SMARTE MATTER: Skap oppmerksom og påminnelse om å bruke håndsprit, samtidig som matten beskytter gulvet mot søl fra dispenseren.

Mattene som styrker
både profil og miljø

Lettere renhold, bedre innemiljø og en effektiv presentasjon av firmaet. Logo-matter fra Clima er et ekte Kinderegg for din bedrift.

– Det er utrolig hvor mye grus og sand som blir fanget opp av disse mattene. Vi vet av erfaring at inneklimaet blir bedre når dette ikke blir dratt inn i lokalene og virvlet opp i luften, sier daglig leder Thoralf Lian i Clima AS.

Selskapet som fyller 10 år til høsten, er tuftet på tre generasjoners erfaring fra vaskeribransjen. Thoralf selv er for øvrig den eneste på Helgeland som har svennebrev i tekstilrenholdsfaget.

Saken fortsetter under bildet.

DEDIKERTE FAGFOLK: Dyktige og dedikerte fagfolk er nøkkelen til suksess. Medarbeiderne hos Clima legger stor vekt på å holde seg faglig oppdatert. F.v.Ole Skivik, Jørn Ove Leirvik, Marius Kvitnes og Åge Abelsen. Fredrik Martinussen var ikke til stede da bildet ble tatt

EN VINN-VINN SITUASJON

Logomattene til Clima fungerer som sagt på flere plan. Du får sjansen til å vise frem logoen til kundene når de ankommer bedriften, samtidig som de har en klar, praktisk funksjon.

– Vi ser jo at folk ofte har blikket vendt nedover, kanskje mot en mobilskjerm. Da vil en logo høyt oppe på veggen ikke fungere like godt som en logo du ser på gulvet i inngangspartiet, sier Lian.

Ordningen fungerer slik at den enkelte bedrift inngår en leieavtale med Clima, som i neste omgang tar seg av alt det praktiske. Det betyr at de vurderer hvor ofte mattene bør byttes, de henter, vasker og leverer tilbake.

Saken fortsetter under bildet.

TUNG KOMPETANSE: Thoralf Lian er tredje generasjon i en vaskerifamilie og den eneste på Helgeland med svennebrev i tekstilrenholdsfaget.VIKTIG INFORMASJON

Men det trenger ikke å stoppe der. For logomattene kan også brukes til å formidle viktig informasjon, som for eksempel at du nå kommer til et område hvor du enten må ta av deg skoene eller ta på blåsokker. Eller at du kommer til et område hvor det er hjelmpåbud.

Her er det bare fantasien som setter begrensninger på hvilken type informasjon som kan formidles.

Saken forsetter under bildet.

SOLID UTSTYR: Vaskemaskinene hos Clima er av den særdeles kraftige typen og får jobben gjort effektivt og miljøvennlig.

TAR MILJØET PÅ ALVOR

Som det ligger i navnet, er Clima en bedrift som har et skarpt fokus på miljøet og de ble blant annet miljøfyrtårnsertifisert bare etter et drøyt års drift. Hensynet til bærekraft gjennomsyrer alt de gjør, fra nøye gjennomtenkt bruk av vaskemidler, vann og strøm til optimaliserte kjøreruter.

Det siste er ikke minst viktig med tanke på at bedriften, i tillegg til Rana-området, betjener Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen.

Saken fortsetter under bildet.

EN BEDRE HVERDAG: Avlastningsmatter reduserer muskel- og skjelettbelastninger for de som står og går mye i sitt daglige arbeid.

I tillegg til logomatter tilbyr Clima også utleie av ergonomiske arbeidsplassmatter som er spesielt utviklet for å redusere muskel- og skjelettbelastninger for de som står og går mye i sitt daglige arbeid. Og skulle du trenge en rød løper, så kan du leie også dette.

MOPPER OG ARBEIDSTØY

De to andre kjerneområdene til Clima er vask av mopper og arbeidstøy. Moppene er 60 cm brede og laget av polyester/bomull og passer til standard moppeskaft.

Innen arbeidstøy sørger Clima for at dette blir vasket og rengjort. Det blir også sjekket og defekte knapper blir byttet ut. Men ikke nok med det, hvert plagg blir scannet slik at man hele tiden har full kontroll med hva som er hvor.

Saken fortsetter under bildet.

HYGGELIG VELKOMST: – En logomatte er en fin måte å ønske folk velkommen på, samtidig som de skaper et bedre innemiljø, sier daglig leder Thoralf Lian hos Clima AS.

Og, ikke minst, hvor ganger det har blitt vasket. Dette er viktig for plagg som for eksempel er flammehemmende. For disse skal kasseres etter et visst antall vaskinger, da beskyttelsen blir borte.

De siste årene har Clima hatt en fin og jevn stigning i omsetningen som i 2019 passerte sju millioner kroner. I dag har bedriften seks ansatte.