IKON: De fire første Mustang Mach-E i Rana. Modellene kan velges i sju farger.

Ford Mustang Mach-E -Endelig er den her!

Skrevet for Sentrum Auto
10.06.2021 14:55

Ford Mustang er bilikonet alle har hørt om, og mange drømmer om. Nå er elbil-utgaven kommet til Rana og aldri før har den lokale Ford-forhandleren Sentrum Auto opplevd større forhåndsinteresse på en bilmodell.

Jeg ville aldri trodd at Ford Mustang skulle bli vår mest solgte bil i 2021, dersom du hadde spurt meg for noen år siden, sier salgsleder Daniel Kristensen hos Sentrum Auto.

Vi har ikke rundet halvåret inn i 2021, men Sentrum Auto vet allerede svaret på hva som blir Fords mest solgte bil, både lokalt og på landsbasis. På Helgeland er det forhåndsbooket cirka 80 biler av modellen Ford Mustang Mach-E og over 30 av disse er solgt i Mo i Rana. Og nå som demo og utstillingsbil er på plass, så tikker det stadig inn nye ordrer.

 

Salgsleder Daniel Kristensen hos Sentrum Auto sier det er med skrekkblandet fryd han pakker ut en av de første utgavene av helelektrisk SUV fra Ford som ankommer Rana. Mustang-entusiastene har ventet på denne moderne utgaven av den ikoniske bilen siden november 2019.

 

 

Prestisje i å bruke ikonet

– Vi har aldri opplevd maken til forhåndsbookinger. Mange av kundene har hverken sett bilen eller prøvekjørt den før de har signert kontrakt, forteller Kristensen.

Han står og pakker ut en av de første el-bilene fra Ford som har ankommet Sentrum Auto.

– Med denne bilen viser Ford at de virkelig mener alvor. Det ligger prestisje i å bruke Mustang-navnet, så når de gjør den elektrisk, så gjør de det skikkelig, sier han.

Salgslederen hos Sentrum Auto beskriver Ford Mustang Mach-E slik:

 

Moderne tolkning av ikonet Mustang fra Ford: Elbilen Mach–E har beholdt sportsbilgenene, samtidig som den har såpass størrelse og rekkevidde at den kan være familiens bil nummer én.

 

 

Norgespakken

– Den er en moderne tolkning av Mustangen. Ford har beholdt sportsbilgenene som entusiastene setter pris på, og tilført familiegenskaper til ikonet sitt. Ford Mustang Mach-E har fem dører, masse innvendig plass og mulighet for tilhengerfeste. Da har du plutselig en familiebil.

I tillegg har den null miljøutslipp, lang rekkevidde, høy utstyrsgrad og god pris. Startprisen for den rimeligste varianten er 430 000,- og allerede da får man en bil med 270hestekrefter, 440km rekkevidde. Mach-E har det Kristensen kaller Norgespakken:

– Den har alle egenskapene man forventer å finne i en moderne crossover; høy bakkeklaring, fin sittestilling, mulighet for firehjulsdrift og potensialet til å kjøre fra Mo til Trondheim – uten ladestopp.

 

Setter du deg bak rattet på denne, kjører du uten utslipp samtidig som du kan høre den karakteristiske motorlyden som Mustang-entusiastene elsker via bilens høyteknologiske innretninger.

 

 

Nummer én

Mach-E kommer med to batteristørrelser: 76 kWh, hvor lengste rekkevidde er 440 kilometer og 99 kWh med lengste rekkevidde på 610 kilometer.

– El-bil trenger ikke lenger være bil nummer 2 i familien, fordi Mach-E har plass, rekkevidde og den kan lades lynraskt.

 

 

– Kun positive tilbakemeldinger

Kristensen forteller at han kun har fått positive tilbakemeldinger fra kundene som har prøvekjørt.

– De fleste er overrasket over hvor praktisk og romslig den er, samtidig som den har beholdt det unike sportsbildesignet. De fleste er førstegangs el-bil kjøpere, så de er naturlig nok veldig spente på kjøreopplevelsen og det å ikke høre den klassiske motorlyden hos Mustangen. Men alle har sagt at den er svært lettkjørt og at de har likt opplevelsen. Så går det naturlig nok mye på følelser rundt ikonet og at de aldri hadde trodd at de skulle eie en Mustang.

 

Kristensen demonstrer at bagasjerommet har romslig og god plass. – Alle som har prøvekjørt bilen er overrasket over at den er såpass romslig, sier han.

 

 

Familiebilen for «alle»

Sentrum Auto har solgt Mach-E til alt fra unge i etableringsfasen og til godt voksne, men hovedtyngden av kjøperne er familiefolk med 1-3 barn, som ønsker seg et fullverdig miljøvennlig alternativ. 

 

I bagasjerommet foran i bilen, også kalt «frunk’en» får du god plass til for eksempel handleposer og sekk, i tillegg til utstyr som er kjekt å oppbevare fast i bilen, som ladekabel og spylevæske.

 

– Nå er det den ikoniske sportsbilen Mustang blitt tilgjengelig for «alle», den har egenskapene man ønsker seg og den kan hentes ut hos en lokal forhandler, sier salgsleder Daniel Kristensen hos Sentrum Auto. 

---