Laksescanneren til Avanti har en båndhastighet på 2 meter i sekundet, og med fisk som har en gjennomsnittslengde på 70cm, betyr det at det går fort i svingene når systemer er i gang forteller Petter Sakrihei Storvik.

Fusjonerer krefter og satser hardere i nord

På jobb ser vi alltid fremover, og fokuset er på hvordan vi kan utvikle oss i nye retninger.

Siden 1993 har Avanti Engineering drevet på med automasjon og robotløsninger tilpasset oppdrett, fiskeri og prosessindustrien. Resultatene har pekt i riktig retning, og nå satser de i enda større skala ved å fusjonere med teknologikonsernet Goodtech. Med større finansielle muskler vil mulighetene for flere storskala innovasjonsprosjekter være større, og dette vil også legge et godt grunnlag for enda flere arbeidsplasser hos avdelingene i Mo i Rana og på Nesna.

Et godt utgangspunkt for suksess

Avanti og Goodtech var ikke fremmede for hverandre i forkant av fusjonen. De har jobbet på flere prosjekter sammen tidligere, og hatt en like verdier og motivasjon. Det var rundt april at daglig leder Vidar Olsen tok opp telefonrøret til Margrethe for å teste stemningen rundt en fusjon av selskapene. Svaret som kom fra den andre siden av røret var positivt, og prosessen var dermed i gang.

For begge selskapene har det vært viktig å ivareta de ansatte underveis i prosessen. Det har vært en av suksessfaktorene for at prosessen har vært mulig å gjennomføre så raskt, tror Vidar Olsen og Margrethe Hauge.

-For oss har det vært viktig å se fremover, slik navnet vårt også tilsier. Avanti er italiensk for fremover, og vi er en bedrift som er kjent for akkurat dette. Vi ønsker å finne de nye løsningene som fikser de utfordringene og problemene kundene våre har. I dag har vi et team på totalt 16 stykker som er veldig dyktige på akkurat det, og vi har store ønsker om å bli enda flinkere og enda større.

Rett tidspunkt

I sør hadde Goodtech lenge snakket om å få større fotfeste i nordområdene, men at det var viktig at det ble gjort på en god måte. Da telefonen fra Mo i Rana kom var det ingen tvil om at dette var et samarbeid som kunne bære frukter for alle involverte forteller konsernsjef Margrethe Hauge.

-Det var veldig viktig for oss at alle de ansatte var med på dette, og at de ble ivaretatt gjennom hele prosessen. Vi er sertifisert gjennom «Great place to work», og derfor var det sentralt at de nye folkene også måtte passe inn i vår organisasjon. Heldigvis scoret de også veldig høyt på de samme faktorene som vi i undersøkelsen til «Great place to work», og da viste vi at dette kom til å bli veldig bra. Fra 01.01.2022 vil fusjonen vær et faktum, og da vil det som vi i dag kjenner som Avanti, bli ett av Goodtech sine regionskontorer.

Motiverte og engasjerte ansatte

Kai Ove Hanssen forteller at det er spennende å jobbe med det nyeste utstyret og teknologien i bransjen, og at arbeidshverdagen i stor grad er variert.

Goodtech er et ledende nordisk teknologikonsern som har medarbeidere fordelt rundt i Norge, Sverige og på Åland. I bransjene de operere har de merket en stor økning av behov for cybersikkerhet hos sine kunder. Dataene de samler inn hos kundene skal bidra til at kunden får effektivisert sine prosesser. Med Avanti på laget betyr det at de sammen kan finne nye løsninger for flere bransjer. Nå er de på utkikk etter flere smarte hoder som kan løfte dem til neste nivå. Sivilingeniøren Petter Sakrihei Storvik forteller om en spennende og variert arbeidshverdag.

Det er en svært stor bredde i det vi holder på med, og kombinasjonen av maskinteknikk og robotikk gjør det svært gøy. Vi har en stor variasjon mellom teori og praktisk arbeid, og det er utrolig givende å få følge prosjektene fra start til mål. Problemløsning er også noe som er spennende, og som vi jobber mye med.

Kollega og automatiker Kai Ove Hanssen forteller at det er gøy å jobbe med nytt utstyr og teknologi.

Vi er et miljø som hele tiden ser mot å utvikle oss i den nyeste retningen gjennom ferske problemstillinger. Internt i bedriften har vi en sterk og bred kompetanse, og det skaper en trygghet på arbeidsplassen. På jobb ser vi alltid fremover, og fokuset er på hvordan vi kan utvikle oss i nye retninger.