NYBILEN: Michael har stålkontroll når han fjernstyrer 92 t/m krana på Ice Drift sin nye Scania 650.

Satser for fullt på kran

Skrevet for Ice Drift
18.02.2019 18:00 - OPPDATERT 18.02.2019 18:19

Med en ny Scania 650 på laget, er Ice Drift klar til å løse nye oppdrag.

 Det begynte med én mann og en traktor. Arne Thoresen skulle brøyte snø. Men etter seks måneder satt han med en 5 års kontrakt på fire brøytebiler, en hjullaster med høyfjellsfreser.

SLUTT MED BRØYTING

Det var dette Ice Drift ble kjent for. De som brøytet under absolutt alle forhold. Men nå er det slutt. Fremover er det kranbiler som står i fokus. Og siste tilskudd er en Scania 650 med en Palfinger 92 t/m kran med en prislapp på 5,5 millioner kroner.

Saken fortsetter under bildet.

SJEFEN SJØL: Arne Thoresen begynte med én traktor og en brø I dag er det kranbiler som er hjertet i Ice Drift.

ALLTID TILGJENGELIG

Ice Drift har i dag sju ansatte og det mangler ikke på oppdrag. Hvilket betyr at det alltid dukker opp nye utfordringer:

– Når noen trenger en kran, så er det alltid nå! Ikke om to timer, sier daglig leder i Ice Drift, Arne Thoresen.

For nøkkelen til suksess innen denne bransjen kan kokes ned til ett ord:

– Tilgjengelighet. Hvilket igjen betinger at bedriften må ha stålkontroll på logistikken.

– Nå har jeg ansatt en egen megler som holder styr på oppdrag og kontrakter, og det har viste seg å være gull verdt, sier Thoresen.

Saken fortsetter under bildet.

ALLSIDIG HVERDAG: Her er kranbilen i full sving for å bistå når et nytt skilt skal settes opp.

ALLSIDIG BEDRIFT

Så er det også slik at Ice Drift er en allsidig bedrift. Selv om kranbiler er hjertet i bedriften, leverer de også andre tjenester:

  • Flakbil
  • Hjullaster
  • Massetransport
  • Spesialtransport
  • Graving
  • Følgebil
  • Dirigering

Men når selskapets gründer er konstant nysgjerrig og ustoppelig utviklingsorientert, så kaprer de også særdeles nisjepregede oppdrag. Som når de fikk jobben med å armere 10.000 kvadratmeter asfalt på Godsterminalen.

– Det er en stålduk som rulles ut og limes fast før asfalten legges på, forteller Thoresen. Og på spørsmål om hvordan han skaffet seg denne spesialkompetansen, er svaret ganske enkelt:

– Vi knekte koden.

Saken fortsetter under bildet.

UNIK JOBB: Ice Drift fikk oppdraget med å armere 10.000 kvadratmeter asfalt på Godsterminalen, ene og alene fordi de hadde pønsket ut en smart måte å lime fast stålduken.

DYKTIGE MEDARBEIDERE

Hvilket også er representativt for hele Ice Drift. De elsker utfordringer og er en sammensveiset gjeng.

– Nei, det er ikke lett å finne gode folk, men vi er så heldige at vi har klart å sette sammen en utrolig dyktig gjeng som fikser det meste, sier Thoresen.

Vel vitende om at som ansvarlig for en lastebilkran, følger det med et stort ansvar. Her handler det om teknikk, presisjon og en solid porsjon innsikt i de fysiske lovene.

– For å si det sånn, her skal du virkelig vite hva du driver med.

ELSKER Å JOBBE

De som kjenner ham, beskriver en mann som rett og slett elsker å jobbe. En mann som klarer seg med to timer søvn og får lett angst hvis han må sitte seks timer på kontoret. Og som gjerne selv tar nattskiftet som trafikk-dirigerer ute på veien.

Men hva er det som driver ham? Hvorfor er nettopp denne bransjen så interessant?

– Drivkraften er jo å skape noe selv, i tett samarbeid med medarbeiderne. Så har jeg jo også alltid elsker maskiner, lastebiler og tungt utstyr. Det er det som gir deg et ekstra kick.