VINN-VINN SITUASJON: Det er en kraftig aktivitet og vekst både i Salten og på Helgeland. Her er det er mulig å skape synergier som vil gi en ekte vinn-vinn situasjon

Samarbeid vil
skape økt vekst

Skrevet for HELGELAND INVEST
10.12.2019 18:40

Helgeland kan tjene stort på et tettere og bredere sam­arbeid med Salten.

– Noen ganger skulle man tror at Saltfjellet er 15.000 meter høyt, når du vet hvor lite Helgeland og Salten jobber sammen.  Her er det virkelig mye å hente.

FOR TETTE SKOTT

Ordene kommer fra administrerende direktør Ståle Indregård i Helgeland Invest.

Han er av den klare oppfatning at en potensiell og god vekst har blitt hemmet av vanntette skott mellom de to regionene.

– Vi ser jo at det er en kraftig aktivitet og vekst både i Salten og på Helgeland. Her er det åpenbart at det er mulig å skape synergier som vil gi en ekte vinn-vinn situasjon, mener Indregård.

Saken fortsetter under bildet.

HAR ALLE MULIGHETER: – Helgeland har alt som skal til for å lykkes videre, men vi trenger flinke folk med gode idéer, stayerevne og høy kompetanse, sier administrerende direktør Ståle Indregård i Helgeland Invest.

NYE MULIGHETER

Selv sitter han blant annet som styreleder i Østbø AS, en bedrift som har klart å kapre både Salten og Helgeland som kjernemarked.

Som sjef i Helgeland Invest har Indregård hele tiden fingeren tett på næringslivets puls. Per nå er selskapet inne i 12 bedrifter. Og de jakter hele tiden på nye muligheter.

– Så blir det en avveining av hvor vi går inn. Vi vet at å investere én million kroner i en liten bedrift betyr mye arbeid hvor vi tidvis også må engasjere oss i den daglige driften. Men er det den rette bedriften, altså noen med et godt produkt – gjerne med et internasjonalt potensial – så kan det definitivt være verdt innsatsen.

BEDRE RESULTATER

Motsatsen er å gå inn med 30 millioner i et stort og velsmurt maskineri. Da sikrer Helgeland Invest seg en styreplass hvor de kan ta en aktiv rolle. Målet er – i begge tilfellene – å være en pådriver for bedre resultater og økte markedsandeler.

Saken fortsetter under bildet.

 STERK VEKST: Næringslivet på Helgeland har en sterk vekst, men fortsatt trenger regionen både skarpe hoder, varme hender og flere gode idéer.

Hva skal så til for å få opp flere og spennende bedrifter på Helgeland? Indregård er en varm tilhenger av å få opp kompetansenivået – i alle ledd:

TRENGER FLINKE FOLK

– Vi er nødt til å skaffe oss flere med høyere – og relevant – utdanning. Så må vi også redusere eksporten av ungdom. De må gjerne dra ut for å hente erfaring, men så må vi hente dem hjem. Og skal vi få det til, så må vi kunne tilby de rette jobbene.

For Indregård mener at alt ligger til rette i en region som har fisk, kraft, landbruk mineraler, tung industri, avanserte databedrifter og et sterkt voksende reiseliv.

MÅ IKKE GI OPP

Og hva skal så til for å lykkes som gründer?

– Du må ha en god idé, finne de rette folkene og være forberedt på lange dager. Stayerevnen er særdeles viktig for det kommer til å bli både opp- og nedturer. Det å etablere en bedrift tar alltid lengre tid og koster mer penger enn det man i utgangspunktet forutsatte, sier administrerende direktør Ståle Indregård i Helgeland Invest.