Store dimensjoner: Salgssjef Oddgeir Kristiansen (t.v.) og produksjonssjef Arne-Martin Lantz-Juløy blir små når de plasseres inn blant de flytende betongelementene til Helgeland Marinasystemer.

En helstøpt suksess

Skrevet for Helgeland Marinasystemer
28.01.2019 18:57

De er robuste, fleksible og grundig utprøvde. Betongflytebryggene fra Helgeland Marinasystemer er din garanti for en enklere og tryggere havneløsning.

 – Bruksområdene er tilnærmet uendelige. Og det merkes i kraft av de forespørslene vi får, sier salgssjef Oddgeir Kristiansen.

FLYTENDE HYTTER

Siden 1993, under ulike navn, har selskapet rendyrket kunsten å skape flytende betongkonstruksjoner som kan tilpasses et hvert behov.

Siste nytt er hytteflåter, hvor du rett og slett kan få ditt eget sjøhus – bokstavelig talt. – Fordelene er mange, bare det at du slipper å gjøre inngrep i terrenget er jo en stor bonus, sier Kristiansen.

VEDLIKEHOLDSFRITT

Med et marked fra Trondheim til Kirkenes, er det en langstrakt og tidvis værbitt kyst som stiller store krav til den tekniske kvaliteten. Derfor er det heller ikke så rart at de ble den foretrukne leverandøren når oppdrettsgiganten Cermaq skulle ha på plass to flyte- kaier i Steigen.

Saken fortsetter under bildet.

Innovative løsninger: Ei hytte montert på ei flytende betong- brygge gir deg helt nye muligheter den dagen du skal realisere en fritidseiendom. Her fra Helgeland Havhus på Tomma.  Foto: JOACHIM BERNTZE

Det er også en klar fordel at bryggene i praksis er vedlikeholdsfrie og har en levetid på minst 40 år. De siste årene har kundenes behov bare økt i størrelse og volum og produksjonstallene sier det meste: Det leveres elementer tilsvarende 9.000 tonn årlig. Noe som igjen krever at de får inn 16.000 kubikk med isopor, som danner den flytende kjerne i konstruksjonen.

MILJØMESSIG GEVINST

Oppdrettsnæringen er en sentral kunde og Brønnøy- baserte AkvaDesign har jobbet tett sammen med Helgeland Marinaservice når de skulle utvikle sine lukkede og svært miljøvennlige merder.

Et system som løser mye av problemene med lakselus, rømmingsfare og avfall, som er store utfordringer i næringen i dag. Med produkter som strekker seg fra private løsninger på 7,5x3.3 meter med en veiledende prislapp på 56.250 kroner inkl. mva, til 480 kvadratmeter store flåter satt sammen av seks enheter, er Helgeland Marinasystemer i stand til å komme opp med en løsning for alle.

TAKLER ALLE UTFORDRINGER

– Vi liker å se på oss selv som en innovativ bedrift som takler alle utfordringer, sier produksjonssjef Arne-Martin Lantz-Juløy. For å få dette til investerer også bedriften betydelige ressurser i forskning og utvikling.

– Akkurat nå er vi i full gang med å analysere hvordan våre bølgedempere kan gjøre det mulig å utvide det geo- grafiske området for hvor det er mulig å fortøye båter, sier Lantz-Juløy.

For selskapet er det viktig å kunne være en totalleverandør, noe som gjør at en kunde, om ønskelig, kun trenger å forholde seg til ett navn og ett telefonnummer når et prosjekt skal realiseres.