Lett påføring som varer lenge: Matte produkter er i ferd med å bli svært populært også utendørs, slik det har vært innendørs de siste årene. Med Tjæralin beis og riktig utstyr er halve jobben gjort, sier selger Tom Arntzen.

Du får alltid eksperthjelp hos Beleggsenteret

Skrevet for Beleggsenteret Happy Homes
31.05.2021 14:55

Beleggsenteret Happy Homes har alt du trenger til vedlikehold av treverket ditt utendørs i sommer, både hjemme og på hytta.

Enten du skal rengjøre, vedlikeholde eller behandle nytt treverk, har Beleggsenteret produktene du trenger. Er du usikker på hvordan du skal gå fram eller hvilke produkter du skal velge, rådfører du deg med en av fagfolkene i butikken. Hos Beleggsenteret treffer du fagpersoner med svennebrev som blant annet maler, tømrer og gulvlegger.

 

Lei en terrassesliper

I likhet med mange andre skal du kanskje gi et løft til altandekket, terrassen eller plattingen i sommer. Da finnes det heldigvis ei enklere og raskere løsning enn kjemikalier og skurekost. Hos Beleggsenteret kan du leie terrassesliper.

– Terrassesliperen brukes på tørt underlag, og siden du slipper å vente på at dekket skal tørke etter vasking og spyling, kan du begynne å beise eller olje med én gang. Det forteller Stian Ånes, som er formann i håndtverkavdelingen.

 

Enkelt og viktig grunnarbeid: – Terrassesliperen vår sliper med børster i stedet for slipepapir og den er enkel å bruke. Den gir et jevnt resultat, noe som er et godt utgangspunkt når du skal begynne å påføre beis eller olje, forteller Stian Ånes.

 

– Den sliper med børster i stedet for slipepapir og den er enkel å bruke. Du får et jevnt resultat, noe som er et godt utgangspunkt når du skal begynne å påføre beis eller olje.

 

Nytt til terrassedekket

Når dekket er rengjort og tørt, anbefaler Beleggsenteret et nytt oljebasert produkt fra Tjæralin.

– Dette er et produkt som er lett å påføre og man kan legge på to strøk samtidig vått-i-vått. Ta for eksempel to bord av gangen. Siden produktet ikke tørker så fort, er sjansen for at du må tørke vekk overflødig væske minimal. Du blir med andre ord ferdig i én operasjon, forteller selger Tom Arntzen i butikken.

Han forteller også om en annen stor fordel og det er at produktet tåler å lagres i frost.

 

Tåler frost: Oljebasert beis til yttervegg eller terrasse fra Tjæralin er lett å påføre. I tillegg tåler de å lagres år etter år. Også i frost, så lenge emballasjen er tett og står tørt under tak.

 

– Du kan kjøre det opp på hytta mens det er skuterspor, lagre det i uteboden og bruke det til sommeren. Produktet kan også stå år etter år, så lenge emballasjen er tett og lagres under tak.

 

Enkelt med EasyPad

Uansett om du velger olje eller beis for å beskytte uteområdet ditt av tredekke, er EasyPad fra Jordan det beste redskapet til påføringen.

– EasyPad er enkel å bruke og den sikrer en jevn påføring av mengden du trenger. Det gjør at det blir mindre behov for å tørke av overskytende væske. Med rull må du gå over med klut eller fille, forteller formann Stian Ånes.

 

Ved å bruke terrassesliper og EasyPad får du et godt resultat på tredekket ditt.

 

Topp beskyttelse til bordkledning

Til å beskytte bordkledning anbefaler selger Petter Pedersen Drygolin Color Expert. Det er ei ny oljemaling hvor Jotun har forbedret egenskapene som holder på farge og glans.

– Med Drygolin Color Expert har Jotun laget et produkt som beskytter enda bedre mot vær og vind. Den skal holde på fargen i opp mot 15 år, forteller Pedersen.

Fargemessig er det nå en trend med mattere farger og Drygolin Color Expert er silkematt i glansen.

 

Jotun har lansert nye farger i blåtoner, gultoner og grønntoner, som Fjellblå, Delikat blå, Købenshavnsgrønn og Muted Yellow. – Vi har selvfølgelig også Dempet sort og Labrador, som har vært svært populære de siste årene, forteller Petter Pedersen.

 

 

Beis med dempet glans

Til deg som foretrekker beis på bordkledningen, er Tjæralin matt beis et godt valg.

– Den gir et transparent utseende, slik at mer av treverket synes. Og så har den mindre glans enn tradisjonell beis, noe som gir ett mattere inntrykk. Det er det mange som ønsker, forteller selger Tom Arntzen.

Beisen har grunning i seg og egner seg best på ubehandlet bordkledning.

Når det gjelder lagring og kulde, har produktet samme egenskaper som det oljebaserte produktet for terrassedekke fra Tjæralin.

 

Bestill Hus sjekken

Du kan få en fagkyndig person fra Beleggsenteret hjem til deg på befaring.

 

Hussjekken vil også gi det svar på om bordkledningen har råte eller må skiftes av andre grunner.

 

– Da gir vi deg en tilstandsrapport på trevirket ditt, og får konkrete anbefalinger om fremgangsmåter for vedlikehold, og det samme for produkter til behandling. Det forteller formann for håndtverkavdelingen, Stian Ånes.

Nå i høysesongen anbefaler han å være tidlig ute med bestillingen.

 

Lik og følg gjerne Beleggsenteret på Facebook her

Les mer om hvordan, tips og de nyeste trender her