KLARE  TIL INNSATS: Ice Drift Betong og Solid Betong skal levere til små og store kunder, både i Norge og Sverige. F.v. Arne Thoresen, Bjørn Ove Eilertsen, Kjetil Riise og Morten Fredriksen. I bakgrunnen den eneste pumpebilen med trommel på Mo.

Bunnsolid samarbeid

Skrevet for ice drift betong
27.06.2019 07:00 - OPPDATERT 27.06.2019 11:58

Ice Drift utvider og går nå inn i betongbransjen. Med Ice Drift Betong skal de sørge for at kvalitetsproduktene til Solid Betong kommer raskt og effektivt ut til kundene.

– Vi leverer til absolutt alle og over alt. Ingen ordre er for liten, ingen ordre er for stor, sier daglig leder Arne Thoresen i Ice Drift.

VILLE SKAPE NOE EGET

Det hele begynte med at Morten Fredriksen hoppet av sin jobb som betongblander for å bygge opp sin egen bedrift, Solid Betong. Og i løpet av et knapt år har de allerede fått et solid fotfeste i markedet. Blant annet kan de skilte med Momek på kundelisten.

Saken fortsetter under bildet.

GRÜNDER-DRØMMEN: – Det er jo dristig å si opp en godt betalt jobb for å bygge opp noe helt fra grunnen av, men det ble for fristende å skape noe eget, sier daglig leder i Solid Betong, Morten Fredriksen.

Men så var det utfordringen med å få betongen ut til kundene og det var her han tok kontakt med Arne Thoresen. Han tente på ideen og i slutten av april var Ice Drift Betong AS et faktum, med Kjetil Riise som daglig leder.

VERDIFULL PUMPEBIL

Og det har gått fort. De jaktet over hele landet etter utstyr. De måtte til Kirkenes for å sikre seg biler og pumpe. Juvelen i samlingen er en betongbil med påmontert betongpumpe, en såkalt PUMI. 

Saken fortsetter under bildet.

MAKSIMAL FLEKSIBILITET: Denne pumpebilen med trommel er som skapt for fleksible jobber og den er den eneste på Mo.

– Dette er den eneste på Mo og gjør vi kan sørge for prisgunstige leveranser til de minste kundene, som når noen skal støpe et garasjegulv, sier Kjetil Riise,

TRAVLE DAGER

I motsatt ende av skalaen kommer oppdrag av typen når det skal støpes en gulv på 1.000 kvadratmeter.

– Da kjørte vi ut 21 biler i løpet av en dag. På det travleste fylte vi fire biler i timen, forteller Morten Fredriksen.

BRATT LÆRINGSKURVE: Kjetil Riise kommer fra Ice Drift, nå er han daglig leder i Ice Drift Betong: – Det har gått fort, men jeg har allerede blandet mine første leveringer med betong.Da var det også en stor glede å motta følgende beskjed fra de profesjonelle støperne som var hentet inn til jobben: – Utrolig flott å se at samtlige lass var av akkurat samme kvalitet.

STÅLKONTROLL

For her ligger en av de helt avgjørende suksessfaktorene i betong-bransjen; konsistens.

– Betong er ikke bare betong, for å si det slik, understreker Fredriksen.

Saken fortsetter under bildet.

SLAG I SLAG: Telefonen ringer i ett sett, det er mange beskjeder og bestillinger som skal håndteres. Her er Morten Fredriksen inne i fabrikkens hjerte, hvor betongen blir blandet ferdig.

Noen kunder vil ha «bolledeig», mens andre trenger en «pannekakerøre». Hvilket igjen betyr at betongprodusenten må ha stålkontroll på blandingen, slik at leveransen innfrir spesifikasjonene hele veien.

EN VINN-VINN SITUASJON

Med Ice Drift Betong får Ice Drift AS et ekstra bein å stå på og det blir lettere å kunne utnytte staben på en effektiv måte, etter at de i fjor droppet alt av brøyting for kun å satse på kranbiler.

Saken fortsetter under bildet.

HELGELAND I VEKST: – Det er stor aktivitet på hele Helgeland og vi ser at det er behov for betong både til private og større prosjekter, sier daglig leder i Ice Drift, Arne Thoresen.

Samarbeidet mellom ICE Drift og Solid Betong skaper også gunstige synergieffekter hvor de to bedriftene kan fange opp oppdrag til hverandre når de er ute på en jobb. 

– Vårt mål er rett og slett å være en komplett leverandør av høykvalitetsbetong til konkurransedyktige priser, sier Morten Fredriksen og Arne Thoresen.