Ole Molvik og prosjektleder Andrzej Rogulski kjenner på høy etterspørsel når det kommer til snekkertjenester.

Byggebonanza

Ole Ivar Molvik etablerte byggefirmaet Polarsirkelen Bygg Helgeland AS i februar 2021 og kunne allerede vise til grønne tall etter tre måneders drift. Nå har selskapet syv ansatte og ønsker å utvide med en tømrer til.

- Det har vært en helt vanvittig etterspørsel. På seks måneder har vi sett oss nødt til å gjøre innvesteringer vi normalt skulle brukt tre til fem år på. Både kundepågangen og veksten vår har vært helt eventyrlig, smiler han.
 
HØY ETTERSPØRSEL PÅ SNEKKERTJENESTER

Fra venstre: Ole Molvik, Przemyslaw Kruk, Krzyztof Kruk, Ireneusz Grochowski, Andrzej Rogulski og Tommy Almo 
Molvik forteller om en periode som har vært helt ekstrem og at korona har virkelig gjort noe med markedet, «alle» skal pusse opp nå. Det er nesten ikke en eneste bedrift som ikke har venteliste på opp mot et halvt år frem i tid, ifølge han.
 
- Vi har fått en veldig bra arbeidsbok, nå har vi akkurat ansatt en til og det åpner opp for å ta på seg nye jobber. Det merker vi at markedet skriker etter. Strukturen vår gjør at vi er veldig fleksible for å ta unna småoppdrag fortløpende, så folk må ikke være redde for å ta kontakt, understreker Ole Ivar.
 
Snekkerfirmaet utfører alt fra listing og vindusbytter til oppsetting av eneboliger. Befaringen og pristilbud på arbeidet er selvfølgelig gratis. 
 
BlÅ BOLIG FORHANDLER

Fra soverommet ligger du i senga og ser ut over havet og bort på Hestmannen badet i sol
- Det er veldig enkelt for kunden. De får en bunke med boligbrosjyrer, ser hva de vil ha og velger seg et hus som de synes ser bra ut. Så kan de gjøre tilpasninger og endringer ut fra sine behov slik at de får huset akkurat slik de vil ha det, forklarer Ole Ivar ivrig.
 
Blå Bolig er et ferdighuskonsept der kunden kan gå inn å velge en av hus modellene som ligger i porteføljen deres. Her kan kunden velge alt fra byggesett til ferdig «nøkkelen i døra» løsning. Selskapet er basert på Sømna og har levert over 3500 boliger på de 35 årene de har eksistert. Polarsirkelen Bygg Helgeland er forhandler på Mo og omegn, samt på ytre Helgeland.
 
DESIGN HYTTE

- Prosjektet i Konsvikosen er virkelig ikke noen A4 jobb. Det blir et skikkelig signalbygg for oss og et meget godt referansepunkt for nye kunder.Og det er ingen overdrivelse. Hytta glir fint inn i landskapet og har virkelig fine former. Her har arkitekten Anita Valrygg latt utsikten få spille hovedrollen og det mangler ikke på heldekkende vinduer fra tak til gulv.

- Tenk deg å våkne med den utsikten. Du ligger i senga og ser ut over havet og bort på Hestmannen badet i sol, man kan bli nasjonalromantisk av mindre, ler Molvik.

Prosjektlederen i Konsvikosen er Andrze Rogulski. Han har nettopp avsluttet en jobb på Zanzibar, der han har bygd et helt kompleks av eksklusive hus hos Zanzibar Sands. 

- Tenk deg å våkne med den utsikten. Du ligger i senga og ser ut over havet og bort på Hestmannen badet i sol, man kan bli nasjonalromantisk av mindre, ler Molvik.

- Han har vært med på så mye i Norge og utlandet og drar inn mye kunnskap i firmaet. Han er veldig fingernem, ser kun løsninger og utfører dem effektivt. Og så er han en veldig trivelig fyr, skryter Ole Ivar.
 
I VEKST

Tømreren Tommy Almo ble ansatt i mars 2021 som følge av smekkfulle ordrebøker og et firma som trengte å vokse for å møte etterspørselen fra kundene. 
 
- Jeg synes selv at jeg har funnet drømmejobben og er veldig takknemlig for å få så mye ansvar som det Ole Ivar har gitt meg. Det er veldig motiverende og gjør helt enkelt at jeg føler et helt annet eierskap til arbeidet enn jeg har gjort tidligere, forteller Tommy.
 

- Jeg jobber mest på servicedelen i firmaet. Her får jeg være med å planlegge og utforme løsningene for kunden. Gå over materialleveranser, regne over hva jeg trenger og bestille opp varer. Kort sagt, ta ansvar selv og det stortrives jeg med, smiler Tommy.
 
BLI MED PÅ LAGET

Nå trenger servicedelen av byggefirmaet flere hender. De leter etter en ny ansatt som skal jobbe i Mo i Rana. Det blir alt fra teamarbeid til selvstendig arbeid på mindre prosjekter. 
 
- Drømmeansettelsen er en selvstendig tømrer med litt allsidig bakgrunn. Helst med litt kunnskap om betongarbeid også. Vedkommende får en egen servicebil slik at han er uavhengig og mer fleksibel. Arbeidstiden er sju til tre så det kan fint kombineres med henting i barnehagen, avslutter Ole Ivar.