VINNER-LAGET: Her er folkene som har sørget for at Nordland Lås & Sikkerhet har blitt en stor og sentral aktør i markedet. F.v. Tommy Alterskjær, Mats Leonhardsen, Stefan Sjöberg, Håvar Hansen Guldhav, Ove Almbakk, Tore Berg, Steinar Kristoffersen, Alexander Ræstad. Andre ansatte i bedriften er Espen Breen, Magnus Nordeng, Patryk Piatkiewicz og Sverre Skruvnagel Åseng er ikke med på bildet.

Dørlåsene som stanser smitte

Skrevet for Nordland Lås & Sikkerhet
02.01.2021 13:00

Da Norge låste ned, eksplo­derte behovet for å finne nye måter å låse opp.

Før 12. mars i år var et dørhåndtak bare et dørhåndtak. En døråpner var kun en døråpner. I løpet av kort tid ble dette forvandlet til potensielle smittebomber.

– Dette var jo ting alle berørte, mange ganger om dagen, sier daglig leder Alexander Ræstad i Nordland Lås & Sikkerhet.

 

 

TRYGGE LØSNINGER

Selskapet har opplevd en voldsom pågang fra 
bedrifter og offentlige institusjoner som ønsket å få installert dørautomatikk og berøringsfrie brytere.

– Vi setter inn en sensor som gjør at du bare trenger å ha hånda i nærheten av bryteren og så går døra opp, forteller Ræstad.

Tidvis var etterspørselen så stor at leverandøren slet med å fremskaffe deler.

I det hele tatt, automatiserte låsesystemer blir stadig mer populære. Nå er det mulig å la smart­telefonen være nøkkelen.

– Dette er et veldig fleksibelt system som gjør at du kan skreddersy løsninger til bygget, sier Ræstad.

 

 

ULIKE SIKKERHETSNIVÅER

Noe som igjen betyr at du kan lage ulike sikkerhetsnivåer. Noen steder kan det være nok at du har telefonen på deg, så går døra opp. Andre steder må du selv «låse opp» telefonen for at den skal fungere som nøkkel. Og det er mulig å kreve at du måt taste inn en PIN-kode for å komme deg inn.

– Vi vet av erfaring at det kan ta litt tid før folk rapporterer at de har mistet et adgangskort. Mistet du telefonen så blir den sperret umiddelbart. Dette øker sikkerheten ved en slik løsning, sier Ræstad.

En annen fordel er at en administrator kan sende ut digitale adgangskort som er tilgjengelig for brukeren i løpet av noen sekunder, helt uavhengig av hvor vedkommende befinner seg. Ingen trenger å komme innom et sted for å hente en fysisk brikke eller et kort.

 

STOR OG SENTRAL AKTØR

Nordland Lås & Sikkerhet feirer i år 25 år og har gradvis bygget seg opp til å bli en stor og sentral aktør i markedet. I år har det vært litt nedgang i butikksalget på grunn av pandemien, men på prosjektsiden har det vært fullt trykk.

Nesna Havnetun, som består av sykehjem og omsorgsboliger, har vært et oppdrag hvor selskapet har satt inn 30 dører med adgangskontroll og 20 dører med automatikk.

Nordland Lås & Sikkerhet har også hatt jobber hos Nasjonalbiblioteket og de har satt opp dørløsninger på den nye steril-avdelingen og operasjonsfløya på Helgelandssykehuset.

 

BRED PORTEFØLJE

Nordland Lås & Sikkerhet har en bred portefølje i det de kan tilby:

 •  Adgangskontroll og innbruddsalarm
 •  Kameraovervåkning
 •  Porttelefon
 •  Låssystem
 •  Dørautomatikk og dørlukkere
 •  Lås & Beslag
 •  Rullegitter
 •  Nøkkelfiling
 •  Bilnøkler
 •  Sikkerhetsbefaring og konsulenttjenester
 •  Reparasjon/sikring etter innbrudd
 •  Service- og vedlikeholdsavtaler