HØYT TEMPO: – Vi er stolte over å kunne garantere at butikkene får ferske bakervarer – hver dag, sier salgssjef Bjørn-Tore Hansen i Bakeriet Mo i Rana AS.

De skaffer deg
ditt daglige brød

Skrevet for bakeriet mo i rana as
29.01.2020 06:56

Bakeriet Mo i Rana AS er din garantist for at det hver morgen står en bil ved rampen til butikken din – fullpakket med ferske bakervarer.

Vi snakker om et område fra Hamarøy i nord til Sømna i sør. Fra yttergrense til yttergrense er det 600 kilometer lande­vei. Da sier det seg selv at logistikken er et nøkkelområde for å lykkes her, sier salgssjef Bjørn-Tore Hansen.

STOR KUNDEMASSE

Innenfor dette området er det 170.000 mennesker som hver dag ønsker å finne ferske brød og kaker i butikken sin. Bakeriet Mo i Rana AS har også avdelinger i Bodø og Brønnøysund. Totalt jobber det 101 ansatte i selskapet,

Saken fortsetter under bildet.

KLAR TIL HEVING: Baker Stian Stenersen gjør brød klar til steking.

Det hele begynte i 1954, da Rana Samvirkelag startet med eget bakeri. I 1971 overtok Goman, før Coop Helgeland kom inn i 1988. Det ble startskuddet på en kraftig vekst, hvor selskapet kjøpte opp:

  • Brønnøy Brød (1999)
  • Bakehuset Norges avdeling i Bodø (2005)
  • Eriksen Bakeri & Konditori i Sandnessjøen (2005)
  • Samvirkebakeriet ANS i Bodø (2007)
  • Kristins Konditori AS i Brønnøysund (2008)
  • Molden Bakeri AS i Mosjøen (2010)
  • 50 prosent av Hamstad Bakeri i Namsos (2013)
  • 53 prosent av Bakehuset Nord-Norge AS (2017)
  • I 2009 solgte Coop Helgeland seg ut.

KONTINUERLIG UTVIKLING

I dag er Bakeriet Mo i Rana en veldrevet bedrift som hele tiden legger ned mye arbeid i å utvikle nye og forbedre eksiterende produkter. Blant annet har de dedikert bakeriet i Namsos til å dekke den stadig økende etterspørselen av glutenfrie bakervarer.

Saken fortsetter under bildet.

HEMNESVÆRINGER: Lena Hæg i bakeriutsalget forteller at Hemnesværinger er det produktet bakeriutsalget er mest kjent for.

– Vi jobber også med et helt nytt speltbrød som vi virkelig har stor tro på, sier Hansen.

Grunnen til selskapets suksess er høy kvalitet over tid, et topp servicenivå og en usvikelig evne til alltid å kunne levere på tid, uansett vær og føre. De legger også vekt på å handle lokalt der det er mulig, blant annet kjøper de alt av egg fra Midtstraum Gård. Også ARV og H.A. Hanssen står på den faste leverandørlista.

POPULÆRT UTSALG

Bakeriutsalget er viktig for Bakeriet Mo i Rana. Dette er utstillingsvinduet vårt. Her kan man finne varer som man ikke finner andre steder, og ofte testes nye produkter her før de når ut i butikkene. Bakeriutsalget tilbyr bagetter og andre påsmurte varer som passer for folk i farten, kaker og små­varer, salater og enkelte varme lunsjretter.

Saken fortsetter under bildet.

KAKEPYNTING: Frida Fløtnes Kråkstad pynter dåpskaker.

Så er det også slik at erfarne og dedikerte ­med­arbeidere i alle ledd er helt avgjørende for 
at ­bedriften skal lykkes. Dette gjelder både bakere, konditorer og på salg og logistikk.

SKREDDERSYDDE KAKER

– For eksempel så lager vi alle kakebunnene selv, helt fra bunnen av. Våre konditorer er helt 
i norgestoppen og oppviser daglig stor kreativitet. Vi får inn mange forespørsler når det gjelder litt spesielle kaker til alt fra barnedåp, konfirmasjon 
og bryllup. Og her kan vi tilbyd skreddersøm, slik at kundene får nøyaktig det de ønsker, sier Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

 GODE MARSIPANKAKER: Leder i konditoriet Renate Bjørnø legger marsipanlokk på kakene.

I jakten på en stadig bedre bedrift, er de nå i full gang med et nytt byggeprosjekt.

– Vi skal sette opp en ny kjølelinje, slik at brødene får en enda mer skånsom nedkjøling på vei fra ovn til pakking i poser, sier Hansen.

SATSER PÅ LÆRLINGER

For å sikre seg den nødvendige kompetansen har Bakeriet Mo i Rana til en hver tid 4-6 lærlinger inne i bedriften.

– Det er ikke til å legge skjul på at det kan være vanskelig å rekruttere fagfolk og derfor bruker vi mye ressurser på å utdanne våre egne folk også, poengterer Hansen.

Samtidig er det slik at arbeidsmiljøet er på topp og det er få som slutter. Flere har vært her i over 25 år.