Deler av det usedvanlig store og svært stolte laget av fagarbeidere: Ole Jakob Volnes Kaspersen (f.v.), Svein-Are Gårdvik, Solveig Einmo, Vidar Sandnes, Tina Holmen, Emil Haagh og Roy Stenersen. Bakeriet

Ditt favorittbrød er laget av fagfolk

Skrevet for Bakeriet
20.11.2020 19:00

85 prosent av de ansatte på Bakeriet har svennebrev. Det er en oppsiktsvekkende høy andel – både i nordnorsk og nasjonal målestokk.

Mange håndverkerbedrifter sliter med å rekruttere fagfolk til egen produksjon, og det er slett ikke uvanlig å måtte gå til utlandet for å rekruttere kompetanse. Slik er det ikke i Bakeriet. Her er i praksis alle fagutdannet. Ole Jakob Volnes Kaspersen, Svein-Are Gårdvik, Solveig Einmo, Vidar Sandnes, Tina Holmen, Emil Haagh og Roy Stenersen poserer stolt på «lagbildet» – og illustrerer noe som er viktig i seg selv: Faglighet gir stolthet. 
 

En tradisjon i bedriften

– Internt reflekterer vi ikke så mye over at vi i Bakeriet skiller oss fra andre håndverkerbedrifter. Men det er absolutt ikke noen tilfeldighet at det er slik, mener driftssjef Gunnar Kalstad. 
– Her hos oss har vi alltid hatt lærlinger, og vi har alltid hatt en ambisjon om å utdanne og utvikle våre egne fagfolk. Det er lett å begrense perspektivet til å bare gjelde bakere og konditorer, men det jobber tross alt også andre fagfolk her – med svennebrev – som innenfor logistikkfaget, for eksempel. 

 

Produksjonen av brød hos Bakeriet er effektiv og preget av store maskiner. Men i bunnen av det hele ligger solid fagkunnskap og lang erfaring.


For Gunnar Kalstad betyr den store andelen av fagarbeidere en ekstra trygghet for kvaliteten i produksjonen, og for den yrkesstoltheten hver enkelt ansatt bærer i hverdagen. 
– Og som en fotballagent går du selv rundt og leter etter talenter?
– Nei, sånn er det ikke, for det er veldig stor forskjell på lærlingene, akkurat som det er stor forskjell på ungdom i dag og ungdom for ti år siden. Noen utmerker seg tidlig med et talent for det faget de skal utdanne seg til. Med andre er det annerledes. Det er slett ikke uvanlig at ungdom har slitt i skolen med de teoretiske fagene, og det bærer både selvtilliten og motivasjonen deres for læring preg av. Da handler det om å finne talentet i ungdommen, ikke bare de talentfulle ungdommene, og dette arbeidet er noe av det mest meningsfulle jeg gjør i jobben min, sier han. 
 

En kultur i samfunnet

Gunnar Kalstad og Bakeriet står ikke alene om oppgaven om å bli et klekkeri for dyktige fagarbeidere. Aktiv bistand og oppfølging fra Opplæringskontoret hører naturligvis også med – i tillegg til en faktor som er like viktig som tradisjonen: Kulturen. 
– Bevisstheten om viktigheten av å gå læretid og å ta svennebrev står ganske sterkt i Rana-samfunnet, og dette har sannsynligvis den sterke industritradisjonen som preger dette samfunnet. En slik kultur er sjelden bare knyttet til én bransje, men sprer seg gjerne. Og vi i Bakeriet ønsker jo å utnytte dette, innenfor vår egen tradisjon og kultur, slik at vi også i fremtiden kan gjøre forbrukerne trygge for at de varene som kommer fra oss er produsert med en faglig trygghet, sier han.

 

– Vi har alltid hatt fokus på å ta inn lærlinger, og dette er én av årsakene til at vi i Bakeriet har så mange medarbeidere med svennebrev, sier driftssjef Gunnar Kalstad.