ENDELIGE INNE: Førstegangskjøpere Ida Rasmussen og Niklas Bakksjø er glade for å ha kommet inn på boligmarkedet og ser frem til å feire jul i nytt hjem.

En inngangsbillett
til boligmarkedet

Skrevet for MOBO HELGELAND
27.11.2018 19:44 - OPPDATERT 12.12.2018 10:04

Niklas Bakksjø (25) og samboeren Ida Rasmussen (22) har kjøpt seg leilighet i Gruben Borettslag, tilknyttet MOBO Helgeland.

 – Vi kjøpte et renoveringsobjekt. Leiligheten var veldig rimelig for her hadde det ikke blitt gjort stort innvendig siden borettslaget ble oppført i 1956, men vi så et potensial og slo til, forteller førstegangskjøper Rasmussen.

Bakksjø har fagbrev som tømrer og tok senere ingeniørutdanning på Campus Helgeland før han ble ansatt som byggingeniør ved Bernhard-Olsen. Han har styrt renoveringsprosjektet med stø kurs.

– Målet er å være på plass før jul, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

EN KLAR FORDEL: – Som MOBO-medlem var det å kunne kjøpe seg inn i en av MOBOs leiligheter en viktig inngangsbillett til boligmarkedet, sier Niklas Bakksjø og  Ida Rasmussen.

Fra gråstein til gull

De fulgte med i markedet en god stund før de falt for leiligheta på Gruben, og slo til etter sin første visning. Her skal de gjøre gråstein til gull, og det glitrer allerede.

– Det viktigste kriteriet var å finne oss et sted sentralt på Gruben  til en rimelig pris. Vi hadde sett for oss at vi måtte gjøre en del selv, så det var vi forberedt på. For oss ble dette en mulighet til å komme oss inn i boligmarkedet. Vi ønsket ikke å leie fordi leiekostnadene er så høye. Som MOBO-medlem var det å kunne kjøpe seg inn i en av MOBOs leiligheter en viktig inngangsbillett til boligmarkedet.

Under oppussingen har de hatt hjelpsomme foreldre som har latt det unge paret bo hos dem. I tillegg har vi fått god hjelp av venner og familie under oppussinga. Blant annet ved lån av utstyr.

– Dersom vi skulle ha kjøpt inn alt nytt ville det blitt altfor dyrt, forklarer Bakksjø som har benyttet seg av gode MOBO-rabatter under oppussingen. Blant annet på Flisekompaniet og rørarbeid.

 En enklere hverdag

Ida tar sykepleierutdanning og er etter planen ferdig til sommeren.

– Vi har lyst til å bli på Mo og på Helgeland. Vi er kanskje veldig heimkjær, sier Bakksjø med et lurt smil.

Ida er helt enig. 

– Vi har alltid hatt det vi har ønsket på Mo, både av studier og fritidsaktiviteter, venner og familie, og har derfor ikke hatt behov for å dra et annet sted.

På fritiden spiller de fotball. Han spiller på FK Rana og hun spiller på Bossmo & Ytteren IL.

– Det siste halvåret har det vært mest oppussing, skole, jobb og fotball. Og når vi ikke spiller fotball så ser vi på fotball, sier hun.

– Det som er så deilig med å bo på i en mindre by er at vi har mye bedre tid her. Dersom vi skulle ha kjøpt et renoveringsprosjekt i sentrum av Oslo, så hadde man aldri blitt ferdige, med tanke på parkering, frakt og ditt og datt. Her er det veldig enkelt. Trenger man noe er det bare å hoppe i bilen og kjøpe det. Det er praktisk, sier Bakksjø.

– Det er jo i tillegg en fin by. Vi er født her og trives med å bo her. Vi har alt vi trenger.

Saken fortsetter under bildet.

TOTALT FORVANDLING: Det har vært mye jobb for Niklas og Ida, men nå har de klart å skape seg akkurat det hjemmet de har drømt om.

Helrenovering

De reiv alt. Helt inn til stenderne. De fjernet vegger, har lagt ny isolasjon i vegger og tak, bygget nytt bad, skiftet det elektriske anlegget og lagt nye rør.

– Og så har vi flyttet varmtvannstanken ned i kjelleren. Det var upraktisk og plasskrevende å ha den på kjøkkenet, forklarer Bakksjø.

– Nå har vi fått oss skjult el-anlegg, nytt gulv og ny vedovn. Men, det er mest for kosen, for det er ikke kaldt i leiligheten, sier Ida.

Fornyelse og vedlikehold

Å bo i et borettslag betyr at man må ta hensyn til naboene som bor rundt.

– Det er husregler man må forholde seg til og vi tar spesielt hensyn under oppussing og parkering. Men, det er helt greit. Akkurat nå har vi lite fritid, så det er helt supert å slippe og tenke på plenklipping og snømåking. Alt utvendig blir ordnet for oss, og det er veldig greit. I tillegg er det satt inn nye vinduer og dører på alle leilighetene, så det er fint å bo i et borettslag som fornyer seg og holder bygget vedlike, sier han.

– Det er bare klikkparketten som gjenstår. Nå ser vi frem til julefeiring i vårt nye hjem.

Vil du bli medlem i MOBO Helgeland? Det er enkelt å melde seg inn på våre hjemmesider.