LANG FARTSTID: Ole Morten Jordbru har vært så lenge i firmaet at han omtaler seg selv som inventar.

Det startet med arbeidsuka

Som fjortenåring hadde han utplassering på bensinstasjonen hos Gaden & Larsen, det tente gnisten som førte til en arbeidsplass med biler i fokus.

Til sommeren har Ole Morten Jordbru førtiårsjubileum og det måtte bli hos Ford etter å ha blitt bitt av bilbasillen hos Norges eldste Ford-forhandler kjede.

– Grunnen til at jeg egentlig begynte med bil og verksted var den utplasseringa som ledet til jobb på kveldstid og i helgene. Den første oppgaven jeg hadde på bensinstasjonen var å fylle drivstoff på bilene til kundene. Det var ikke telleverk
som gikk inn til kassen på den tida, så vi måtte skrive av hvor mange liter de fylte for, mimrer Ole Morten.

Eierne må ha oppdaget servicetalentet hans tidlig, for de ønsket å satse på han.

– Etter hvert sa de til meg at hvis jeg tok bilmekanikerskolen skulle jeg få jobb på verkstedet. Så jeg kom ut med fagbrev i 1982 og da begynte jeg som bilmekaniker hos dem, sier Jordbru.

Dedikert i jobben

Daglig leder på Sentrum Auto, Steinar Skåren forteller om en teknisk leder som møter opp lenge før arbeidstid for å legge til rette for at de andre ansatte skal få en best mulig start på dagen.

– Arbeidsdagen hans starter halv åtte, men han er her et sted mellom halv sju og sju for å sjekke at alt er klart til mekanikerne kommer, forteller Skåren.

TILRETTELEGGER: Ole Morten møter gjerne litt før for at det skal være fin flyt på verkstedet

Konfrontert med skrytet fra sjefen, ler Ole Morten bare og svarer at man kan ikke forlange mer av andre enn det man forlanger av seg selv.

– Jeg liker å komme hit litt tidlig, låser opp her og kjører inn biler til mekanikerne. Det beste er å få inn bilen helst dagen før, for da vet jeg at det ikke går en halv time neste morgen, sier Jordbru.

Trekker fram teamet

Vi har en god miks av kompetanse i kundemottaket hos Sentrum Auto, som gjør oss veldig fleksible om noe uforutsett skulle oppstå.

– Hvis en mekaniker plages en dag er vi veldig fleksible med de gutta vi har her i front. Både Kenneth og jeg er utdannet bilmekanikere og har jobbet med bil hele livet. Slik at vi kan ta en jobb på verkstedet om det kniper. Så har vi Jørgen som har god kompetanse på elektronisk feilsøking, forklarer Jordbru.

TOPP SERVICE: De ansatte samlet rundt bestselgeren en Mustang Mach-E.

Verkstedlederen trekker fram bedriftens beviste satsning på lærlinger som svært viktig.

– Jeg er glad for at vi har fått inn så mye flott ungdom for det betyr mye for oss. Hadde vi ikke satset på lærlinger, ville vi ikke hatt bilmekanikere i dag, for størsteparten av mekanikergruppa vi har her er folk vi selv har dyrket. De er kjappere i hodet enn vi gamlingene altså, ler Ole Morten.

Og daglig leder Steinar Skåren skryter også voldsomt av teamet, men trekker spesielt fram mannen som ifølge han selv snart har tråkket rundt med vernesko i 40 år.

– Ole Morten er jo en ansatt for meg, men han er jo mer en institusjon for kundene mine egentlig. Det er den relasjonen de har til han, de vet at når de kommer på verkstedet og det er noe som er feil så ordner han det for dem. Den tryggheten der er utrolig viktig, slår Skåren fast.

Rivende utvikling

Den tekniske lederen hos Sentrum Auto forteller om at han har vært så lenge i gamet at han har vært med på flere epoker.

– Jeg har vært med på en reise fra platinastift og forgasser til elbiler. Spør jeg de mekanikerne her om en forgasser og en platinastift vet de ikke hva det er, for det har de aldri holdt på med sant? Det var jo noe vi holdt på med i gamle dager,
ler Jordbru.

FORNØYDE KUNDER: Sentrum Auto har vunnet mange service-priser i årenes løp.

Umulig å holde han hjemme

– Ole Morten er jo aldri borte fra jobb heller, det eneste jeg kan huske er da han fikk magesår. Han var borte noen få dager, en normal mann ville jo tatt det med ro mye lenger enn det, sier Steinar Skåren mens han rister på hodet.

Ole Morten ler hjertelig når han bekrefter historien fra sjefen.

– Det stemmer det, kona mi ringte legen og sa at han fikk ikke slippe meg hjem for jeg var stein gal, så da kom jeg til å dra rett på arbeid. Hun tok faktisk ei uke ferie for å være hjemme sammen med meg for å holde meg i ørene, ler han.