JUBILANT: Bimbo Veikro feirer 50-årsdag. – Vi er ydmyke med tanke på at vi har så trofaste kunder, sier daglig leder Viggo Sund.

Konstant kos på kroa

Skrevet for Bimbo
10.02.2020 18:30

I 50 år har Bimbo vært et fast stoppested før og etter turen over Saltfjellet. Men det er lokalbefolkningen som er den største kundegruppen.

 – Ekte tradisjonsmat tilberedt av faglærte kokker, er svaret daglig leder Viggo Sund kommer opp med når han blir bedt om en forklaring på veikroas ustoppelige popularitet.

 EKTE HUSMANNSKOST

For er det én ting som ikke går av moten, så er det ekte husmannskost med dype røtter i folkesjela: Stekt torsk, oksesmåsteik, kjøttkaker, kveite, lapskaus og karbonadesmørbrød.

 Men selv om Bimbo er en klassisk veikro, så er det altså byens befolkning som er de ivrigste kundene. Mange legger turen inn for en lunsj eller middag. Bimbo er også en særdeles ettertraktet leverandør av overtidsmat.

 LOJALE MEDARBEIDERE

Bedriften, som har 12 årsverk, har også vært belønnet med særdeles lojale medarbeidere.

 – Vi hadde i fjor en som gikk av med pensjon etter 30 år her. Og per nå er det fire som har over 20 års fartstid, sier Sund.

 For å ha flere bein å stå på tilbyr også Bimbo catering, koldtbord, bedriften har seks moderne rom for overnatting, og de har et topp utstyrt møtelokale som kundene kan leie.

 De siste årene har bedriften pusset opp for rundt én million kroner, uten at dette har gått på bekostning av den hjemmekoselige og rustikke stilen i lokalene.

Saken fortsetter under bildet.

HER ER SVARET: Det var elefanten Bimbo som i sin tid ga navnet til veikroa.

 MEN HVEM VAR BIMBO?

Men så blir jo det store spørsmålet, hvor i all verden kommer navnet Bimbo fra? Et australsk magasin lanserte i sin tid teorien om at navnet var hentet fra en lokal fjelltopp rett bak kroa.

 – Det var nok fri diktning for vi har ingen slike fjell her, sier Sund.

 Nei, navnet stammer fra en tegneseriefilm som handlet om elefanten Bimbo, selv om det fortsatt er litt uklart hvordan kroa ble inspirert av nettopp denne rollefiguren. Men i dag henger det et bilde på veggen ved siden av disken, med en blå Bimbo med kokkehatt.