Daglig leder Tomi Christian Johansen og eiendomsmegler Marthe Unhjem trives med aktive dager, flott lokalisering og gode samarbeidspartnere.

Ett år med aktive dager på jobb

Skrevet for Aktiv Eiendomsmegling Mo i Rana
26.08.2021 11:20

Eiendomsmegler og daglig leder i Aktiv Eiendomsmegling, Tomi Johansen, er veldig fornøyd med mottakelsen han har fått ett år etter åpningen.

Tomi Christian Johansen er nordfinsk og oppvokst i Kirkenes, vant til mange baller i luften, nye folk og liker å gjøre det meste litt utenfor boksen.

- Jeg var veldig usikker på hvilken mottakelse jeg og Aktiv kom til å få, spesielt som uavhengig meglerkontor, men også på grunn av koronapandemien. Ranværingene har virkelig tatt oss imot med åpne armer.

 

LANG FARTSTID 

Johansen har jobbet som megler i 17 år, og har opparbeidet seg en stødig og bred erfaring fra flere byer i Norge. Karrieren hans har ifølge han selv vært som en berg og dalbane med finanskrise i 2008 og nå epidemi, men til tross også uendelig mange oppturer. Han har blant annet vært med å bygge opp meglerkontorer både i Trondheim, Tromsø og Mo i Rana.

Saken fortsetter under bildet

Tomi trives best med mye arbeid og sier fremtiden ser lys ut. 
-I Aktiv Mo i Rana har vi svært god kompetanse og erfaring innenfor salg av eiendom. Vi ser at markedet i Rana vokser, og her føler vi ansvar for å informere om dagens aktuelle tilstand i det lokale boligmarkedet. For oss er det derfor veldig viktig at informasjon og datainnsamling er korrekt.  

 

KUNDEN I FOKUS

Som uavhengig meglerkontor jobber vi annerledes. Selv om Aktiv er Norges fjerde største aktør, så bruker ikke de som megler dette som et konkurransefortrinn. Vi er veldig opptatt av at kunden skal ha tillit til oss og ikke bare navnet eller merkevaren. Det er viktig for oss at kunden opplever oss som tilgjengelig, profesjonell og folkelig, og det skal være lav terskel for dem å ta kontakt, fortsetter han. 

 

ØKT ETTERSPØRSEL

Allerede etter et par måneder etter oppstarten i fjor måtte Tomi ansatte enda en megler fordi det ballet på seg av oppdrag og kundehenvendelser. I dag ser han også behovet for utvidelse, da etterspørselen er positivt stor.

Saken fortsetter under bildet

God kjemi og stemning på kontoret er viktig for Marthe og Tomi.
- I Aktiv er vi mer opptatt av kvalitet enn kvantitet, og når jeg fikk inn Marthe Unhjem ble dette absolutt en god match. Vi ser en tydelig vekst i oppdragsmengden, og på sikt er vi absolutt interessert i å ansette enda flere dyktige eiendomsmeglere, hevder Tomi.

 

 VALGFRIHET, TRYGGHET OG TILLIT

Aktiv har i starten tilbudt gratis verdivurderinger, og Marthe Unhjem forteller at tilbakemeldingene har vær gode.
 
-Folk får en helt annen mulighet til å bli kjent med oss og hvem vi er. Vi ønsker ikke å presse oss på, og syns at alt skal skje på kundens premisser. Det gir en slags trygghet å kunne få vise seg litt frem, både for oss, men også for kundene. Det blir mindre stress, og vi føler at det blir en mer naturlig og uforpliktende opplevelse forteller Marthe.
 
Det er viktig at kundene har fri valgmuligheter når de skal selge boligen, og Johansen forteller at det i veldig få tilfeller er bra med monopol.

 

MOTIVERES MEST AV FORNØYDE KUNDER

- Konkurranse er alltid bra! Det gjør at man hele tiden pusher på for at kundene skal bli fornøyde og at de skal få den best mulige opplevelsen. Motivasjonen vår ligger ikke bak tallene, men bak glade og tilfredsstilte kunder. Vi ønsker at folk skal velge oss på bakgrunn av at de mener vi er de beste for jobben, avslutter han.