KONSTANT OVERVÅKING: Her inne sitter svindeljegerne og jakter på mistenkelige transaksjoner og tvilsom kortbruk. – En utrolig fascinerende jobb, sier Senior Fraud Analyst, Linn Aspvik Tverrå.

EVRY i Mo i Rana

Skrevet for evry mo i rana
12.05.2019 18:50

I det toppsikrede EVRY-bygget på Stigerplatået jobber ca, 270 mennesker med strengt hemmelige oppgaver. Hvem er de? Og hva består deres hverdag av? Bli med inn og få et unikt innblikk i blant annet jakten på svindlere.

 Bak flere dører med kodelås sitter Linn Aspvik Tverrå (36) som går på jobb hver dag for å forhindre at penger havner i feil hender.

 – Hjemme går jeg under kallenavnet ”Detektiven”, forteller Tverrå.

Tittelen hennes er ”Senior Fraud Analyst” og hun er en del av det svindelforebyggende 

SVINDELJEGERNE

Oppdraget er like enkelt som den er vanskelig: Overvåke korttrafikk og transaksjoner for å avdekke svindel og stjålne kort. For eksempel penger som blir brukt til å finansiere terrorvirksomhet.

Overgangen fra annen bransje og yrkesbakgrunn har vært stor og læringskurven bratt. Samtidig har Tverrå grepet mulighetene og har som nevnt allerede sikret seg en senior-rolle.

– Det som egentlig overrasket meg mest, var at det fantes en så utrolig spennende arbeidsplass her på Mo, sier Tverrå.

Saken fortsetter under bildet.

ALT UNDER ETT TAK: Etter at EVRY har hatt virksomhet på flere plasser i Mo, fikk de i fjor høst samlet all virksomhet under samme tak, på Stigerplatået. – Det gjorde arbeidsdagen langt mer effektiv, sier svindeljegernes operasjonelle leder, Charlotte Stråmyr Norwich og HR Senior Manager, Jim Kristian Johansen.

 JAKTER PÅ OFFENSIVE FOLK

Og det er nettopp slik Charlotte Stråmyr Norwich vil at det skal være. Hun er operasjonelt ansvarlig for svindeljegerne hos EVRY.

– Vi jakter hele tiden på folk som har lyst til å ta ansvar og utfordre seg selv. Med et slikt utgangspunkt har du store muligheter hos oss.

For, på linje med Linn AspvikTverrå, er det mange som ikke er klar over at Mo er hjembyen til en del av Nordens største tech-selskap med kunder i 18 land og med produkter og tjenester i verdensklasse. Til daglig jobber det ca. 270 ansatte i bedriftens avdeling i Mo, inkludert vikarer og midlertidig ansatte.

 Virksomheten er fordelt over tre kjerneområder, svindelforebygging, support og kortproduksjon.

Saken fortsetter under bildet

BISTÅR BANKENE: – Jeg har vært her i 11 år og gleder meg fortsatt til å gå på jobb hver dag, sier supportkonsulent Majken Venes Yttervik.

FANTASTISK ARBEIDSMILJØ

Support alene dekker et vidt spekter av tjenester, noe som igjen skaper attraktive jobber. Support-konsulent Majken Venes Yttervik (34) bistår banker og bankansatte når det har spørsmål eller problemer koblet til kort eller korttransaksjoner.

Hun har 11 års fartstid i bedriften, noe som er et bevis på at hun trives på jobben.

– Miljøet her er bare rett og slett fantastisk. Det høres kanskje ut som en klisjé, men jeg gleder meg faktisk til å gå på jobb hver dag.

Som en aktiv håndballmamma har hun også dratt i gang EVRY Ladies, et bedriftslag som deltar i ulike turneringer.

SPILLER HVERANDRE GODE

– Erfaringene fra håndball kommer også godt med på jobben, for også her handler det om både å være uredd og sørge for at man hele tiden har et velfungerende lag hvor kollegene spiller hverandre gode, sier Venes Yttervik.

En rekke banker bruker også EVRY som sin kundekontakt, det betyr at når du som kunde ringer til banken, er det en rådgiver hos EVRY som svarer på vegne av banken.

– Her har vi jobber hvor folkene våre må håndtere ulike språk og ulike bedriftskulturer. Dette fordrer en sterk evne til å tenke raskt og sjonglere mange baller samtidig, sier HR Senior Manager, Jim Kristian Johansen.

En enda mer spesialisert tilbud er concierge-tjenesten. Her er det snakk om personlig bistand til viktige kunder, hvor du får en egen døråpner som fikser alt fra blomsterkjøp til bestilling av hotell og leiebil.

Saken fortsetter under bildet.

HIT, MEN IKKE LENGER: Bak slusen i bakgrunnen, jobber Sindre Haugnes med å produsere blant annet bankkort. Men inn dit får ingen uvedkommende adgang.

EKSTREME SIKKERHETSKRAV

Den siste, store biten av EVRYs portefølje i Mo er produksjon av bankkort, vognkort, id-kort og adgangskort. Og her har Sindre Haugnes (23) hatt sin jobb, som består i å legge den digitale informasjonen inn i plastkortene.

– En utrolig interessant jobb og i starten var det også litt overveldende med all sikkerheten og kontrollen rundt arbeidet, sier 23-åringen som nå har bestemt seg for å bli flyger. Til høsten starter han pilotutdanning på Notodden.

Saken fortsetter under bildet.

NULL TELEFONER: Før medarbeiderne får lov til å komme inn i lokalene hvor kortene produseres, må de legge igjen mobiltelefon i et eget skap på utsiden.

Nettopp dette med sikkerhet stiller ekstreme krav til EVRY sin virksomhet på Mo.

– Da vi skulle utvide bygget vårt, kom det ferdige planer fra VISA og Mastercard med konkrete krav til hvordan de ville ha det, forteller sikkerhetssjef Ivar Erlandsen.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG ROLLE: Kokk og kantinebestyrer Aud Olaisen og hennes folk legger sin sjel i servere variert og sunn mat. – Kantina er også en viktig møteplass for folk ellers ikke har adgang til hverandres avdelinger, sier Olaisen.

UTEN MAT OG DRIKKE ... 

Dette fører til at det ikke bare er å stikke innom en kollega for en prat, noe som igjen gjør at kantina blir en viktig møteplass. Og kantinebestyrer Aud Olaisen har skjønt at god mat er god velferd:

– Vi legger stor vekt på sunn kost, variasjon og fast innslag av varmretter.

Er du på jakt etter en spennende arbeidshverdag i skjæringspunktet mellom økonomi, kundeservice og avansert datateknologi, er EVRY midt i blinken for deg. Bedriften har også et eget intern-akademi som tilbyr fortløpende påfyll av faglig kompetanse.

UNIKE KARRIERE-MULIGHETER

– Det faktum at vi har har en så stor bredde, gir de ansatte unike karriere-muligheter innen et utall av områder, sier Jim Kristian Johansen.

For i tillegg til de nevnte, operative oppgavene, har EVRY i Mo i Rana behov for dyktige og offensive folk til:

 • Økonomiavdelingen
 • En stor IT-seksjon med tung kompetanse innen drift og utvikling
 • Salgsavdelingen
 • Innkjøpsavdelingen
 • Kvalitetsavdelingen
 • HR/personalavdelingen

Til tross for størrelsen legger EVRY stor vekt på å ha en så flat struktur som mulig: - I EVRY i Mo i Rana legger vi ned en betydelig innsats for å oppnå høy medarbeidertilfredshet, og vi scorer godt på medarbeiderundersøkelser hvor nettopp dette måles blant ansatte, sier Jim Kristian Johansen.

 

FAKTA OM EVRY:

 • EVRY i Mo i Rana ble etablert i 1991
 • EVRYs virksomhet i Mo i Rana er en del av forretningsområdet Financial Services
 • Forretningsområdet Financial Services har kontorer i Oslo, Trondheim, Bergen, Mo i Rana, Stockholm, Helsinki, London og Riga
 • EVRY har ca. 270 ansatte i Mo i Rana. Totalt har EVRY 8500 ansatte, hvorav 1500 jobber utelukkende i bank- og finansområdet
 • EVRY har mer enn 165 banker som kunder i 18 forskjellige land, med sterkest posisjon i det norske og svenske markedet men også tilstede i bl.a. Finland, Storbritannia, Irland og Baltikum.