PÅ NETT IGJEN: – Vi er utrolig fornøyd hvordan Telemix har jobbet sammen med oss for å gi innbyggerne et digitalt tilbud, sier lederen i Skonseng og Røssvoll Bygdelag, Finn Løkås.

De satte i gang med
en digital redningsaksjon

Skrevet for Telemix
19.03.2020 19:02

Et stadig dårligere internett ble en stor hodepine. Det var da Telemix ble løsningen for innbyggerne på Skonseng og Røssvoll.

– Beskjeden fra den forrige leverandøren var klar: – Hvis det dukker opp en feil, vil den ikke bli reparert.

KLART TILBAKESKRITT

Leder Finn Løkås i Skonseng og Røssvoll Bygdelag rister oppgitt på hodet. I en verden hvor det meste har blitt digitalisert, blir du satt flere ti-år tilbake når bredbåndet halter eller uteblir.

Dermed ble det opp til innbyggerne selv å finne en alternativ løsning.

– Vi sjekket med flere leverandører og til slutt var det ingen tvil om at Telemix hadde det klart beste tilbudet, sier Løkås.

Saken fortsetter under bildet.

DIGITAL NYBROTTSARBEID: Folkene i Telemix lar seg ikke skremme av ulendt terreng. Her er Ørjan Bech på befaring i Snefjellå.

FLEKSIBLE LØSNINGER

Det som ble avgjørende var selskapets fleksible løsninger hvor man kan få ned prisen ved å bidra med egeninnsats. Her er også kombinasjonen av trådløst bredbånd og fiber gull verdt.

Det betyr at Telemix kan sette opp en mast som henter inn signalet til bygda og så legges det fiber som går ut til hver enkelt husstand.

– Vi gjennomførte et folkemøte og satte opp en egen Facebook-gruppe for å orientere om mulighetene, forteller Løkås.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG VEDLIKEHOLD: Telemix-montørene Ørjan Bech og Bjørn Leirvik fjerner is rundt sendepunktet på Hellerfjellet.

DUGNAD GIR GUNSTIGE PRISER

Det hele endte med at innbyggerne sto for all gravingen selv, noe som gjorde at prisen kom ned på et fornuftig nivå. Bygdelaget gikk også i spissen for å selge inn løsningen lokalt og kom opp med en kundeliste på 130 husstander.

De første kundene er allerede på nett og i løpet av 2020 vil det komme flere til.

– For oss er det viktig å kunne jobbe sammen med en lokal aktør, hvilket betyr at det er kort vei til en beslutning, understreker Løkås.

EN MODERNE HVERDAG

Dermed er det igjen mulig for innbyggerne å opprette et velfungerende hjemmekontor og – ikke minst – være sikre på at bredbåndet takler kravene til en dataspillende ungdomsgenerasjon.

– Dette er faktisk veldig viktig med tanke på å skape et best mulig miljø også utenfor de urbane områdene, mener Løkås.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG VEDLIKEHOLD: Telemix-montørene Ørjan Bech og Ronni Fornes fjerner is rundt sendepunktet på Hellerfjellet.

UTKANTENES REDNING

Hos Telemix er man veldig fornøyd med det samarbeidet som blir innledet med lokale ildsjeler:

– På denne måten kan vi levere tjenester i områder hvor ingen andre aktører finner det regningssvarende å investere i en digital infrastruktur, sier daglig leder John-Einar Jacobsen.

Men det er ikke bare privatmarkedet som kan nyte godt av løsningene til Telemix. Også bedrifter som jobber i områder uten dekning kan få bistand av Telemix, som da setter opp sendere slik at anleggsbrakker og midlertidige bygg får telefon, data og fjernsynssignaler.

SPESIELLE PROSJEKTER

Telemix har hatt flere spesielle oppdrag, som da de sørget for at det var mulig å strømme et bryllup i Plura som skjedde inne i en hule hvor brudeparet og gjester måtte dykke ned og svømme inn.

De var også selskapet som ordnet nettet da internasjonale tv-selskaper skulle sende målgangen på Korgfjellet under Arctic Race of Norway i 2016.

ET EKSTRA ANSVAR

– Som et lokaleid selskap føler vi på et ekstra ansvar for å bidra til at også små lokalsamfunn får de samme vilkårene som resten av regionen, sier administrasjonssjef Helge Mortensen i Telemix.

– Til sjuende og siste handler et fungerende bredbånd om bolyst og mulighetene til å skape og opprettholde arbeidsplasser der folk bor.

Du kan lese mer om Telemix her.