STORKOSER SEG: Trond og Gerd Myrvang har funnet roen og lykken i den gamle boligen på Moholmen. Men det har kostet i form av arbeid.

Brukte 1.500 timer for å skape drømmeboligen

Skrevet for REDE EIENDOMSMEGLING
28.03.2018 15:37

De falt pladask for den 133 år gamle boligen. 1.500 arbeidstimer senere har Trond og Gerd Myrvang skapt drømmehuset sitt på Moholmen.

De har alltid elsket gamle ting og vært dypt fascinert av lokalhistorien. Så da Trond og Gerd Myrvang etter 18 år skulle flytte fra Ytteren til sentrum, klarte de ikke å slippe tanken på det gamle og skjeve huset nede på Moholmen.

– Vi hadde tenkt på det i ett år, men klarte ikke helt å bestemme oss, sier Gerd.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG HUSEIERE: Trond og Gerd Myrvang har det som plommen i eget i sitt nye - og svært gamle - hus på Moholmen.

– DETTE VIL TA TID!

For det var helt åpenbart at det måtte gjøres mye med huset - svært mye. Nå var det ikke de tekniske utfordringene som var avskrekkende, for Trond er en garvet håndverker. 

– Det var primært volumet. Jeg innså fort at dette kom til å ta tid, sier Trond.

Saken fortsetter under bildet.

ORIGINALT TØMMER: De grove tømmerveggene skaper sin egen kunst i det gamle huset, her fra ett av soverommene.

RIKTIG REKKEFØLGE

Men tiltrekningen ble for stor. I august 2016 slo de til. Og dermed startet en omfattende renovering. Den største utfordringen var logistikken:

– Det handlet om å gjøre ting i rett rekkefølge, sier Trond.

Saken fortsetter under bildet.

UNIK STEMNING: Stuen i huset er koblet til to små mini-stuer, som skaper en helt unik stemning. – Det er som om veggene snakker til deg, sier Trond Myrvang.

Gulv ble revet opp, en kjeller gravd ut. Gammel maling ble fjernet i ale rom, vannbåren varme montert. Og det ble fort klart at det ikke var mulig å rette opp huset fullstendig:

– Men så er det jo noe av sjarmen å ha et hus som har sin egen stil. Vi måtte rett og slett tilpasse oss, forteller Gerd.

Saken fortsetter under bildet.

MAGISK HARMONI: Gerd Myrvang elsker å skape visuelle inntrykk og har brukt mye tid på å finne den rette innredningen til det historiske huset.

HUSET VENTET PÅ OSS

Hun hadde brukt mye tid på å vandre rundt i huset og kjenne på stemningen. Konklusjonen var helt klar:

– Det var nesten som om bygningen hadde stått og ventet på oss. Vi følte oss hjemme fra dag én.

Saken fortsetter under bildet.

HUS MED SJEL: Det 133 år gamle huset har fått en total overhaling, men har beholdt alt av sjel og originalitet.

En tur inn blant småhusene på Moholmen er som en reise tilbake i tid. Og det var her Mo i Rana fikk sitt første fotfeste, lenge byen ble kjent som et hektisk industri-hovedkvarter.

– Nå mangler vi bare en liten nordlandsbåt, sier Trond og kikker ned mot småbåthavna som ligger et slukkast unna huset. 

Saken fortsetter under bildet.

TRANG TRAPP: Trappa fra første til andre etasjer svinger seg gjennom den gamle bygningen. – Den er ikke optimal, men har et tonn med sjarm, sier Trond og Gerd Myrvang. 

MINDRE PLASS

Overgangen fra en enebolig på 350 kvadratmeter til 106 kvadratmeter med lav takhøyde ble stor. Paret måtte velge med hard hånd når det gjaldt hva som fikk lov til å bli med inn. Samtidig var det helt nødvendig å skape integrerte interiørløsninger for en optimal plassutnyttelse.

Saken fortsetter under bildet.

SKREDDERSYDD KJØKKEN: Trond har brukt hver krok for å skape funksjonelle løsninger. Her en fiks løsning på kjøkkenet.

– Det blir litt som å innrede en båt, hver kvadratcentimeter må forvaltes med omhu, understreker Trond.

Han har brukt mye tid på å bygge skap og hyller. Og kjøkkenbenken? Den har har skrudd sammen av gamle gulvbord. Med tidsriktige skruer, det vil si med flatt spor.

Saken fortsetter under bildet.

HISTORISK BENK: Kjøkkenbenken er skrudd sammen av gamle gulvbord og gjør at kjøkkenet beholder sine historiske røtter. 

BOLIGKVELD GULL VERDT

Kjøp og salg av bolig er noe av det viktigste du gjør i livet og for Trond og Gerd Myrvang var helt avgjørende at de fikk råd, veiledning og profesjonell bistand hos Rede Eiendomsmegling.

– Vi var i trygge hender fra dag én og når vi så fikk solgt boligen på Ytteren - etter én dag - til 100.000 kroner over takst, så er jo det alene et fullgodt bevis.

Saken fortsetter under bildet.

KOSELIG STUE: En klassisk vedovn har fått hedersplass i hovedstua. I forbindelse med oppussingen ble også gulvet senket, noe som ga litt ekstra takhøyde.

De takket også ja til å bli med på en av REDE's eiendomskvelder, noe som ga et stort utbytte:

 – Vi fikk grundig informasjon om forsikringer, rettigheter og i tillegg gratis fotografering av boligen på Ytteren. Det blir ikke bedre enn det.

HELGELANDS STØRSTE

Saken fortsetter under bildet.

 GIR ALT FOR KUNDENE: – Som den klart største aktøren  på Helgeland er vi i stand til å tilby kundene en maksimal eksponering, sier daglig leder i Rede Eiendomsmegling, Stig Magne Øie.

Daglig leder hos Rede Eiendomsmegling, Stig Magne Øie, sier selskapet legget svært stor vekt på å skape synlighet for kundene:

– Som den klart største eiendomsmegleren på Helgeland, sitter vi med solid og bred erfaring og kompetanse innen salg og kjøp av eneboliger og leiligheter, Vår samlokalisering med regionens egen bank, Helgeland Sparebank, gjør at vi også har et utstillingsvindu i de travleste gatene i alle de fire Helgelands-byene.

Saken fortsetter under bildet.

EGEN SNEKKERBOD: Trond har skapt sin egen snekkerbod hvor han også samler på gamle redskaper. Alt sammen nøye hengt opp på veggen.

 LYKKELIG LIV

Nå ser paret frem til å møte våren med et yrende fugleliv og bølgeskvulp nede i havna. Fortsatt sliter de litt med å innse at de rett og slett har kapret drømmeboligen:

– Vi må gni oss i øynene hver dag vi står opp. Dette er nesten for godt til å være sant.

STORKOSER SEG: Trond og Gerd Myrvang nyter hver time og hver dag i det historiske huset på Moholmen. – Det var en gammel drøm som gikk i oppfyllelse.