RASK VEKST: Union kom inn på markedet 1. juli i fjor, men har allerede markert seg som en tung aktør. – Målet er å bli markedsledende på Helgeland, sier daglig leder Lars Møgster.

De kobler Helgeland

Skrevet for union
23.02.2020 19:00 - OPPDATERT 23.02.2020 19:14

Med røtter tilbake til 1962 og en sterk vilje til kontinuerlig forbedring, har nykommeren Union tatt Helgeland med storm.

Det begynte med Setsaas, fortsatte med Brødrene Dahl og er nå den eldste rørleggerbedriften på Helgeland, som står solid på egne bein. 30 ansatte med en god blanding av solid erfaring og nyutdannet kompetanse sørger for at Union er i stand til å takle et bredt spekter av oppgaver.

FOLKENE ER KAPITALEN

I  dag kan bedriften skilte med fire personer med teknisk utdannelse, de har tre med mesterbrev, 21 med svennebrev og fire med fagbrev.

Saken fortsetter under bildet.

VARIERT HVERDAG: Oppdragene til Union-folkene varierer sterkt. Her er det Stian Andersen som oppgraderer sentralen for vannbåren varme i en enebolig.– Det er folkene som er kapitalen vår, sier daglig leder og eier Lars Møgster.Som veteran i bransjen, med blant annet 10 år som regionsjef i Brødrene Dahl, vet han bedre enn de fleste at du aldri blir bedre enn den siste jobben du leverte. Derfor har Union også et meget sterkt fokus på kvalitet i alle ledd, hvor det til en hver tid er kunden som er sjefen.

SOLID KUNDELISTE

–Vårt mål er å skape en tilgjengelig bedrift som skal være markedsleder på Helgeland og som er en partner andre har lyst til å jobbe sammen med, sier Møgster.

Saken fortsetter under bildet.

MILJØBYGG: Union var en sentral underleverandør da miljøbygget K2 ble realisert på Mo.Listen over prosjekter hvor Union har levert de rørtekniske anleggene er da også ganske imponerende:

 • K2-bygget på Mo
 • Oljebasen på Horvneset
 • Industrianlegg hos Nova Sea
 • Evry
 • Fjernvarme og tineanlegg i Mo sentrum
 • Sandnessjøen videregående skole
 • Byporten kjøpesenter
 • Sandnessjøen kulturhus/badeanlegg
 • Utvidelse produksjon hos Helgeland Plast

Så er det også slik at for å skape en vellykket bedrift, er du avhengig av medarbeidere som faktisk gleder seg til å gå på jobb. Hos Union er det høyt under taket, latteren sitter løst og hver enkelt får muligheter til både ekstra ansvar, etterutdanning og spesialisering om det er ønskelig.

TUNG PORTEFØLJE

I dag favner rørleggerfaget bredt og Union tilbyr tjenester innen følgende:

 • Nybygg og rehabilitering
 • Eneboliger og leilighetsbygg
 • Sanitær
 • Varme og varmepumpeanlegg
 • Kjøling
 • Sprinkler
 • Avløpsanlegg
 • Vannforsyning
 • Trykkluft
 • Service på alt av rørtekniske anlegg til både private og offentlige aktører

Saken fortsetter under bildet.

FAGFOLK PÅ HJUL: Arbeidsbilen er et viktig verktøy når ustyrent skal fraktes rundt på Helgeland. Trond-Espen Ervik gjør seg klar til neste jobb.Som nevnt har Union en klar målsetting om å være tilgjengelige. I dag er de lokalisert på Mo og i Sandnessjøen. I tillegg har de flere medarbeidere som er bosatt utenfor de regionale senterne, hvilket fører til en mer fleksibel logistikk med tanke på å løse oppdrag i regionen.

ET STERKT HELGELAND

Og når vi nevner ordet region, så er dette noe både Møgster og resten av staben er opptatt av.

Saken fortsetter under bildet.

UNIKT BYGG: K2-bygget på Mo er et av de mest miljøvennlige på Helgeland. Rørlegger Roger Tyvold sjekker at alt er som det skal.– Vi vil gjerne være med på å skape et godt samarbeid på Helgeland. Dette er jo en utrolig spennende region med en stort potensial og et næringsliv som omfavner alt fra marin sektor og landbruk til prosessindustri, reiseliv og banebrytende databedrifter, poengterer Møgster.

LÆRLINGER GULL VERDT

Men også på Helgeland kan det til tider være vanskelig å rekruttere nok fagfolk. Derfor er Union en godkjent lærlingebedrift som jobber hardt for å sikre ungdommen en god og sikker vei inn i et fascinerende yrke.

Saken fortsetter under bildet.

SMÅ OG STORE OPPDRAG: Nikita på Mo pusser opp og Union-rørlegger Hjalmar Andersen sørger for at alt blir gjort forskriftsmessig.Union så dagens lys 1. juli i fjor. Navnet er hentet fra en rørkobling som på fagspråket heter ”union”. Men navnet representer også at bedriften står sammen og at de har et felles Helgeland som marked.

– Jeg hadde egentlig tenkt ut et helt annet navn, men medarbeiderne mente at Union var best. Så da ble det slik, sier Møgster.

Saken fortsetter under bildet.

MANGE BALLER I LUFTA: Kontor og HR-ansvarlig Ida Pruglhei drøfter dagens kjøreplan med daglig leder Lars Møgster.BELØNNER MEDARBEIDERNE

Det å ha et eget selskap med en helt egen identitet har vist seg å ha en svært positiv effekt. Medarbeiderne føler et tettere eierskap til bedriften og logoen på arbeidsjakken er et aldri så lite hederstegn.

2019-tallene for Union ble svært gode og det har da Møgster også tenkt å belønne medarbeidere for:

– Vi er sammen om å skape verdiene og da fortjener også folkene våre å få en bonus som takk for innsatsen.

Du kan lese mer om Union her.