Etableringskurset i regi av Rana Utvikling gir deg grunnleggende kunnskap fra forretningsidé til etablering av ditt produkt eller tjeneste. Her gir Annfrid Olsen i Rana Utvikling informasjon til tidligere kursdeltakere. Søknadsfristen for å delta i vår er 7. mars.

Er du klar til å sette drømmen din ut i livet?

Skrevet for Rana Utvikling
28.02.2021 12:45

Har du en god idé til en ny arbeidsplass eller et nytt produkt? Da bør du melde deg på etablererkurs hos Rana Utvikling.

Etablererkurset er et samarbeid mellom Rana Utvikling og Entreprenerdy. De har spesialisert seg på entreprenørskap og innovasjon. Årets første kurs er i slutten av mars.
 
Ved å ta etablererkurset får du grunnleggende kunnskap om:
·      Forretningsidé og konsept 
·      Forretningsplan
·      Budsjett
·      Salg og markedsføring
·      Pitch - selg din idé
 


I godt selskap
Hvis det er du som går rundt med forslaget til det som kan bli regionens neste arbeidsplass eller produkt, så kommer du i godt selskap: Visit Plura, A/S Norsk Gjærverk, Noe i Gjære, Tanjas kjøkken, Ice Drift og Solid betong startet alle som ideer på etablererkurset til Rana Utvikling.

 

Lise-Kathrin Lillegård, gründer for Noe i Gjære presenterer her sin idé til andre kursdeltakere. Etablererkurset har hjulpet henne til å komme raskt igang. I dag finner vi hennes fermenterte og alkoholfrie drikk av naturlige råvarer i mange butikker på Helgeland.


 
Proff veiledning
-Du får laget en god strategi for oppstart og realisering av idéen din. Du vil få satt alt i system, bygge nettverk med andre som er i etablererfasen og får svar på de fleste spørsmål av dyktige rådgivere fra Rana Utvikling og Entreprenerdy. Det forteller prosjektleder Julie Myhre hos Rana Utvikling.

 

Julie Myhre, prosjektleder i Rana Utvikling, gleder seg til å samarbeide med Entreprenerdy og ikke minst å gi kursdeltakere innsikt og nyttige verktøy. Foto: Bjørn Leirvik


 
Etablererkurset består av foredrag fra Entreprenerdy og en-til-en-hjelp til din idé. Entreprenerdy har utviklet en egen teori og metode innenfor entreprenørskap, etter å ha forsket på hva som fungerer når man skal etablere noe. Metoden brukes av mange store aktører i Norge og er også tatt i bruk flere steder i Europa.
 


Åpent for alle
Alle kan melde seg på etablererkurset, uavhengig av alder eller type idé. Noe er ideer til nye arbeidsplasser eller produkter, mens noen deltagere tar utgangspunkt i et behov for omstilling eller innovasjon på egen arbeidsplass.

 

Daglig leder i Væxt, Tonje Ødegård Strifeldt, er samarbeidspartner og vert under etableringskurset, som er i regi av Rana Utvikling.


 
-Spesielt fra helsevesenet har vi flere eksempler på det siste nå under koronapandemien. Det forteller daglig leder Tonje Ø. Strifeldt hos Væxt Mo i Rana, som er et nettverk for gründere, freelansere og entreprenører.
 


Gunstig tidspunkt
Faktisk så viser historien at vi blir mer kreative i krisetider. Derfor mener Myhre og Strifeldt at tiden for å ta tak i din idé, aldri har vært mer riktig:
 
-Myndighetene er godt i gang med å håndtere pandemien, vaksineringen har startet og de vanskelige tidene er i ferd med å snu. I tillegg er det mye positivitet i regionen med store etableringer på vei. Denne bølgen av optimisme er det flere som kan dra nytte av. Med nye arbeidsplasser og flere innbyggere vil det komme etterspørsel etter nye varer og tjenester.
 
Et annet viktig poeng er at Nordland og Norge er helt avhengige av nyetableringer.
 
-Det skaper verdier. Ikke bare økonomisk, men også i form av variasjon i arbeidsplasser, varer og tjenester for oss som bor her. Det sier Bjørg H. Jenssen, avdelingsleder hos Innovasjon Norge Nordland.

 

Hjelp til drømmen

Strifeldt sier at hun ennå har til gode å høre at noen deltagere har angret på at de tok etablererkurset hos Rana Utvikling.

Facebooksiden til Rana Utvikling kan du høre erfaringer med dette kurset fra tidligere deltagere.

- Du kommer til å sitte igjen med en forretningsplan og en strategi for hvordan du skal gå videre for å realisere drømmen din. Samtidig får du et nettverk og en god heiagjeng i de andre kursdeltagerne, sier Myhre.

Påmeldingsfristen er 7. mars. Her kan du lese mer om gjennomføringen av kurset.

 
Lurer du på noe om etablererkurset? Vil du melde deg på? Da sender du en e-post til [email protected]