FRUKTELIG GODT: Kjøpmann Stian Eilertsen og staben legger sjela si i å skape byens beste butikk, med den beste frukt – og grønt-avdelingen.

Elsker å skape verdier

Skrevet for Rema 1000
13.02.2019 07:00 - OPPDATERT 13.02.2019 08:48

Han skulle egentlig bli elektriker, men ble bitt av butikk-basillen. Nå gjør kjøpmann Stian Eilertsen stor suksess med Rema 1000-butikken i Vika.

– Dette er ikke en jobb, det er en livsstil. Dessuten er det utrolig gøy. Jeg kan ikke se for meg noe bedre enn skape arbeidsplasser og verdier her på Mo.

NEST BEST I VEKST

Forretningen feiret to-årsdagen 24. november og er nummer to av samtlige 42 Rema 1000-butikker i Nordland når det gjelder vekst. Så hvordan er dette mulig?

– Hardt arbeid, dyktige medarbeidere og en kultur hvor alle jobber for å vinne – hver eneste dag, sier Eilertsen.

KUNDENE ER SJEFEN

Og med å vinne mener han både å oppnå gode tall i regnskapet, men vel så viktig er den alltid pågående jobben med å skape gode handleopplevelser.

– Det er kundene som er den øverste sjefen. Blir de fornøyde, så kommer de tilbake. Samt at de forteller andre om hvor bra det er her.

Dette betyr igjen lange dager for sjefen selv, som starter dagen klokken fem om morgenen.

Alt må være klart til vi åpner. Brødene, for eksempel, kommer kvart på seks, og da er de fortsatt varme – rett fra ovnen.

Saken fortsetter under bildet.

SERVICE I FOKUS: – Det er kundene som er den øverste sjefen. Blir de fornøyde, så kommer de tilbake. Samt at de forteller andre om hvor bra det er her.

SAMHOLD BETYR ALT

Samhold er et viktig stikkord både for Eilertsen og Rema 1000-systemet. Det finnes tre andre Rema-butikker på Mo, som i utgangspunktet er konkurrenter, men de hjelper hverandre hele tiden, både med varer og folk når det kniper.

Internt er samhold også viktig og de 14 ansatte er en sammensveiset gjeng som fungerer som en stor familie. Alle har et godt utviklet konkurranseinstinkt og brenner for god service.

SKINNENDE AVDELING

Som at frukt- og grøntavdelingen hele tiden skal skinne. For dette er et område som butikken satser hardt på. På linje med at de gjerne fremsnakker lokalprodusert mat enten det er lutefisk, vilt, kjøttvarer eller potet.

Stikker du innom butikken i Vika, finner du sjelden Eilertsen på kontoret, han løper rundt i butikken for å ordne og bistå kunder og medarbeidere.

Så forteller også skritt-telleren at han i løpet av en arbeidsdag har gått 14,5 kilometer. Tilsvarende en liten spasertur ut til flyplassen på Røssvoll.

Men for Stian Eilertsen handler det kun om én ting:

Jeg har verdens beste jobb.