DITT SALGS-TEAM: DnB Eiendom er din garantist for at du får maksimal synlighet og best mulig pris for boligen din. F.v. Eiendomsmegler Ole Morten Grotnes, Cathrine Øijord og daglig leder Finn Hugo Amundsen. Thomas Nygaard var ikke tilstede da bilde ble tatt.

Slik får du mest
for boligen din

Skrevet for dnb eiendom
16.07.2020 09:19

Noen enkle grep er alt som skal til for at du kan tjene flere hundre tusen kroner ekstra når du skal legge boligen din ut for salg.

Å selge et hus eller en leilighet kan være en nervepirrende opplevelse selv på gode dager. Den aller viktigste avgjørelsen er å velge en eiendomsmegler som virkelig kjenner området der du bor.

LOKALKUNNSKAP ER GULL VERDT

– Start nå, før det store rushet kommer. Om du legger ut boligen for salg samtidig med «alle andre», kan det være en sjanse for at den forsvinner i mengden, sier  daglig leder Finn Hugo Amundsen i DnB Eiendom

Her er det også avgjørende at boligen blir prissatt riktig.

– Vi ser at boligmarkedet i Mo i Rana er veldig prissensitivt. Går du ut for høyt kan det fort ta unødvendig lang tid å få solgt, sier Amundsen og fortsetter:

– Derfor er det viktig at du bruker en lokalkjent megler med kunnskap om de ulike områdene, med tanke på blant annet plassering, skolestruktur, idrettslag og fritidstilbud, i tillegg til utsikt og solforhold.

VIKTIGE BILDER

I dag er det også slik at de aller fleste potensielle boligkjøpere starter med å sjekke markedet via digitale kanaler. Hvilket igjen betyr at gode bilder er det første kriteriet for et vellykket salg.

– Vi er så heldige at vi har knyttet til oss en svært dyktig fotograf som også er interiørveileder. Det gjør at våre kunder får en optimal løsning med bilder som virkelig viser boligens potensial, sier Amundsen.

Saken fortsetter under bildet.

PROFESJONELL BISTAND: Kathinka Kappfjell Herbst er både fotograf og interiørveileder. Hun sørger for at boligen blir klargjort best mulig før fotografering.

RETT PRIS

Det neste som er viktig for en kjøper, er prisen. Hvilket igjen betyr at det er helt avgjørende at du som selger har en tett dialog med megleren om hvilken målgruppe som er relevant for boligen.

– Feil prising kan rett og slett ødelegge hele salgsprosessen, understreker Amundsen.

Når pris og målgruppe er på plass, handler det om å sørge for at flest mulige får sjansen til å oppdage boligen din. Det er her DnB Eiendoms Smart Solgt er gull verdt.

NÅ UT TIL FLEST MULIGE

Denne digitale annonseløsningen gjør at opptil 40 prosent flere relevante boligkjøpere får sett nettopp din annonse. For brukervanene endrer seg raskt i takt med den digitale utviklingen og det er ingen som har mulighet til å være konstant på boligjakt.

– Derfor har vi i samarbeid med Facebook Norge utviklet en løsning basert på vår unike kundeinnsikt. Med den treffer vi boligsøkerne også når de ikke aktivt søker etter bolig, sier Amundsen.

Med en Smart Solgt-annonse blir boligen din eksponert på over 30 000 ulike nettsteder, og det geniale er at annonsen vises for personer som via sin digitale adferd allerede har vist interesse for samme type bolig som du skal selge.

INTET SALG - INGEN REGNING

Og hvis du fortsatt skulle være i tvil om du får solgt boligen din, så sørger DnB Eiendom for ekstra sikkerhet ved å gi deg en Garantert Solgt-garanti.

– Med våre markedsføringsverktøy og våre eiendomsmegleres innsats er vi så sikre på å selge boligen din at vi tør å garantere det. Selger vi ikke innen utløpet av oppdragstiden på seks måneder, sender vi ingen regning, understreker Amundsen.

LIVSVIKTIG FORSIKRING

Når du selger en bolig, har du ansvar i fem år etter salget for vesentlige skjulte feil. Dette ansvaret er objektivt, hvilket betyr at du er ansvarlig uten at du selv trenger å ha skyld i skadene. Derfor anbefaler også Amundsen at du tegner en boligselgerforsikring:

– Dermed er du beskyttet mot betydelige erstatningskrav og personlig ville jeg aldri ha solgt en bolig uten en slik forsikring.

LØNNSOM OPPUSSING?

Et ofte stilt spørsmål fra boligselgere er hva det lønner seg å fikse før du skal selge. Her har Amundsen følgende svar:

– Dette varierer veldig fra bolig til bolig. Det beste er å ta kontakt med oss slik at vi kan ta en befaring. Da er vi mye bedre i stand til å gi gode råd.

 

GENERELLE RÅD

Fullfør alle småjobber, både påbegynte og uferdige. Det er ingen som har lyst til å ta over andres ufullstendige prosjekter, sier den erfarne eiendomsmegleren.

– Fest løse lister, karmer og ledninger. Stram skruene på slarkete dørhåndtak, smør dørhengsler som knirker og bytt lyspærer som ikke virker, sier han og fortsetter:

– Husk at boligen skal vise seg fra sin absolutt beste side på visning. At alt er på stell, vil skape et ryddig inntrykk som kan ha mye å si for interessen og budviljen til de som kommer.

Konklusjon? Et trygt og vellykket boligsalg er avhengig av en god og tett dialog med eiendomsmegleren. Start i god tid slik at du ikke blir tvunget til hastverksarbeid.