ET STERKERE HELGELAND: Hanne J Nordgaard åpnet den 3. Drivkraftkonferansen og utfordret næringslivet til å gi innspill til hvordan vi skal jobbe videre for å bli enda bedre til å samarbeide, og dermed få bedre vekt.

Fra feil fokus til
lønnsomt samarbeid

Skrevet for Helgeland Sparebank
18.09.2018 19:09

Helgeland har, fortjent eller ufortjent, et rykte på seg for å ha fokus på det vi er uenig om. Nå vil Helgeland Sparebank sette seg i førersetet for å være en drivkraft også for samarbeid på Helgeland.

 Næringslivet og politikerne på Helgeland er ikke ett sekund i tvil om noe må gjøres, og det fort.

– Det er for mange som sier: – Hvis det ikke skjer i vår kommune, så melder vi oss ut. Denne motstanden må vi ta livet av, sier John Arne Warholm i Brønnøysund Næringsforening.

Saken fortsetter under bildet.

GOD RESPONS:  54 prosent av deltagerne var meget fornøyd med Drivkraft-konferansen og 46 prosent var fornøyd.

Jakten på en hovmester

– For å si det sånn, det finnes mange gode kokker i regionen, men vi trenger en hovmester, mener Stig Sørra i Helgeland Regionråd.

– Det hadde vært flott hvis Helgeland Sparebank kunne være en pådriver for en felles visjon for hele Helgeland, fremholder Ranaregionens Næringsforening.

– Det er mange saker vi skal være uenige om, men det må ikke hindre oss i å finne frem til gode fellesprosjekter, var budskapet fra Alstahaug Næringsforening.

Banken tar utfordringen

Og nettopp den utfordringen tar bankens administrerende direktør, Hanne Nordgaard, på strak arm:

– Frem til nå har vi hatt et sterkt fokus på vekst for næringslivet, men vi ser helt klart at et sterkere, regionalt samarbeid vil løfte Helgeland til nye høyder.

Saken fortsetter under bildet.

EN FELLES KONFERANSE: Regionrådene, her representert ved Stig Sørra og Arne Langset tok initiativet til at neste års Drivkraftkonferanse og Helgelandskonferansen slås sammen.   

Næringsliv + politikk = sant

Ett konkret forslag i så måte, er et ekteskap mellom Drivkraftkonferansen og Helgelandskonferansen.

– Det kan skape en stor merverdi hvis vi forener regionens viktigste næringskonferanse med den sentrale arenaen for politikere og administrasjon, fremholder Nordgaard.

Jakten på de unge talentene

For banken er arbeidet med et sterkere fellesskap på Helgeland en logisk konsekvens av jobben de allerede har lagt ned:

– Vi sponser morgendagens helgelendinger innen kultur og idrett, samt at vi gir store summer til kunnskap og forskning. Nå ønsker vi også dyrke frem unge talenter i arbeidslivet, sier markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes.

Målet er å motivere de unge til å gjøre karriere for så å komme tilbake til Helgeland:

– Vi jakter ikke på enerne, men vil motivere flest mulig, understreker Hauknes.

Saken fortsetter under bildet.

FELLES IDENTITET: Nora Konstanse har vant førstepremie i StøtteVerket fra Verket og Helgeland Sparebank og fortalte om sin reise i identitet der hun tidligere alltid sa han var fra Sandnessjøen, titulerer hun seg selv nå også som helgelending.

En ekte helgelending

Det var under den tredje Drivkraftkonferansen i august at disse tankene kom frem. I år var temaet ”Hvordan skape drivkraft for vekst på Helgeland”.

Og at tiden nå er moden for et langt sterkere samarbeid, er Nora Konstanse et godt eksempel på. Artisten mottok nylig en pris fra Helgeland Sparebank og Verket Musikkfestival – via deres felles fond ”StøtteVerket”. Som Nora sa fra scenen:

– Tidligere ville jeg svart at jeg var fra Sandnessjøen, men nå ville jeg svart at jeg både er fra Sandnessjøen og Helgeland.

Sett av 29. og 30. august 2019

En undersøkelse blant konferansedeltagerne, viser at 64 prosent kan tenke seg å bidra til å finne de gode tiltakene slik at vi kan jobbe sammen om å være en drivkraft for både samarbeid og vekst gjennom hele året.

Saken fortsetter under bildet.

TRAFF MED PROGRAMMET:  Deltagerne gir meget høy score på valg av tema og foredragsholdere, her illustrert med Jan Sollied Storehaug fra Cloudnames.

Deltagerne er svært positive til årets konferanse: Så mye som 93 prosent svarer at Helgeland Sparebank bør videreutvikle Drivkraftkonferansen til å bli den viktigste næringskonferansen på Helgeland. 54 prosent er meget fornøyd med årets konferanse og 46 prosent er fornøyd.

Neste konferanse arrangeres 29. og 30. august neste år.