Moteriktig betaling: Mikrokortet, som fungerer som betalingskort, kan lett plasseres i et trendy armband, klokkereim eller i standard bånd i silikon.

Her ser du et ekte
mini bankkort

Skrevet for EVRY Card Services
22.01.2019 18:55

Kortet, som kalles Mikrokort, er ikke større enn et SIM-kort,kan plasseres i et kult armbånd og vil revolusjonere din handleopplevelse.

Det er Rana-selskapet EVRY Card Services som står bak nyvinningen. Det som begynte i 1991 som Tag Systems er i dag en bedrift med 224 fast ansatte og en 2017-omsetning på 436 millioner kroner. Noe som var en vekst på 10 prosent i forhold til 2016.

Saken fortsetter under bildet.

 Samler troppene: Økonomidirektør Frode Kristensen og salgs - og markedsdirektør Børre Midtgard ser frem til å samle alle ansatte under samme tak i Stigerplatået.

FORTSATT VEKST

– Og vi skal fortsatt vokse, sier økonomidirektør FrodeKristensen og salgs -og markedsdirektør Børre Midtgard i EVRY. Snart er hele selskapet samlet under ett tak påStigerplatået.

EVRY er Norges største leverandør av plastkort med mer enn 14 millioner enheter i året, med alt fra betalingskort til gavekort, reisekort, medlemskort og ID-kort. De sørger også for personalisering av kort, håndterer sperretjenester og overvåking av transaksjoner, samt flere andre service-funksjoner for norske banker.

EFFEKTIV SVINDELFOREBYGGING

Ett av de sentrale stikkordene er svindel-forebygging. Her ligger EVRY helt i tet, også målt mot globale giganter i verdenstoppen.

VAKKER KUNST: EVRY Card Services  har blant annet innledet et samarbeid med EBN i Bodø, hvor de tilbyr vakre armbånd i lakseskinn, med en liten lomme hvor kortet passer inn.

 – Analysene viser at våre systemer sørger for et mindre tap enn både det VISA og Mastercard klarer. Og vi har ennå til gode å tape en konkurranse når noen vil måle seg med oss, sier Kristensen og Midtgard.

KLART FOR KUNSTIG INTELLIGENS

Med over 110 banker i porteføljen og kunder i ti land er dette resultater som er helt avgjørende for å beholde – og utvide – markedsposisjonen. Nå er EVRY i full gang med å fase inn kunstig intelligens og maskinlæring for å gjøre det enda vanskeligere å svindle med kort.

I tillegg har de nå programmer og fagfolk som ogsåovervåker overføringer fra konto til konto, noe som øker sikkerheten ytterligere. Så stopper det ikke der, nå har de også en egen app påbeddingen, en app som skal gjøre det sikkert for en bank eller kredittinstitusjon å vite at de forholder seg til den rette personen – såkalt KYC – know your customer.

Saken fortsetter under bildet

Hele verden - fra Rana: For EVRY er det et sentralt poeng at de kan være lokalisert i Rana og samtidig ha hele Norge og stadig større deler av verden som marked. 

RASKERE BETALING

Men tilbake til kanskje den største nyheten for deg som forbruker. Et bankkort i minivariant. Noe som gjør at duslipper å grave i veska eller lommeboka for å finne det når du skal betale.

En annen fordel er at Mikrokortet er vanntett – du kan bade med kortet på, noe som er praktisk både på stranda og i bassenget.

I løpet av første kvartal 2019 vil nok dette bli rullet ut i markedet. Og da kan du som kunde velge nøyaktig påhvilken måte du vil oppbevare kortet, sier Midtgard.

– Vi har blant annet innledet et samarbeid med EBN i Bodø, hvor vi tilbyr vakre armbånd i lakseskinn, med en liten lomme hvor kortet passer inn. Samme type samarbeide er etablert med BERG Watches i Bergen som selger eksklusive klokker med plass til Mikrokortet i klokkereimen. Eller du kan velge en standard versjon i silikon eller andre tilsvarende materialer.

DIGITAL REVOLUSJON

For kontaktløse kjøp opp til 200 kroner, legger du bare armbåndet inn til betalingsautomaten og så er alt ok. Hvilket skaper en rask betalingsløsning i hverdagen,men som også er helt ideelt for konserter og festivaler.

For kjøp over 200 kroner, må du som før også taste inn en PIN-kode. Et annet alternativ er å feste en liten kortlomme til klokkereimen din, og dermed kan du også betale med klokka.

LOKAL BEDRIFT – GLOBALT MARKED

For EVRY er det et sentralt poeng at de kan være lokalisert i Rana og samtidig ha hele Norge og stadig større deler av verden som marked. Dette betyr også at dette blir en attraktiv bedrift med tanke på å sikre seg de beste medarbeiderne.

– Hos oss er det fullt mulig å gjøre karriere både vertikalt og horisontalt. Du kan få utfordringer som leder for stadig større områder, eller du kan få anledning til ytterligere fordypning i ditt eget fagfelt, sier Frode Kristensenog Børre Midtgard.