Sjekk ut den fantastiske beliggenheten til eneboligene.

–⁠ Her har du en unik mulighet til å få både i pose og sekk

BK Byggmester skal bygge tre unike boliger på Grubens «beste» tomt. Dette blir topp moderne eneboliger i et sentralt strøk omringet av en fantastisk natur. Her har du muligheten til å få i både pose og sekk.


Enebolig-prosjektet på Gruben er unikt av sitt slag. De aller fleste eneboligene på det lokale markedet er fra 60-80-tallet, og byggestandarden er dermed fra samme tid. Boligene på Gruben vil bære preg av moderne og tidløse løsninger med fokus på bærekraftige og robuste materialvalg.

Daglig leder i BK Byggmester, Bjørn Roger Kristiansen viser frem den naturskjønne og sentrale tomten på Gruben, hvor eneboligene skal bygges.

-Dette er et veldig spennende prosjekt. Beliggenheten er spektakulær fordi det ligger i et skjermet område med åpent landskap samtidig som at det ligger sentralt til med tanke på barnehager, skoler, butikker og sentrum. Det at vi skal bygge splitter nye eneboliger er i seg selv ganske spennende, forteller daglig leder i BK Byggmester, Bjørn Roger Kristiansen.

Fordelene med nybygg

De aller fleste eneboligene på markedet har allerede 30-40 år på baken, noe som betyr at det vil være behov for oppussing og restaurering. I tillegg vil det komme nye krav til oppgradering for allerede eksisterende boliger ( jfr EU bygningsenergidirektivet).

Utearealet vil bestå av gode parkeringsmuligheter og frodige grøntområder.

-Å gå til innkjøp av brukte boliger fra flere tiår tilbake til et par millioner billigere enn ett nybygg. Med restaurerings- og oppussingsarbeid kan prislappen til slutt ende på rundt det samme, forteller han.

Beliggenheten er det viktigste

Disse eneboligene er bygd i produkter som legger til rette for enkelt vedlikehold, noe som gjør det problemfritt å vedlikeholde huset. Det har blitt vesentlig dyrere å bygge nytt, og i kombinasjon med et populært bruktboligmarked, er det ikke så store forskjeller på å kjøpe et nybygg versus en bruktbolig, forteller Eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling, Tomi Johansen.

Balkongen vil være en fristed hvor du kan nyte den flotte utsikten ut mot Hammeren.

-Vi ser jo at regnestykket går opp i opp. Hvis vi regner på antall timer, ressurser og mengde penger brukt på å oppgradere en bruktbolig, ser vi at man ikke sparer særlig mye på det. Det er nok uansett beliggenheten som er aller viktigst, fordi standard og planløsning er mulig å gjøre noe med, sier han.

Søker om godkjenning fra Husbanken

Bankene har i tillegg blitt langt mer restriktive med opplåning på boliger med tanke på renovering. Boligprosjektet skal søkes godkjent i Husbanken, og bygges innenfor gjeldende krav i Husbanken. Lån fra Husbanken har svært gunstige betingelser for boligkjøpere, og med forhåndsgodkjenning vil det dermed være mulig for kjøperen å søke der.

-Kjøper du bolig med lån fra Husbanken, har utbygger ansvar for å bistå deg med informasjon om finansiering og utfylling av søknader og andre lånedokumenter. Det kan gis inntil 80 % finansiering av salgssum, lån kan tilbakebetales enten som et annuitetslån eller serielån over 30 år. Det kan gis inntil 8 års avdragsfrihet innenfor den totale nedbetalingstiden, så det er gode betingelser på disse lånene, poengterer Johansen.

Utleiedel gir gode økonomiske muligheter

Det er mange muligheter når man har innebygd hybel i eneboligen sin. Hvis du ønsker å leie ut hybelen vil du få inn leieinntekter som kan være med å dekke for de månedlige utgiftene som kommer av boliglånet. For noen vil det være et perfekt oppholdsrom for tenåringen i huset.

-Disse eneboligene appellerer til folk i ulike aldre og familier i ulike størrelser. Vi har allerede mange interessenter, og vi er sikre på at disse boligene kommer til å vekke ytterligere interesse i markedet. Grubenområdet er helt unikt med tanke på den nye flerbrukshallen, den nye barneskolen og ikke minst den nye flyplassen. Her er alt i umiddelbar nærhet, i tillegg til at Gruben er et sentrumsnært område, og ligger godt til rette for en kjapp tur over svenskegrensen, sier han.

Topp moderne boliger med tidløse løsninger

Byggeprosjektet er i tidlig fase noe som betyr at kjøperne vil få mulighet til å være med å planlegge planløsningen, kjøkken, baderom og annet som vil være relevant. Boligen vil også ha tilrettelagt for smarthusløsninger og universelt Sonos-anlegg. I tillegg er det flere bærekraftige evalueringer og tiltak som har blitt gjennomført.

Takhøyden vil også være høy, noe som gir en romslig og luftig følelse.

Boligene vil ha en utforming som legger til rette for mye naturlig lys.

-Her vil det være mulig å personalisere sin egen enebolig hvis man er tidlig ute. Noen valg er allerede tatt, som NordahGreentech Vinduer, huntonitt- og gipsplater som tilfredsstiller miljøkravene fra Husbanken. Vi legger også til rette for smarthussytemetRackit, som vil gjøre at boligen er forberedt for lys- og varmeregulering, skjult Sonos-anlegg og sensorer på vinduene som alt vil kunne styres fra en app. Vi oppfordrer interessenter til å ta kontakt med oss for mer informasjon og mulighet til omvisning på den flotte tomten, poengterer Tomi Johansen og Bjørn Roger Kristiansen.