GLEDER SEG: Grete Linset Alfheim og Kjell Alfheim gleder seg til å flytte inn i sin nye leilighet i Kirkegata 7.  – Vi ser frem til en enklere hverdag midt i sentrum, sier de to.

Boligdrømmen ble
oppfylt i Kirkegata 7

Skrevet for helgeland bolig
24.06.2020 21:00

Grete og Kjell hadde trålet hele byen på jakt etter den perfekte leiligheten. Da Kirkegata 7 ble lagt ut, slo de til med én gang.

 – Vi har allerede stått her i flere timer og beundret både utsikt og hvor sentrumsnært det er.

I HJERTET AV BYEN

Grete Linset Alfheim og Kjell Alfheim står på parkeringsplassen som skal forvandles til ett av Mo i Ranas råeste boligprosjekter. Nærmere sentrum er det ikke mulig å komme.

Og her skal det bygges 36 leiligheter som er på 2-4 rom og ligger i en prisklasse fra 3 til 9,5 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet.

HØY KVALITET: Leilighetene holder høy standard og du kan selv få være med å velge ulike løsninger slik at du får satt ditt fingeravtrykk på din nye bolig.

EN ENKLERE HVERDAG

Grete og Kjell har de siste 24 årene bodd på Båsmoen, men nå som ungene begynner å flytte ut av eneboligen, følte de behov for noe som var både litt mindre og mer sentralt.

– Jeg kommer nok ikke til å savne snømåkingen, for å si det sånn, sier Kjell.

De har sikret seg en 107 kvadratmeter stor hjørneleilighet i tredje etasje. Og med en altan på 63 kvadrat blir det mer enn plass til både grill og solstoler.

Saken fortsetter under bildet.

KLART FOR GRILLING: Balkongen er perfekt til grilling og kos på vakre sommerdager.

GRUNDIG FORARBEID

Det er Helgeland Bolig som står bak prosjektet i Kirkegata 7. De sikret seg eiendommen i 2016 og har lagt ned et betydelig arbeid for å sikre at leilighetsbygget blir så bra som mulig.

– Målet har vært å skape en langsiktig og trygg investering for kjøperne. Her får de også en lettere hverdag, bedre tid og alt ligger til rett for hvilepuls midt i byen, sier daglig leder Andreas Lund.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT UTVIKLER: Daglig leder Andreas Lund i Helgeland Bolig er stolt over å kunne tilby nye leiligheter i hjertet av byen. – Her kan du omtrent rusle på butikken i tøfler og slåbrok.

BÆREKRAFTIGE LØSNINGER

Kirkegata 7 består av seks etasjer, med næringsareal i første. Her jobbes det for tiden med flere aktuelle kandidater. I kjelleren blir det eget parkeringshus for beboerne og på taket blir det en felles terrasse med 360 graders utsikt, gulv fra Møre Royal og universell utforming.

Bygget har vinduer som er designet for å stanse mest mulig støy fra utsiden. Kirkegata 7 blir også tilkoblet fjernvarmeanlegget, slik at det blir miljøvennlig, vannbåren varme i gulvene. Dette er også rimeligere enn elektrisk oppvarming.

Saken fortsetter under bildet.

SPENNENDE PROSJEKT: – Vi har allerede registrert stor interesse for de nye leilighetene. Dette er en av de mest spennende prosjektene i sitt slag på Mo, sier Gisle Kallestad og Tina Jakobsen hos Eiendomsmegler 1.

STOR INTERESSE

Interessen for prosjektet har vært stor fra dag én og i løpet av de to ukene hjemmesiden har vært oppe, har det vært 2.500 personer innom.

– Byggestart skjer når man har solgt 60 prosent av den totale salgsverdien på 195 millioner kroner. Per nå har vi solgt 20 prosent, forteller Gisle Kallestad og Tina Jakobsen hos Eiendomsmegler 1.

Byggetiden er stipulert til 20-24 måneder, en mer eksakt fremdriftsplan vil være klar når grunnarbeidet er ferdig.

ET EGET BORETTSLAG

Kirkegata 7 blir organisert som et borettslag med MOBO som forretningsfører. Dette betyr en stor grad av fellesløsninger som vedlikehold, kabel-tv, internett og økonomiforvaltning. Dette betyr også at alle som skal flytte inn må være medlemmer av MOBO. Borettslags-løsningen betyr også en ekstra trygghet i form av medlemskap i Borettslagenes sikringsordning.

Saken fortsetter under bildet.

EGEN TAKTERRASSE: Beboerne i Kirkegata 7 får tilgang til en egen takterrasse med en spektakulær, 360 graders utsikt over by og fjord.

Fellesgjelden er avdragsfri i 10 år fra og med overtakelsen, noe som betyr at avdragene på fellesgjelden skal betales fra og med år 11. Dette da med mindre borettslaget refinansierer innen den tid.

– Hvor mye som skal betales i avdrag blir en avtale mellom borettslagets styre og den banken man velger å knytte seg til, sier Kallestad og Jakobsen.

TUNG KOMPETANSE

Totalentreprenør for prosjektet er anerkjente Consto, en av landets ti største aktører innen bygg og anlegg, målt i omsetning.

Som kjøper i Kirkegata 7 vil du også få gode muligheter til å sette ditt personlige fingeravtrykk på innredningen. Consto vil gjennomføre tilvalgsmøter hvor du kan komme med dine ønsker.

Du kan lese mer om Kirkegata 7 her.