Nybygd spesialtilpasset Karat i Åga: - Jeg sitter gjerne i godstolen framfor peisen når jeg trenger en time-out

En fin vinterdag parkerer vi nedenfor det nybygde Karat-huset i Mo i Rana. Huset ligger nydelig til med skogen og fjellet rett utenfor ytterdøra – og ei formidabel utsikt. Ranfjorden ligger speilblank, sola skinner på Svartisen i det fjerne og et lasteskip er på vei inn til kaia.


Tor-Åge og Lisbeth tar oss varmt imot nede i gangen. I første etasje finner vi tre soverom, et elegant bad og gode oppbevaringsløsninger for familien på fire. Vi spaserer opp til andre etasje, og det som møter oss der oppe gjør at vi ikke får ut andre ord enn «wow» før vi har latt inntrykkene synke inn.

Husets firbeinte familiemedlemmer, Tarzan og Lago, kommer bort for å ønske oss velkommen før de tasser lydig bort til hundesenga si som står fint plassert i stua.

Kunstverk

De store vinduene i front rammer inn den utrolige utsikten som et kunstverk. «Vi elsker å nyte lange frokoster rundt bordet og vi blir aldri lei av å sitte se ut på utsikten som hele tiden forandrer seg med lyset,» forteller Lisbeth.

Med fem soverom, to bad og utleiedel er Karat et godt valg av husmodell for den dyreglade barnefamilien i Åga. Her har selv hundene Tarzan og Lago panoramautsikt fra deres favorittplass i stua. Dette er en moderne, praktisk og luftig bolig som det er lett for hele familien å trives i.

Hygge på kjøkkenet

Det store, åpne kjøkkenet inviterer til hyggelige stunder med matlaging. Med en åpen løsning mot spisestua, er det ekstra hyggelig å lage mat på kjøkkenet mens barna gjør leksene sine.

Tenk oppbevaring

Dette spesialtilpassede Karat-huset har ikke bare god plass, men det er også proppfullt med gode og gjennomtenkte oppbevaringsløsninger. «Tenk på oppbevaring når du skal bygge nytt hus – du trenger ofte mer oppbevaring enn du tror», anbefaler huseierne.

Bad med tilhørende vaskerom

Fra badet kan du gå rett inn på et romslig vaskerom. «Det beste med vaskerommet er at det har en egen inngang», sier Lisbeth. Skitne klær trenger derfor ikke drasses gjennom hele huset, med de kan gå rett til vask eller henges til tørk. Utrolig praktisk!

Egen sone for hundene – med inngang!

Praktisk er et ord som går igjen i denne spesialtilpassede Karat-modellen. Her er det ikke bare god oppbevaringsplass, men også mange smarte løsninger. Hundene har et helt eget rom med både utgangsdør og hundedusj, noe som gjør det enklere å holde både hus og dyr rene.

Favorittplassen foran vinduene

Den elegante gasspeisen skiller stua fra spisestua, og med glass på begge sidene får man stor glede av den både rundt middagsbordet og fra stua. Vi var litt spente på hvordan det ville bli med en gasspeis, men vi er utrolig fornøyde med løsningen vi gikk for. «Det er en koselig og praktisk løsning som er lett å kombinere med et litt travelt hverdagsliv. Jeg sitter gjerne i godstolen framfor peisen når jeg trenger en liten time-out», forteller Lisbeth.

Godstolene ved vinduet er favorittplassen til Tor-Åge – og her kan han sitte lenge og bare nyte utsikten med en god kopp kaffe.

Har dere et siste tips til de som planlegger å bygge nytt eller å pusse opp hjemme? «Tenk på materialvalg. Det er fort gjort å blande for mye forskjellig og da kan det virke rotete. Bestem deg tidlig for en stil og et utrykk du vil holde deg til», anbefaler huseierne.

Vi sier ha det til Tarzan og Lago før Lisbeth og Tor-Åge følger oss ned trappa igjen. Vi takker pent for oss og rusler ned til bilen fylt av inntrykk fra familiens nydelige og gjennomførte Karat.

Bygge bolig? Ta kontakt med Bjarne Nyrud:
+47 975 12 544
bjarne.nyrud@nordbohus.no
Markedssjef

Nordbohus – Bygd for å vare. Den eneste husleverandøren med et byggesystem som er godkjent av SINTEF Byggforsk.