ved jobben, forteller han.

Vaffelfredag er et veldig populært sosialt initiativ, og det finnes vel ingen bedre måte å gå helgen i møte på. 

-Boreal legger selvfølgelig til rette for mange gode sosiale initiativ, men vi som jobber sammen på de ulike rutene har også satt i gang egne initiativ. Hver fredag har vi lunsj sammen, og da møtes vi på Joker Røssvoll for å spise et varmt måltid før vi tar helg om noen timer. Vi er opptatt av å utnytte de mulighetene vi har for å styrke samholdet på jobb, sier han.

Skaper bedre opplevelser for passasjerene

På jobben forteller Erlend at det er mye system og organisering for å få alt til å gå opp, og nylig har de fått sensorer som viser hvor bussene er til enhver tid. Dette er et verktøy som skal gjøre det enklere for passasjerene å planlegge.

-Nå har Reis Nordland fått en speilkopi av det vi ser på våre skjermer, noe som gjør at vi bedre kan kommunisere med passasjerene våre og yte en service av enda høyere kvalitet enn tidligere, sier Erlend Mikalsen.

I Boreal vil du bli en del av et konsern som skal være en pådriver for morgendagens bærekraftige mobilitetsløsninger. I løpet av de siste årene har konsernet bygget og satt i drift 14 nye nullutslippsfartøy, samtidig som arbeidet med elektrifiseringen av bussparken fortsetter for fullt.
 
-Det er lav terskel for å ta kontakt med oss for spørsmål vedrørende stillingene som bussjåfør, og vi ser spesifikt etter folk som kan kjøre i området Mosjøen og omegn, samt Mo i Rana og omegn, forteller områdeleder Willy Vonstad.

SØK HER

Eller kontakt Willy Vonstad
Tlf: 916 78 705
Mail: [email protected]