Fra venstre: Annette Forsmo Thomassen og Barbro Hagh Leirvik Foto: Kathinka Kappfjell Herbst

Med god hjelp ble campingdrømmen til Annette realisert: –⁠ Suveren service som reddet min opplevelse

Ferda har siden 2021 satset stort i Mo i Rana, og i Bedriftsgata 4 på Gruben finner du deres nybygde og flotte avdelingsbygg. Her har daglig leder Barbro Hagh Leirvik og hennes fem ansatte som regel mye å henge fingrene i med ulike arbeidsoppgaver i kundemottaket og utstyrsbutikken, på verkstedet og på kontoret.


Ferda i Mo i Rana legger stor vekt på kundeservice og tilgjengelighet, og verdsetter den gode relasjonen de får med flere av kundene sine. Du skal alltid kunne komme innom for å få svaret på både store og små spørsmål, eller bare for en kopp kaffe og hyggelig prat.

Utstilt i og utenfor bygget kan du se på et godt utvalg av både brukte og nye bobiler og campingvogner fra merkene de fører: Dethleffs, Sunlight, KABE, Knaus, Rapido, [email protected] og Adria. Siden de er en av 13 avdelinger i Ferda-kjeden, kan de også selge enheter som står på lager hos andre avdelinger i hele Norge. De hjelper deg gjerne med å finne den som passer best for deg.

Foto: Kathinka Kappfjell HerbstUtstyrsbutikken har det meste av det du trenger. Her får du kjøpt blant annet campingmøbler, fortelt, levegger, rengjøringsmidler, griller, led-lamper, markiser og kjøkkenutstyr. Til og med toalettpapir som denne kunden handlet, siden det er spesielt utviklet for systemet i bobiler og campingvogner.

FRA VOGN TIL BOBIL

For noen er camping en stor del av fritiden, og da er det ekstra viktig at bobilen eller campingvognen er i orden og gir den trivselen man ønsker. Hvis det oppstår noe feil, så er god hjelp og veiledning uvurderlig, det fikk Annette Forsmo Thomassen og mannen Kjell-Erik Thomassen erfare. 

Annette er oppvokst med campinglivet, og Kjell-Erik har kjørt med campingvogn nesten hver sommer helt siden han ble far for 27 år siden. Paret ønsket da å kjøpe seg campingvogn, og valgte seg ut en hos Ferda i 2021.  Sammen med yngste sønnen dro de på en tre uker lang campingferie i den nykjøpte vognen sin, men opplevelsen ble ikke så bra som de hadde sett for seg.

– Vi merket under kjøringen at noe måtte være feil med vognen. Den føltes ikke helt stødig, så jeg klarte ikke å slappe av og nyte turen så mye som jeg ønsket. Da var det veldig godt å kunne komme til Barbro her på Ferda. Hun tok kjapt fatt i saken for å finne ut av dette, forteller Annette.

Det viste seg at en rutinesvikt hadde skjedd før vognen ble overlevert til Ferda og solgt til paret. Barbro tok den i retur og kunne skaffe dem en ny, men opplevelsen førte til at Annette ble usikker på om campingvogn faktisk var det rette for dem.

Foreldrene til Annette kjøpte også sin drømmebobil på Ferda etter anbefaling fra datteren. Her er de sammen på campingferie i Lofoten.

– Jeg ble litt skremt av opplevelsen, men samtidig er vi jo så glad i campinglivet. Da sa Barbro: "vi må finne en løsning!", og begynte å lete etter den rette bobilen for oss i Ferda sitt register. Hun sjekket de nøye og sa hvilke hun anbefalte og ikke. Valget falt tilslutt på en Knaus 18/19-modell. Ferda hentet og fraktet den hit, og vi fikk prøvekjørt og sjekket om den var rett for oss før handelen ble gjennomført. Suveren service som virkelig reddet min opplevelse og realiserte campingdrømmen, sier Annette henrykt og legger til:

– Vi har vært i kontakt med flere andre caravan-selgere tidligere, men det er ingen som har vært så pliktoppfyllende, serviceinnstilt og løsningsorientert som Barbro. Hvis vi noen gang i fremtiden skal bytte bobil, så skal det uten tvil være gjennom henne og Ferda.

Foto: Kathinka Kappfjell Herbst

FERIEHJEM PÅ HJUL

Ferda Mo i Rana har kunder i alle aldersgrupper og fra hele Helgeland. De siste årene har mange av dem gjort det samme som paret Annette og Kjell-Erik, nemlig byttet ut campingvogn til fordel for bobil. Det er ikke lenger bare de eldre som gjerne investerer i bobil, de har merket økt etterspørsel blant småbarnsfamilier også.

– Fordelen med campingvogn er at du gjerne får bedre plass, og de er ofte billigere. Dette appellerer som regel til de med barn og som uansett ikke drar på rundtur mellom flere steder, men som skal til én eller to campingplasser i løpet av ferien for lengre opphold, forklarer Barbro.

For Annette og Kjell-Erik er det ingen tvil om hva som passer best for dem.

– Vi syns det er så koselig i bobilen at vi faktisk har hatt flere netter i den ute på gårdsplassen vår hjemme i Bleikvasslia. Det blir ganske mange døgn i den i løpet av sesongen. Hvis det ikke er noe annet som skjer, så drar vi gjerne på tur hver eneste helg. Vi liker å kunne dra rundt omkring, og i bobilen har vi alt vi trenger å ha med oss. Med montert sykkelstativ bakpå er alltid syklene våre med oss på ferden også. Det er vårt feriehjem på hjul som vi er blitt veldig glad i.

TRYGGHET PÅ TUR

Når du kjøper bobil eller campingvogn hos Ferda, får du prioritert tilgang til alle deres verksteder i hele landet. Avdelingen i Mo i Rana har to dyktige mekanikere som utfører service, reperasjoner og montering av utstyr.

Foto: Kathinka Kappfjell Herbst

SUKSESS MED SPONTANKJØP

En annen svært fornøyd kunde er Trine Brynjulfsen. Hun og mannen Inge Brynjulfsen kjøpte sin første bobil for fire år siden, den gangen på avdelingen til Ferda på Fauske.

– Jeg må si meg helt enig i det Annette sier, det er utrolig god service her. Det er alltid noen å spørre og få hjelp av, sier Trine og utdyper:

– Da Ferda åpnet her for to år siden, så var vi bare litt nysgjerrige og dro innom for å se. Da endte vi  faktisk opp med å kjøpe en helt ny Rapido, siden vi fortalte at vi ikke var helt fornøyd med de innvendige løsningene på den vi hadde fra før.

Foto: Kathinka Kappfjell Herbst
Mads Utstrand har ansvaret for kundemottak og delelager. Han er en av de fem ansatte på Ferda som du alltid vil møte med et smil. 

– Da vi igjen dro innom her i fjor for å se under åpningen av dette nye avdelingsbygget, så ble vi fristet med å se en Kabe-bobil som er større enn den vi hadde. Det fristet oss, siden både det innvendige og utvendige passet helt perfekt for oss. Vi slo til og byttet inn den vi hadde for å heller kjøpe denne. Det ble altså en tredje bobil på bare fire år. Bobilen har solcellepanel og forbrenningsdo.

– Solcellepanel er noe av det vi i Ferda ettermonterer mest for kundene. Da er de sikret å alltid ha strøm, noe som flere og flere ser verdien av, skyter Barbro inn.

Trine forteller videre om det hun liker best ved å ha feriehjemmet sitt på hjul.

– Det er en så stor frihet. Vi kan velge å enten stoppe utenfor et stort kjøpesenter, eller i en skog ved et fiskevann. Vi har altså hatt en del reisedøgn i Nord-Norge, og kjører ofte dit værmeldinga viser best vær. Finner vi et sted som vi synes er veldig fint, så blir vi værende der en stund. 

– Til andre bobil-entusiaster vil jeg anbefale appen Stellplatz. Der finner du et enormt antall med bobilplasser fordelt i hele Skandinavia, og anmeldelser fra folk som har vært på de ulike stedene. 

CAMPR.NO

Ferda har også utviklet delingsplattformen Campr.no. Har du ikke feriert med bobil
eller campingvogn tidligere, kan det være lurt å leie og teste det ut før du evt. kjøper.

– Der er det kunder av Ferda i hele landet som leier ut sin bobil eller campingvogn. Utleie er også en god måte å finansiere litt av kostnadene på egen bobil eller campingvogn i de periodene man ikke kan benytte den selv. Det er altså vinn-vinn for de som vurderer å kjøpe og gjerne vil teste først, og de som ønsker å tjene noe på utleie, sier Barbro til slutt.

Les mer om:

Ferda