–⁠ Kunder har forskjellig smak og behov og utvalget har aldri vært større enn nå

Finn din stil – hos din lokale møbelhandler Møbelringen


Finn din stil – hos din lokale møbelhandler
I tidligere tider var møbelbutikken det første stedet folk gikk til når de hadde lyst på eller behov for nytt møblement. I dag har mange trålet internett og har et klart bilde på sitt eget framtidige drømmeinteriør når de entrer den lokale faghandelen. 

– Da er det vår oppgave som fagpersonale å veilede deg videre til den endelige beslutningen. Vi blir kjent med deg som kunde og finner i fellesskap fram til det som passer din smak og ditt behov. Sammen finner vi de mest praktiske løsningene, viser ulike alternativer, lar deg kjenne på og prøve ut møblene du skal ha i huset ditt. Det er ikke alt som er like lett å finne ut bare ved å se på bilder, og mange ender opp med noe litt annet enn de hadde sett for seg, sier butikksjef på Møbelringen Mo i Rana, Christer Høgås. 

Dine lokale møbeleksperter. Fra venstre Christer Høgås, Elin Olsen Høgås, Kimmi Lindmark og Renate Engø hos Møbelringen Mo i Rana 

Skreddersøm

Han kaller det skreddersøm.  – Vi skreddersyr innredningen til hver enkelt kunde. En sofa eller et spisebord i dag har mange egenskaper og kan settes sammen omtrent akkurat slik du ønsker, både når det gjelder farge og form. Du har sofaen for deg som gjerne vil ligge og slappe av etter jobb, sofaen for deg som tar imot kaffegjester der, og også den for deg som sier “ja takk, begge deler”. Vi hjelper deg å finne fram til akkurat den som passer ditt bruk og din smak. Han har sammen med de andre ansatte i det siste brukt mye tid og ressurser på å fornye butikken. Den framstår nå som mer åpen, oversiktlig og med flere inspirerende miljøer hvor man kan gå rundt, prøvesitte, kjenne på og drømme litt.  

Utstillingene er satt sammen av fire helt ulike personligheter. I tillegg til de fire i butikken har de en deltidsansatt, damene på kontoret og guttene på lageret som kjører ut og monterer hos kundene. 

– Vi setter sammen utstillingene i fellesskap, og vi har det artig når vi holder på. Det er jo fire ulike meninger som skal bli enige. De forskjellige personlighetene gjenspeiles i kundegruppene våre, så det passer veldig fint at vi er gode på ulike ting. Jeg tror kundene merker den gode atmosfæren, det er flere som sier det er koselig å komme hit, smiler møbelselger Kimmi Lindmark, som selv elsker å jobbe med å sette sammen interiør på inspirerende måter.

Trender
Hun forteller gjerne om trendene akkurat nå. 

Møbelringen har brukt mye tid og ressurser på å lage inspirerende miljø i butikken.” 


– Kunder har forskjellig smak og behov og utvalget har aldri vært større enn nå. Men det er noen klare strømninger: Varme farger, og jordfarger som beige og brunt er en klar trend. Vi vil ha det lune; det naturlige. Grønnplanter er et must, samt batterilys – som nå fås i en mengde farger og har både timer, dimmer og fjernkontroll. Spisestuen har blitt mer og mer viktig for mange, vi bruker ofte mer tid der enn i sofaen. Derfor har også spisestue-stolene utviklet seg og har fått en fantastisk komfort slik at du kan sitte lenge rundt middagsbordet. Stressless har produsert spisestoler som tilpasser seg kroppens naturlige behov for å skifte stilling, og lar deg også lene deg bakover. Vegghengt TV-benk for deg som har TV’en montert på veggen, er populært. 

Lokal historie
Trendene er ganske annerledes nå, enn da faren til eier Elin Olsen Høgås startet møbelbutikken i sentrum i 1985. Elin var mye i butikken gjennom barndommen. 

– Det var en bensinstasjon i etasjen over, hvor vi pleide å stikke for å kjøpe godteri, humrer Elin. I 1990 flyttet butikken til Tverråneset – hvor de fortsatt holder til i dag. Da Elins pappa Arnbjørn Olsen var klar for å føre stafettpinnen videre i 2017, overtok Elin driften. Sammen med mannen Christer viderefører hun familiedriften. På laget sitt har de en flott gjeng ansatte, inkludert sin eldste sønn Tobias. Elins foreldre stiller fortsatt opp ved behov. Christer er den som har vært lengst av dagens ansatte; han begynte som ekstrahjelp i 1994. Det er nå 28 år siden, og trendene den gang da var ganske annerledes. Sjekk bare ut smakebiten fra Ekornes sin katalog her denne i saken, så ser du hvordan ting har endret seg. 

9 trender i tiden:

1. Kvalitet og varige møbler

2. Mørkere treverk

3. Sanselige materialer

4. Runde former

5. Smarte løsninger - få maks ut av den plassen du har

6. Fokus på seng - vi velger kvalitet

7. Hjemme på hytta - viderefør stilen 

8. Stue i hagen - innred din uteplass

9. Møbler som svinger - komfort og bevegelige stoler