Kantine med utsikt: – Dette skal bli den beste kantina i Rana og det fortjener medarbeiderne våre, sier eiendomssjef Morten Hagh og daglig leder Lars Magnus Høgaas.

Haaland samler alt under ett tak

Skrevet for Haaland
24.01.2019 20:05 - OPPDATERT 24.01.2019 20:36

De har gått fra 84 til 200 medarbeidere i løpet av fire år. Nå skal Haaland gi dem Norges råeste hovedkvarter.

 – Målet vårt er å skape en så attraktiv arbeidsplass som mulig og da fortjener folkene våre et bygg i Norges- toppen, sier eiendomssjef Morten Hagh.

SMART OG GRØNT

Haaland bruker rundt 100 millioner kroner på en total renovering av selskapets base og dette blir samtidig et pilotprosjekt for å se hva som er mulig å få til med smarte og grønne løsninger. Ombyggingen sørger for at Haaland nå får en sømløs integrasjon av alle faggruppene og ikke minst; det får et bygg som gir et optimalt arbeidsmiljø. Blant annet en flott kantine med utsikt, trimrom og sauna.

Saken fortsetter under bildet.

HELT ELEKTRISK: Daglig leder Lars Magnus Høgaas og eiendomssjef Morten Hagh er stolte over de nye arbeidsjbilene, elektriske Renault Kangoo.

DEN VIKTIGSTE KAPITALEN

Bilparken blir også fornyet og nå har Haaland investert i sju nye elektriske arbeidsbiler, av typen Renault Kangoo.

– Medarbeiderne er vår viktigste kapital og da er det avgjørende at vi legger forholdene best mulig til rette, sier daglig leder Lars Magnus Høgaas.

ETT TELEFONNUMMER- ALLE TJENESTER

Haalands raske vekst skyldes blant annet at de har satset tungt på å ha alle fagfunksjoner under eget tak, noe som er helt nødvendig for å kunne være en konkurransedyktig aktør på store oppdrag.

I dag tilbyr selskapet tjenester innen elektro, rør, varme og kjøl, ventilasjon, blikkenslager, IT og telefoni, fasadeprodukter, liftutleie og eiendom. Selskapet sitter med 100.00 kvadratmeter med næringseiendom som de eier helt eller delvis. Og de har 80.000 kvadratmeter med tomteareal som skal utvikles.

Saken fortsetter under bildet.

ENORME DIMENSJONER: Det nye, soroptive kjølesystemet er av enorme dimensjoner. – Her tørkes luften med fjernvarme, før den fuktes med vann. Dette er et meget effektivt system, forteller daglig leder Lars Magnus Høgaas og  eiendomssjef Morten Hagh. 

HEL-ELEKTRISK

Når det nye Haaland-bygget står klart, blir dette et ekte energi-hus – bokstavelig talt: På taket skal 800 solcelle-paneler sørge for produksjon av strøm – opp mot 120.000 kwt i året. Strømmen blir så i neste steg lagret på store batterier.

Nytt er også systemet med det som blir definert som soroptiv kjøling. Her tørkes luften med fjernvarme, før den fuktes med vann. Og det er effektivt: Hvis du tilfører ett gram vann i ett kilo luft, reduseres temperaturen med 2,5 grader.

TØFF FASADE

Det nye bygget får også integrert LED-belysning på fasaden, som skal sørge for en pen og tøff design.

– Så kan vi også gå litt Las Vegas ved større anledninger, sier Hagh. På innsiden blir det satt opp et avansert, heldigitalisert showroom, som vil gi kundene et unikt innblikk i de ulike løsningene som kan være aktuelt.