Folk gjør mer for dyrene sine, og i dag er de fullverdige medlemmer av familien.

Vi er interessert og dedikert i faget, og det merkes at vi har det gøy på jobb

Bedre kapasitet og et utvidet tilbud 
Rana veterinærkontor var det første veterinærkontoret i Rana, og har hatt ansvaret for både stordyrpraksis og smådyrpraksis i Rana siden 1970-tallet. Kontoret har gått fra å være en nesten ren stordyrpraksis med én statlig ansatt, til å bli et totaltilbud med et bredt spekter av veterinærtjenester til de fleste aktuelle dyrearter. I dag teller de seks veterinærer, en dyrepleier og to assistenter. På klinikken får de inn alt fra hunder og katter, til rotter, kaniner og ildere, og de kjører daglig ut for å hjelpe hester, kyr, sau og gris.
 
Nyoppussing og større kapasitet
Rana veterinærkontor har i en tid drevet på med oppussing av sine lokaler slik at de får bedre plass til flere pasienter. De har blant annet fått oppgradert pre-operativt rom, operasjon, røntgenrom, tannrom og bibliotek. Nå har de også fått en mer skjermet oppstalling hvor dyrene som er operert kan våkne opp i et rolig miljø. Her kan også syke dyr ligge på væskebehandling på dagtid. Den resterende gamle delen har blitt pusset opp, og de har fått inn mer utstyr til tannrommet. De har fått samlet alt av maskiner og utstyr til et eget laboratorium som gjør at de nå får større kapasitet til viktige tester og analyser forteller veterinær Ragnhild Arnesen.
Folk gjør mer for dyrene sine, og i dag er de fullverdige medlemmer av familien. Dette innebærer at vi driver en stadig mer omfattende diagnostisering, og også mer avansert kirurgi. Vi ser at det er et stort behov for tannbehandling særlig hos mindre hunder, og vi har derfor oppskalert tilbudet vårt her.
 
Aldri en kjedelig dag på jobb
Arnesen forteller at det beste med jobben er at hun aldri vet hvordan dagen hennes blir. På klinikken tilbyr de timebestilling, men de har også drop-in hver dag mellom 10-12, og 17-19 mandag og tirsdag. Sammen med Hemnes kommune har de også ansvaret for den kliniske veterinærvakten i begge kommunene.
Det jeg er mest overrasket over etter alle disse årene er at det fremdeles er like hyggelig å klappe dyr. Det er veldig morsomt med dyr, og forbausende hyggelig med folk også. Da er det selvfølgelig veldig givende for meg at jeg kan betrygge eierne, og hjelpe dyrene, og dermed gjøre en forskjell. Det handler ikke alltid om å bidra til å gjøre dyrene frisk, men det kan også være støtte og betryggelse når et sykt dyr er nødt til å avlives.
 
Tett samarbeid med Dyrebeskyttelsen
Rana veterinærkontor har siden 2004 hatt et samarbeid med Dyrebeskyttelsen Mo i Rana. I 2004 be kattehuset opprettet, og helt siden da har vi hjulpet dem veterinærmedisinsk behandling av de hjemløse kattene. Det er ofte katter som ikke er menneskevandt, og vi må derfor sedere dem for at vi skal kunne gjennomføre en helsesjekk. Dette innebærer blodprøver, FIV/FELV-test, kastrering, ID-merking, vaksinering, ormekurbehandling og annen nødvendig individuell pleie. Vi kartlegger helsetilstanden deres, slik at dyrebeskyttelsen kan starte prosessen med å finne deres forevigehjem. Heldigvis ser vi en reduksjon i hjemløse katter, og det viser at folk er flinke til å kastrere dyrene sine slik at det blir færre uønskede drektigheter, sier Arnesen.
 
Et populært sted, for både hunder og ansatte
Arbeidsmiljøet på kontoret er bra, og hos dem får de ansatte ta med seg hundene sine på jobb. Til tider kan det bli opp til syv hunder, men det syns de bare er veldig hyggelig. Vi har heldigvis lite gjennomtrekk av ansatte her. Noen er fra Rana, og noen er tilflyttere. Alle som jobber her er veldig dyktige, Vi er interessert og dedikert i faget, og det merkes at vi har det gøy på jobb, forteller en stolt Ragnhild Arnesen.