KLAR FOR NYE OPPDRAG: John Kristian Jakobsen er vokst opp i lastebilen og er stolt over at selskapet nå har fått en ny, fireakslet Volvo FH 540. – Dette er ikke en jobb, men en livsstil.

Lysende fremtid

Skrevet for J. Jacobsen Transport
24.02.2019 19:00

Han har diesel i blodet og er vokst opp i brøytebilen. Nå tar John Kristian Jacobsen familiebedriften til nye høyder.

– Hardt arbeid, flinke medarbeidere og en bedrift som alltid er tilgjengelig. Det er svaret John Kristian gir når han blir spurt om hva som er forklaringen på suksessen til J. Jacobsen Transport.

 TUNGE TRADISJONER

Bedriften har vokst i takt med Rana-samfunnet, hvor den første bilen kjørte rundt i kommunen allerede under andre verdenskrig. Det er med andre ord snakk om tunge tradisjoner.

 Da John Kristian overtok driften i 2013 hadde de fire biler og en hjullaster. I dag disponerer de ni biler, to hjullastere og en traktor. Siste tilskudd er en fireakslet Volvo FH 540 med full brøyterigg og høvelskjær.

 – Vi prøver hele tiden å finne den rette balansen mellom ulike oppdrag, med tippbiler og brøyting. Vi er også stolte å være størst på vintervedlikehold hos Rana Kommune, sier John Kristian.

Saken fortsetter under bildet.

HAR GÅTT I ARV: John Kristian fører arven videre fra sin far Johnny. Som i sin tid overtok etter sin far igjen. – Det ligger i blodet, sier de to.

KVALITETEN BETYR ALT

I dag jobber de med en blanding av jobber for entre- prenører, store bedrifter, kommunen og Veidekke. Det betyr at de har fire biler som er spesial- tilpasset asfaltarbeid. I et marked med knallhard konkurranse er kvalitet alfa og omega.

Når det gjelder brøyting og strøing så handler det om kortest mulig responstid og dedikerte sjåfører som ikke tar pause før veien er trygg.

 – Det er trafikantene som er våre kunder – sånn innerst inne, sier Johnny Jacobsen, faren til John Kristian.

 – Dette er ikke en jobb, det er en livsstil, kommer det unisont fra far og sønn.

 UNIKE MEDARBEIDERE

Dette reflekteres også i det faktum at de hele tiden jakter på de beste medarbeiderne. De som alltid gjør det lille ekstra. Blir det ventetid ute på en jobb, hopper de gjerne ned i grøfta og bistår kundene.

 – Dette er noe kundene våre setter umåtelig stor pris på. Og det er på den måten vi bygger opp tillit og et godt navn i bransjen, sier Johnny.

 Internt i bedriften handler det også om å bygge en kultur hvor medarbeiderne tar vare på hverandre og stiller opp. Korpsånden er sterk og vibrerende i J. Jacobsen Transport, hvor staben ser på hverandre som en storfamilie.