–⁠ Planter og velstelt uteområde gir økt trivsel

Gartner og daglig leder Harald Møller-Holst i Klosterskogen Hage og Parkanlegg har spisskompetanse innen beplantning, hagearbeid og parkanlegg. Hvis du synes det er vanskelig å ta fatt på ditt uteområde og ikke helt vet hva du skal gjøre, er han den rette å kontakte.


– Jeg er utdannet gartner med 35 års erfaring fra eget gartneri og hagesenter, og utfører nå arbeid for privatpersoner, bedrifter, kommunen og fylkeskommunen. Sammen med min medarbeider, Nicolae Moldovanu, tar vi ulike typer oppdrag med renoveringsarbeid og opparbeiding av små og store uteområder, sier Harald Møller-Holst.

Uteområdet og hagen gir som regel førsteinntrykket av eiendommen din. Hvis det er på stell, får du også utnyttet det bedre. Mange får utvidet stuen og kjøkkenet om sommeren med en fin uteplass, og tilbringer dermed mye tid like utenfor sin egen husvegg.

START MED EN GOD PLAN

Ønsker du å forbedre ditt uteområde og vil gjøre arbeidet selv, kan det likevel lønne seg å investere i profesjonell hageveiledning og få en god plan før du begynner.

– Jeg tilbyr også konsultasjon, rådgivning og planlegging av uteområder. Veldig mange ordner ute og i hagen på impuls, men med en god plan blir det mye enklere. Sannsynligvis får du flere gode forslag og idéer som du ikke har tenkt på selv.

LIVSGLEDE MED DRIVHUS

Harald Yttervik har hatt grønne fingre og kjærlighet for planter i mange år. Da savnet etter et drivhus ble for stort, tok han kontakt med Klosterskogen Hage og Parkanlegg for to år siden.

– Her har vi gjort en nøye og grundig jobb med å fundamentere på korrekt måte. Det er viktig før man setter opp et drivhus. Det skal stå støtt, plant og helst på frostfri grunn. Etter grunnarbeidet hentet jeg drivhuset og monterte det for han, forklarer Møller-Holst. 

I løpet av arbeidsperioden fikk Møller-Holst en svært god relasjon med Yttervik, og har dratt innom med jevne mellomrom for å hjelpe i drivhuset på fritiden.

– Det er ingen tvil om at planter og velstelt uteområde gir økt trivsel. Harald er svært glad i drivhuset sitt og plantene, og på denne tiden av året tilbringer han mye tid der og utendørs. Jeg merker at det rett og slett gir han ekstra livsglede, noe som minner meg om hvorfor jeg elsker yrket mitt.

Drivhus skaper et miljø for plantene som er bedre for dem enn hagen utenfor. Strålevarmen fra sola slipper gjennom glass- eller polykarbonatflatene og varmer opp jorden og lufta i drivhuset.


Harald har også fått lagt nye brosteiner fra felles innkjørsel og helt inn til husveggen sin av Klosterskogen Hage og Parkanlegg.

PLANTER FOR ET GODT MILJØ

Etter mange år i bransjen og et variert utvalg prosjekter har Harald Møller-Holst opparbeidet seg høy kompetanse når det kommer til valg av planter, både for utebruk og innebruk.

– I tillegg til utendørsarbeid kan jeg også tilby beplantning til arbeidsplassen, kontorer og innemiljø. I tillegg krukker ved inngangen og ellers til alle formål. Jeg har gode kontakter og avtaler med leverandører av mange ulike planter, blomster og trær.

STEIN, MUR OG ASFALT

En stor andel av jobben til Klosterskogen Hage og Parkanlegg innebærer også legging av belegningsstein og steinheller, bygging av støttemurer og asfaltering.

– Steinheller kan benyttes til alt fra sitteplassen i hagen til gangstier kombinert med naturstein eller pyntestein. Belegningsstein er en glimrende måte å pynte opp hageområdet eller innkjørselen, samtidig som de er praktiske og svært slitesterke.

– Med riktig bruk av støttemurer kan man oppnå utnyttelse av ubenyttet areal. Det er en god måte å definere ulike landskapsområder, og den kan hjelpe til med å håndtere skråninger og fundamenter. I tillegg til å være praktisk, kan den være like mye dekorativ.

Foto: Kathinka K. HerbstHer fikk kunden stein med bare gråfarge foran den svarte garasjeporten, og mer stein i rødlig brunfarge foran inngangspartiet og langs husveggen for best mulig fargematch. Flott resultat og svært fornøyd kunde.


Dekorativ belysning er gjerne prikken over i'en etter at innkjørselen har fått et løft med belegningsstein.

– Nå er vi godt i gang med et spesielt og spennende oppdrag på Moholmen. Her skal det blant annet bygges en svært solid og flott støttemur. Den må tåle det trykket og slitasjen som påføres grunnen når det er flo. En utfordring vi tar på strak arm, avslutter Møller-Holst.

Har du behov for Klosterskogen Hage og Parkanlegg sin kompetanse innen planter, hage, parkanlegg og konsultasjonsarbeid? Ta gjerne kontakt med Harald Møller-Holst ved å enten ringe 402 27 427 eller sende mail til [email protected]