OFFENSIVE GRÜNDERE: Hans Marius Brekke (t.v.) og Paal-Gunnar har store planer for den klassiske Sjøfartsbygningen i Tollbugata 10.  – Det er utrolig spennende å få lov til å være med å utvikle nærmiljøet, sier gründer-duoen.

Har solgt boliger for
500 millioner kroner

Skrevet for Anderson+Brekke AS
08.11.2018 19:37

De møttes på fotballbanen, startet huskjøp under finans-studiene og nå driver de 15 selskaper sammen. Men det var på Mo det virkelig startet.

– Det finnes ikke noe mer spennende å enn å få lov til å være med å utvikle lokalsamfunn. Og akkurat nå er Mo et av det mest spennende lokalsamfunnene vi vet om, sier Paal-Gunnar Anderson og Hans Marius Brekke.

Saken fortsetter under bildet.

SATSET OFFENSIVT:  – Da vi gikk i gang med Fageråsen Borettslag, hadde vi 10 mål granskog og en rundkjøring. Men vi visste at området hadde et stort potensial, sier Hans Marius Brekke.

Hvilket også betyr at det snart er klart for trinn to i Fageråsen Borettslag. Men først; litt om bakgrunnen:

FLØY UNDER RADAREN

Paal-Gunnar Anderson og Hans Marius Brekke lever og ånder for eiendom og bygg. Fra sitt lille hovedkvarter i den sagnomsuste Sambo-gården i Bodø har de i det stille bygget seg opp til å bli en offensiv aktør.

 Nå har de samlet all aktivitet i holdingselskapet Anderson+Brekke AS.

Saken fortsetter under bildet.

SENTRAL SUKSESS: I 2017 sto det ferdig 28 leiligheter i Byhagen.

 – Det har vært en helt bevisst politikk at vi har fløyet litt under radaren. For oss er det ikke noe poeng å bli størst mulig, men å behold fleksibiliteten som en litt mindre utvikler, sier de to.

 DET STARTET I FAGERÅSEN

Men det var altså her, på Mo, at eventyret begynte, nærmere bestemt i Fageråsen i 2006. Da hadde Paal-Gunnar og Hans Marius etablert selskapet Arbitrasje AS.

 – Det betyr vel noe sånt som risikofri avkastning, sier Hans Marius.

Forretningsidéen var enkel. De kjøpte et hybelbygg og gjorde det om til 16 to-roms leiligheter.

– Vi pusset opp én, satte inn Ikea-møbler og kjørte visning der. Alt var solgt i løpet av to timer, minnes Paal-Gunnar.

Saken fortsetter under bildet.

SERVICE I HØYSETET: – Når du skal leie ut lokaler er de alfa og omega at leietakerne føler seg ivaretatt. Dukker det opp et problem, så skal det løses omgående, sier Hans Marius Brekke.

Som innrømmer glatt at de to var fryktelig spente da de ga seg i kast med sitt første, ordentlige boligprosjekt.

 10 MÅL GRANSKOG OG EI RUNDKJØRING

Så gikk det slag i slag på Mo, med  12 leiligheter i Selforstunet Borettslag i 2010

og 12 leiligheter i Båsmoparken i 2012, før de gikk løs på Fageråsen borettslag.

 – Vi kjøpt ei tomt på 10 mål, stort sett bestående av granskog og en rundkjøring. Her skulle vi ha plass til 77 leiligheter, sir Hans Marius.

Saken fortsetter under bildet.

SPENNENDE PROSESS: – Vi var nok ganske så nervøse da vi startet i Fageråsen i 2006, men det ble en umiddelbar suksess, sier Paal-Gunnar Anderson.

 I 2014 hadde de solgt 32 og det 45 neste er under full planlegging. De legges ut for salg i løpet av 2019 og vil stå innflyttingsklare medio 2021.

 Dette blir leiligheter med fra to til fire soverom i prisklassen to til seks millioner kroner.

 FASCINERENDE ENTUSIASME

I mellomtiden har de også bygget 28 leiligheter som sto ferdige i Byghagen i 2017. Men hva er de med Mo som fascinerer de to utbyggerne fra Bodø?

 – Det er en utrolig aktivitet og entusiasme på Mo for tiden. Du kjenner at folk har lyst til å få til noe, at det hele tiden skal utvikles noe nytt. Og det er noe vi har stor sans for, sier Paal Gunnar og Hans Marius.

Saken fortsetter under bildet.

LYST OG LUFTIG: Leilighetene i Byhagen fremstår som lyse og luftige, og de er plassert midt i hjertet av Mo i Rana.

 – Så hvis det er noen som sitter på en tomt eller et bygg, så er det bare å ta kontakt med oss.

 SATSER TUNGT PÅ NÆRING

I tillegg til boligprosjekter satser duoen også tungt på næringseiendom og sitter i dag med rundt 20.000 kvadratmeter. Nøkkelen her er også prisgunstige løsninger med høy kvalitet og topp service.

 – Når du skal leie ut lokaler er de alfa og omega at leietakerne føler seg ivaretatt. Dukker det opp et problem, så skal det løses omgående. Derfor har vi også knyttet til oss dyktige vaktmestre og håndverkere som kan rykke ut på kort varsel.