FOR UNGE: Arkitekt hos Nordbohus Andreas Bergin og salg- og markedsansvarlig Bjarne Nyrud har sammen utviklet deres nye husmodell Galant. Huset er skreddersydd til unge voksne som ønsker å gjøre en egeninnsats på egen bolig.

Lanserer ny hustype for unge

Nordbohus Bernhard Olsen har spesialdesignet en husmodell som er skreddersydd for at flere unge voksne skal få oppfylt drømmen sin om å eie egen bolig.

Med dette håper vi å bidra til at flere unge som ikke har nok egenkapital, skal få realisert boligdrømmen sin.

 

Egeninnsats på eget hus

Det sier salg- og markedsansvarlig Bjarne Nyrud hos Nordbohus. Sammen med arkitekt Andreas Bergin har han revitalisert en «gammel kjenning» fra 1980-tallet: Et halvannen etasjes hus som de kaller Galant. Samtidig skreddersyr de huspakker som tilpasses ut fra hvilken lommebok du har:

1. Komplett og nøkkelferdig hus.

2. Hus med uinnredet loft, slik at huseier gjør dette det selv.

3. Et bygg som er klart for plateslåing, mens Nordbohus ferdigstiller våtrom etter gjeldende forskrifter og krav.

 

GALANT DESIGN: Galant leveres med carport og bod i bakkant. Det er mulig å sette Galant opp som rekkehus.

 

Lavere pris

– Med de to siste alternativene kommer man ned i pris, fordi egeninnsatsen fra huseier økes.

En høyere egeninnsatsen gjør at banken beregner en høyere egenkapital hos deg når du skal søke om lån.

– For den som velger alternativ tre med høy grad av egen arbeidsinnsats, så finnes det utrolig mange ferdigprodukter i markedet i dag som gjør det enklere å være med på å bygge sitt eget hus, sier Nyrud.

Han nevner eksempler som ferdigmalte plater, ferdig tapetserte plater, enkle takplater og såkalte klikkgolv.

 

SMART MULIGHET: Galant er et innholdsrikt og fleksibelt hus. Det er mulig å kun bo i første etasje ei god stund, for de som ønsker å gjøre en egeninnsats i andre etasje og innrede der etter hvert.

 

Trygghet

– Et par i etableringsfasen som for eksempel ikke har barn, kan klare seg fint med bare første etasje i huset i første omgang, mener Nyrud.

Nordbohus har god tro på hustypen og muligheten for å velge huspakke.

– Vi tror det tvinger seg fram et høyere krav til egeninnsats for at unge skal kunne imøtekomme bankens krav til egenkapital når de ønsker å kjøpe sin egen bolig.

Med dette alternativet ønsker Nordbohus å bidra til trygghet rundt den største investeringen folk gjør. Nyrud sier de har vært borti noen skrekkeksempler hvor unge par har kjøpt hus fra 1950 og 1960-tallet. Etter å ha gjort en stor egeninnsats i huset, så ryker tak eller drenering ryker og da viser deg seg at det ikke er rom for å ta opp mer lån i banken.

– Da er det bedre å tilby dem et nytt hus å gjøre egeninnsats i, samtidig som de slipper å bekymre seg for om tak og drenering holder til neste år også, sier han.

 

Lite og innholdsrikt hus

Selv om grunnideen til huset stammer fra 80-tallet, har Nordbohus lagt vekt på en moderne og tidsriktig fasade. Det har blant annet flere store og høye vinduer som går fra tak til golv.

– Vi synes vi har fått til et spenstig utseende i vår revitalisering av denne hustypen, sier Nyrud.

Nordbohus har også lagt vekt på en annen nøkkelfaktor med huset, og det er at det passer på små tomter. I tillegg er det innredet slik at muligheten for fleksibilitet er stor.

– Huset er lett å tilpasse innvendig, for eksempel kan man dele av loftstuen og lage et ekstra soverom, eller bygge flere boder.

 

 

God erfaring med mindre hus

Nordbohus i Rana har god erfaring med husmodeller deres arkitekt Andreas Bergin har tegnet med nettopp disse egenskapene: Små, men innholdsrike hus som passer på små tomter. Hustypen Komplett som Bergin har tegnet, ble nest mest solgte Nordbohus-modell på landsbasis i fjor.

 

Salg- og markedsansvarlig Bjarne Nyrud og arkitekt Andreas Bergin hos Nordbohus viser stolt fram sitt nyeste tilskudd til huskatalogen. Galant er et lite hus med moderne preg, samtidig som det er veldig innholdsrikt.

 

Grunnflaten til den nye husmodellen Galant er cirka 75 kvadratmeter i første etasje. Til sammen er huset cirka 95 kvadratmeter. Galant er allerede prosjektert inn i boligfelt i Brennåsen og i Kløvermarka i Brønnøysund.