På byens høyeste tak eller din bolig - de tar utfordringen og lover kvalitet

Gruben Blikk har siden oppstart i 1954 hatt kontinuerlig drift og vært en markedsledende leverandør av blikkenslagertjenester på Helgeland. Bedriften har lokalt eierskap og verdier forankret i ansatte med høy fagkompetanse som sørger for trygghet, kvalitet og moderne løsninger for deg som kunde.


– De siste årene har vi skodd oss for fremtiden gjennom tunge investeringer og endringer. Vi er optimistiske for veien videre med nye og spennende oppdrag, sier daglig leder Svein Gullesen.

Siden 2019 har bedriften vært samlokalisert med Haaland i +Bygget på Søderlundmyra. Samme året investerte de i mye nytt verkstedmateriell, biler og annet utstyr. Det ble også ansatt en tømrermester og en prosjektleder med bachelor i bygningsteknikk, i tillegg til andre endringer i administrasjonen som skal bane vei for hvordan de skal arbeide fremover med nye strategier.

ETTERTRAKTET RESSURS 

Gruben Blikk har 21 ansatte med fagbrev og mange års erfaring. Det tas også jevnlig inn nye lærlinger som får mulighet til å ta svennebrev i blikkenslagerfaget. Så langt har de fått være med å utdanne 15 nye blikkenslagere.

– Vi trenger flere håndverkere lokalt, men også på nasjonal basis og ønsker derfor å være en bidragsyter til at vi også i framtiden har stabile og kreative håndverkere som ikke skyr en utfordring. Det er viktig for oss å gi folk en jobbmulighet og å bidra til at flere får muligheten til å ta svennebrev i faget vårt, påpeker Gullesen.

Blikkenslager Ask Solvoll (t.h.) fikk sitt svennebrev for omtrent ett år siden. Da han skulle bli lærling etter to år på byggfag, var han ikke i tvil om hvilken bedrift han ville jobbe for.

– Jeg søkte bare her hos Gruben Blikk og har blitt værende etter endt læretid på grunn av høy trivsel. Her jobber det en engasjert og positiv gjeng som tok meg i mot med åpne armer og ville lære meg alt de kan. Vi er mange og får som regel bli med på de prosjektene som har de arbeidsoppgavene vi liker mest. For meg er det tak og fasade, gjerne båndtekking og ståltak, sier Solvoll.


Kollegene Emil Hagfors (t.v.) og Ask Solvoll (t.h.) jobber for tiden med et prosjekt på taket av en bygning i bykjernen, men først må de ha arbeidsdag på verkstedet for å lage delene som skal monteres.

KREATIVT HÅNDVERK 

Blikkenslagerne i Gruben Blikk er ofte på verkstedet hvor de blant annet former plater til tak og fasade, og andre dager jobber de ute på byggeplass med å montere det de har laget. 

I tillegg kan de forme og bearbeide tynne metallplater etter kundenes spesifikasjoner og ønsker. Kreativitet er en essensiell del av deres arbeidsdag, og de har et romslig og moderne verksted med mange muligheter. Her får de ansatte utført arbeidsoppgavene på en enkel og god måte.

– Vi har også hatt noen meget spesielle forespørsler fra kunder, men som regel klart å løse de ganske bra og innfridd deres ønsker. Vi jobber jo i et kreativt yrke der man kan lage nesten hva som helst av metall, så vi tar gjerne den type utfordringer også.

Det finnes mange ulike vinkler på et bygg, dermed er det ingen standarddeler for beslag. Gruben Blikk lager sine deler fra bunnen av, det meste ved maskinene på verkstedet.

KVALITET OG ESTETIKK

Jobben deres dreier seg oftest om å gjøre tak og fasader på bygninger vanntette. Beslag, takrenner og pipehatter er en del av det som kalles for klimaskallet. Bygninger må tåle vær og vind samtidig som de skal være enkle å vedlikeholde.

– Vi vet at detaljene og riktig utførelse spiller en stor rolle for byggets levetid og utseende. Våre produkter er av høy kvalitet og vedlikeholdsfrie. Bruk av metall i forskjellige farger og glassfasader kan også gi bygningen et helt nytt uttrykk, akkurat slik kunden ønsker seg.

Emil Hagfors og Ask Solvoll i full drift med å montere fasadeplatene de har laget på verkstedet.

SETTER PREG PÅ BYBILDET

Gjennom årene har Gruben Blikk satt varige preg på bybildet i sentrum av Mo i Rana. Mye av arbeidet de har utført er synlige og har betydning både for de som bruker byggene, og for alle som går forbi. Da har også deres kompetanse på glass kommet godt med. De har glass- og aluminiumsfasader som lages på mål med ønsket farge på profil, og riktig glasstype og tykkelse etter behov.

Eksempler på velkjente bygg hvor de har bidratt med fasaderenovering er kjøpesenteret Amfi Meyer, Scandic Hotell Meyergården og leilighetsbygget i O. T Olsens gate.s.

I begynnelsen av mai ferdigstilte de et stort prosjekt for Sparebank 1 Helgeland. Selve "Smørøyet" ble rehabilitert med ny fasade av metall istedenfor teglstein flere steder, og nye vinduer og takplater. En ny glasskuppel måtte også på plass.

ALLE KUNDER OG OPPDRAG ER VIKTIGE

– Vi er stolte over å få ta del i mange store og spennende prosjekter. Men det som er vel så viktig for oss, og det vi egentlig jobber med mest, er tak på vanlige boliger. Vi har lang erfaring med rehabilitering av tak, og forhandler mange typer i ulike materialer. 

– En annen tjeneste med økt etterspørsel er rehabilitering av gamle murpiper med stålrør. I tillegg utfører vi alt fra små serviceoppdrag, til produksjon og montering av skreddersydde løsninger. For våre privatkunder er solavskjerming mer aktuelt enn noen gang, og rekkverk i glass til verandaer og trapper er blitt svært populære. Vi prioriter alle typer oppdrag uansett størrelse og omfang, og lover stort fokus på kvalitet og service for alle våre kunder, poengterer daglig leder Svein Gullesen.