Fra venstre: William Rise Sivilingeniør, Daglig leder Robert Myrvang, Avdelingsleder material Kristin Forsbakk, Sivilingeniør Robin Andersen.

For to år siden åpnet de sitt fjerde kontor på Helgeland, midt i industrihovedstaden Mo i Rana.

Alltid på utkikk etter nye muligheter


Nord-Norges største komplette testselskap når nye høyder
Testpartner har skalert opp siden dag én, og forsetter å utvide sine tjenester, lokasjoner og kompetanseområder. I dag er de den største bedriften av sitt slag i Nord-Norge. 
 
For to år siden åpnet de sitt fjerde kontor på Helgeland, midt i industrihovedstaden Mo i Rana. Årets resultat ser ut til å bikke 25 millioner, og forespørslene renner på. Siden oppstarten har selskapet hatt som mål om å bli et komplett testselskap gjennom å utnytte den kompetansen som finnes i regionen. Det har de klart med glans og har også lokasjoner i Glomfjord, Mosjøen og Sandnessjøen.

Fra venstre: William Rise Sivilingeniør, Daglig leder Robert Myrvang, Avdelingsleder material Kristin Forsbakk, Sivilingeniør Robin Andersen. Det som ligger foran dem er en del som er kommet inn som skal utføres skadeanalyse på. Dette er arbeid som vi synes er veldig spennende., forteller de. 
 
-I Testpartner er vi opptatt av å ha lokal forankring ved å styrke regionen og utvikle fagmiljøet. I dag har vi 27 ansatte med ulike fagområder og utdanningsnivå, noe som har resultert i at vi har skapt et fagmiljø innenfor inspeksjon, materialtesting, sakkyndig virksomhet, og sertifisering. Vi kan for eksempel bistå bedrifter gjennom hele sveiseprosessen fra start til ferdig, fra materialet kommer inn til produktet er levert. Da leverer vi hele verdikjeden. For kundene våre har det stor betydning at de kan forholde seg til én og samme leverandør, forteller daglig leder Robert Myrvang.
 
Alltid på utkikk etter nye muligheter
Testpartner har blitt godt tatt imot, og på kort tid opparbeidet seg ett godt rykte. Lokaliseringen på Mo kommer av at det skal skje store etableringer fremover. Testpartner jobber innenfor de fleste energibransjene; vannkraft, vindkraft og olje og gass. Med nye industrietableringer på Helgeland blir det naturlig å utvide tjenesteområdene.

Avdelingsleder Inspeksjon Helge Veivåg kalibrerer opp ultralydapparat som skal benyttes til å kontrollere sveiser med på prosjekt hos kunde.
 
-I Rana og på Helgeland etablerers det bedrifter og prosjekter innenfor nye næringer, blant annet batteri og Hydrogen. Her vet vi at vi kan bidra, og det å velge en lokal aktør til å bistå i slike prosjekt er viktig for mange. Det er en slags velkjent synergi i industrien på Helgeland, som kommer av at det er godt samarbeid mellom bedriftene, sier han.

Avdelingsleder material Kristin Forsbakk arbeider preparerer prøver som skal testes i den nye kjemiske laben.
 
Et kompetent fagmiljø som bistår næringslivet
Forskning og utvikling står høyt på agendaen hos Testpartner. Testing av materialer er en sentral del av produktprosessen for mange bedrifter. På laboratoriene tester de alle mulige metaller, plasttyper, stein, betong og asfalt for å finne ut om kvaliteten er der den skal være. De bistår også bedrifter med testing for å finne muligheter for forbedring av kvaliteten i materialet.
 
-I dag ser vi at mange bedrifter går over til 3D-printing for å redusere varelagrene og for å enklere få tak i deler som har gått ut av produksjon. Da blir vi gjerne satt på saken for å teste om de delene som er 3D-printet holder den standarden og kvaliteten som er nødvendig. Vi har gående et prosjekt som omfatter å få etablert en 3D-printer i metall her på Helgeland. Den skal kjøpes inn før jul, og har en investering på rundt 12-16 millioner kroner hvor Equinor også er med, forteller en engasjert Myrvang.

Sivilingeniør Robin Andersen forbereder seg til å utføre noen tester i lab med flytende nitrogen.
 
Har allerede sikret neste år
Kraner, trucker, maskiner og løfteutstyr må sjekkes gjennom årlige kontroller, noe Testpartner også tilbyr i sin tjenesteportefølje. Vedlikeholdsarbeid i tilknytning med årskontrollene er del av oppgavene som utføres av Testpartner. Ordebunken for neste år har allerede begynt å få litt høyde. Robert Myrvang legger ikke skjul på at de aktivt ser etter flere flinke folk som kan bli en del av miljøet i Testpartner. Den spennende arbeidsplassen leverer tjenester og prosjekter lokalt, nasjonalt, internasjonalt og offshore. 
 
 
-Akkurat nå ser vi etter alt fra fagarbeidere til sivilingeniører. Planene fremover er å bygge verksted i Mosjøen og Sandnessjøen. Vi skal også investere i et fullskala laboratorium på vår lokasjon i Mo i Rana. Til høsten får vi inn tre -fire lærlinger, og vi ser også til Europa for å finne den kompetansen vi er på utkikk etter. Fremover kommer vi til å ha behov for operatører innenfor NDT, ingeniører og kontrollører, avslutter den målrettede daglige lederen.