LYKKELIG HVERDAG: Sigrid Hansen er strålende fornøyd med boligen i Talvikparken Bosenter. – Nå skal jeg bare kose meg med besøk av venner og familie.

Sigrid (98) er ikke i tvil: «Lykken er et godt hjem»

Skrevet for Rede Eiendomsmegling
05.02.2019 07:25 - OPPDATERT 05.02.2019 10:00

– Det var først da vi flyttet inn i vårt nybygde hus på Selfors at følelsen traff oss med full kraft: – Nå er vi ekte ranværinger.

98 år gamle Sigrid Hansen har opplevd mer enn de fleste – på godt og vondt. Hennes liv er beretningen om en ukuelig optimisme. Det er historien om en kvinne som aldri så problemer, bare utfordringer. Det er fortellingen om 10-årigen som var fast bestemt på å bli lærer.
 
TØFF START
Men det var en visjon som ikke uten videre lot seg gjennomføre. Hun vokste opp som den yngste av seks søsken i en fiskerbonde-familie i Bø i Vesterålen. Det betydde tidlig erfaring med sløying av fisk, melking av kyr, hesjing og tunge økter oppe på torvmyra.
 
Takket være god støtte fra en søster og en onkel, fikk hun realisert drømmen om å begynne på lærerskolen på Nesna. En drøm som nesten ble knust da andre verdenskrig rullet inn over Norge og tyske soldater brått forvandlet gymsalen til kino.
 
– Jeg glemmer aldri lyden av marsjerende lærstøvler.

Saken fortsetter under bildet.

LÆRER-DRØMMEN: Allerede som 10-åring bestemte Sigrid Hansen seg for at hun ville bli lærer. – Jeg har alltid elsket barn og det å gi dem et best mulig utgangspunkt i livet har vært et brennende ønske.
 
RUSSERFANGER I KVELDSMØRKET
En opplevelse som skulle gjenta seg da hun og resten av studentene måtte ta ett års pause fra studiene, fordi tyskerne trengte rommene på Nesna. Og en ung Sigrid havnet i Steigen på jakt etter en lærerjobb. En tussmørk kveld:
 
– Der kom de plutselig. Soldatene. Sammen med russiske krigsfanger. Det var et skremmende syn.
 
HAR ALDRI MISTRIVDES
Men er det ett begrep som kan beskrive Sigrid, så er det evnen til å tilpasse seg. Det var slik hun fikk jobb i Steigen. Det var slik hun fullførte utdanningen på Nesna. Og det var slik hun sikret seg lærerstillingen på Bøstrand skole i Ballangen.
 
Og det var der hun traff sin kommende ektemann, den lastebilkjørende Herman Tobias Johan Hansen. Sammen fikk de tre barn og jakten på jobb førte dem til Mo.
 
Derfor går også Sigrids historie parallelt med utviklingen til Mo. Fra smått til stort, med dype daler og høye fjell. Felles for dem begge er en usvikelig tro på solidaritet, skaperkraft og samhold.

Saken fortsetter under bildet.

TRENGTE SALGSHJELP: Da Sigrid trengte hjelp til å selge den lyse og trivelige leiligheten i Torggata, var det eiendomsmegler Mona Kristiansen som ordnet saken.
 
OMFATTENDE OMSORG
Er det én rød tråd som går gjennom Sigrids liv, så er det omsorg. Både for alle de elevene hun har hatt ansvaret for og familiens eget rede. Uansett om det er en hybel, en trang leilighet eller drømmen om egen bolig, så var det viktig å ha et fotfeste.
 
Lykken blomstret i huset på Selfors, det var der familien endelig følte seg fullstendig hjemme på Mo. Så flyttet barna ut og Hermann gikk bort. Sigrid trengte mindre plass og jaktet på en leilighet.

Saken fortsetter under bildet.

FANT TONEN: Sigrid Hansen og eiendomsmegler Mona Kristiansen fant tonen fra første stund. – Det er befriende med noen du virkelig kan stole på, sier Sigrid.  
 
MEGLEREN SOM ORDNET ALT
Det var da hun fant tonen med eiendomsmegler Mona Kristiansen. Neste steg ble en leilighet i Torggata.
– Jeg kunne ikke ha funnet et bedre person. Hun ordnet absolutt alt for meg, sier Sigrid.
 
Og da hun forsto at det var på tide med å sikre seg en bolig med ekstra omsorg, var det Mona hun stakk innom.
 
-– Det er absolutt ikke hver dag at en 98 år gammel kvinne kommer spaserende inn med et salgsoppdrag, sier Mona Kristiansen hos Rede Eiendomsmegling.
 
Men hun sørget for at alt gikk knirkefritt og nå er Sigrid trygt på plass i Talvikparken Bosenter.

Saken fortsetter under bildet.

DAGLIG HJERNETRIM: Dagen blir aldri den samme for Sigrid Hansen uten et solid innslag  av kryssord og sudoku: – Det hjelper meg også med å holde hodet i form, sier 98-åringen.  
 
LITE SUKKER OG MYE SUDOKU
Men hva er så hemmeligheten? Hvordan blir du en oppegående 98-åring? Sigrid har følgende oppskrift:
– Engasjement, lite sukker, lite fett, en givende jobb og en passe dose kryssord og Sudoku for å holde hjernen i trim.
 
ØNSKET OM Å BISTÅ
For Rede Eiendomsmegling er historien til Sigrid Hansen beviset på hva som egentlig betyr noe.

Saken fortsetter under bildet.

REDELIG OG ENGASJERT: – Som eiendomsmeglere er det vår forpliktelse å skape en optimal opplevelse for kjøpere og selgere, sier Stig Magne Øie, daglig leder i Rede Eiendomsmegling.  

Eller som daglig leder Stig Magne Øie velger å formulere det:
 
– Vår jobb er å bistå kundene i alle faser av livet. Og da er det en ære å få lov til å hjelpe Sigrid som har bidratt til å skape et bedre samfunn hele livet. Vi kunne ikke ha funnet en bedre person som representerer vår verdier:
 
– Redelig, engasjert, dyktig og effektiv.
 
Og Sigrid?
 
– Nå skal jeg bare kose meg med besøk av venner og familie i en bolig som er helt perfekt tilpasset mine behov.