STORTRIVES: – Jeg har virkelig funnet jobbe jeg brenner for. Betongfaget er spennende, kreativ og utfordrende, mener Oscar Hauge.

Drømmejobben
sitter som støpt

Skrevet for byggopp hålogaland
15.02.2021 20:50

Han visste ikke hva han skulle bli, men da han fordypet seg i betongfaget skjønte Oscar Hauge at han hadde funnet den perfekte jobben.

– Jeg var veldig usikker på yrkesvalget, sier Oscar.

Første år på videregående tok han byggfag, men da han ble introdusert for mulighetene innen betong, fattet han fort interesse.

SVARET LÅ NÆRT

– Det er jo litt paradoksalt, for jeg har en pappa som har over 30 års fartstid i nettopp dette faget. Og jeg så jo hvor godt han trivdes på jobben. Det er mulig svaret på yrkesvalget mitt rett og slett var litt for åpenbart, sier Oscar.

Etter to år på skole fikk han lærlingeplass hos Gunvald Johansen Bygg AS.

– Jeg kunne ikke ha funnet en bedre arbeidsgiver. Flotte kolleger og spennende utfordringer hver dag.

Saken fortsetter under bildet.

SKIKKELIG UTFORDRING. Fagprøven ble en tøff utfordring, men Oscar Hauge klarte den med glans.

INGEN DAG ER LIK

I dag får du sjansen til å jobbe med både støping, muring, jernbinding og forskalingsarbeid, på små og store prosjekter.

Oscar innrømmer at han var temmelig nervøs da han skulle opp til fagprøven:

– Jeg skulle lage en grunnmur med 90 graders vinkel og utsparing for dragere. Disse utsparingene hadde gjennomgående armering. I tillegg måtte deler av forskalingen tilpasses på fjell. Men det gikk bra.

Dermed var han også sikret fast jobb hos Gunvald Johansen Bygg AS. En bedrift som i alle år har satset tungt på lærlinger.

VIKTIG MED LÆRLINGER

– For oss er dette en veldig fin måte å rekruttere nye fagfolk, samtidig som vi er med på å ta en del av samfunnsansvaret med å gi unge mennesker en mulighet til å komme seg inn på arbeidsmarkedet, sier daglig leder Jørn Vidar Johansen i Gunvald Johansen Bygg.

Saken fortsetter under bildet.

GARANTERT JOBB: – Med et fagbrev i hånda er du garantert en godt betalt jobb, forteller daglig leder Jørn Ridderseth i BYGGOPP Hålogaland.

En slik innstilling er som musikk i ørene til daglig leder Jørn Ridderseth i BYGGOPP Hålogaland. Dette er opplæringskontoret for bygg- og anleggsteknikk i de tre nordligste fylkene.

NORGE MANGLER FAGFOLK

– I dag er det et skrikende behov i Norge for faglært arbeidskraft. Som rørlegger, elektriker, tømrer eller betongarbeider er du garantert et godt betalt jobb når du står med fagbrevet i hånda, sier Ridderseth.

BYGGOPP Hålogaland er opprettet av private og offentlige bedrifter i Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard for å forbedre lærlingordningen innenfor byggfagene.

– I dag har vi ansvaret for rundt 250 lærlinger og har nærmere 130 medlemsbedrifter, sier Ridderseth.

Undersøkelser som er gjort av NHO viser også at det ikke er mastergrader næringslivet trenger mest, men arbeidere med fagutdanning.

Saken fortsetter under bildet.

IKONISK BYGG: – Jeg er virkelig stolt over å ha fått lov til å være med på å bygge de nye rådhuset i Bodø, sier Oscar Hauge..

«EIER» LITT AV RÅDHUSET

Slike som Oscar Hauge. Som blant annet fikk lov til å være med på byggingen av det nye rådhuset i Bodø.

– Det er noe helt spesielt å skape noe som blir stående i ettertid. Når jeg går forbi det ferdige rådhuset så vet jeg at litt av det bygget er mitt.

For Oscar er betongfaget en kreativ bransje, hvor du får skape noe med hendene. Noe som også reflekteres i hva han trives med på fritiden:

– Jeg har laget min egen smie hvor jeg blant annet lager ringer, forteller han.

Saken fortsetter under bildet.

GRIP SJANSEN!: – En ny betong-linje på Vest-Lofoten VGS gir deg nå muligheten til å skaffe deg en utdanning innen faget, sier BYGGOPP sin opplæringskonsulent i Nordland, Glenn André Walle.

NY BETONG-LINJE

Høres betongfaget spennende ut? Da har du sjansen nå:

– Vest-Lofoten VGS på Leknes har nå etablert en egen betonglinje og har i dag 11 garanterte læreplasser bare i Lofoten og Vesterålen for elever som fullfører VG2, forteller BYGGOPP sin opplæringskonsulent i Nordland, Glenn André Walle.

Du kan lese mer om linjen her.

Søknadsfristen er 1. mars

Trenger din bedrift hjelp til å få på plass en god lærlingeordning. Les mer om BYGGOPP Hålogaland her.