KLAR TIL INNSATS: Administrativ leder hos Aras, Ingri Aalberg, står alltid klar til å løse kundenes behov for fagfolk på kort varsel.

Skaffer fagfolk
på kort varsel

Skrevet for ARCTIC RESOURCE
14.12.2019 20:00 - OPPDATERT 14.12.2019 20:19

Trenger du en sveiser eller en platearbeider? Ingri Aalberg og Arctic Resource fikser alt.

– Vi har direkte kontakt med over 200 håndplukkede fagarbeidere. Slik unngår vi mellommenn, agenter og andre fordyrende mellomledd. Dette betyr igjen at kundene våre får mest mulig valuta for pengene, sier administrativ leder Ingri Aalberg (22) hos Arctic Resource (Aras).

REKRUTTERER FRA ROMANIA

Med base på Mo har de hele Norge som marked, men hovedtyngden ligger i Nordland. Aras rekrutt­erer primært rumenske fagarbeidere, men også andre land begynner å bli aktuelle for selskapet.

– Vi legger veldig stor vekt på å ta vare på medarbeiderne våre, de blir på en måte en del av familien, sier Ingri.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVLE DAGER: Kontormedarbeider Wenche Einmo sørger for å holde kontroll på papirene, slik at Ingri Aalberg kan følge opp folkene sine på en best mulig måte.

EN SPENNENDE REISE

Hun kom inn i selskapet i 2017 og det har vært både en spennende reise og en bratt læringskurve.

– Her om dagen tok jeg truckførerkurs sammen med gutta som jobbet i Bergen. Både fordi det kan være nyttig ute hos kundene, men det er også en unik mulighet til å bli enda bedre kjent med de som jobber for oss.

HUN SOM FIKSER

Som ung kvinne har det vært en utfordring å komme inn i en mannsdominert bransje, men nå er det Ingri folkene ringer når de trenger bistand. Som han som var flyfast i Hamburg en sen fredags ettermiddag.

– Da var det bare å hive seg rundt med telefonen og rydde opp.

VIKTIG NETTVERK

Takket være sitt brede nettverk kan Aras garantere raske leveranser av høyt kompetent personell til ethvert prosjekt eller oppdrag.

Saken fortsetter under bildet.

UTENLANDSKE FAGFOLK: Arctic Resource og Ingri Aalberg henter mange av fagfolkene sine fra Romania.

– Vi ser på oss selv som en samarbeidspartner for kundene og bistår med dokumenter, sertifikater, godkjenninger, reiser og bosted, sier Ingri.

Et godt tegn på at bedriftens medarbeidere blir satt stor pris på, er at flere av de får fast jobb hos bedriftene de er utleid til. Hittil i år har fire sikret seg fast jobb.

VERDENS BESTE JOBB

Hun stortrives i jobben og har allerede tatt Ledelse i Front hos Nordnorsk Lederutvikling for å utvikle seg som leder. Fra før er hun utdannet billakkerer og har erfaring fra både bensinstasjon og hotell.

– Det har vært svært nyttig erfaring med tanke på å utvikle en best mulig service-innstilling, sier Ingri.

Aras opplever en stadig økende kundemasse og kan skilte med at de er en godkjent underleverandør til Equinor og revidert arbeidsgiver gjennom NHO.